Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wskaźnik ciśnienia doładowania
Autor Wiadomość
hajmanek 
Forumowicz

Auto: shogun 2,8 tdi gls
Kraj/Country: UK
Wysłany: 31-10-2011, 20:46   

Wychodze z zalozenia ze czym prostsze tym mniej zawodne, dlatego odradzam cyfrowe turbo. Z poczatku rowniez myslalem tylko o cisnieniu doladowania, ale po przejsciach z zimy postanowilem dozucic jeszcze cisnienie oleju. Temperatura doszla, bo trzeba bylo trzeci wskaznik. Teraz z perspektywy czasu, chce zmienic te wskazniki na inny kolor. Temperatury oleju nie uzywam, wiec chce zamienic na elektroniczny termometr zewnetrzny/wewnetrzny. Cisnienie oleju i turbo zostawie tylko zmienie wskazniki tak jek pisalem na kolory mitsu.
Wracajac do cisnienia doladowania, to bardzo sie przydaje gdy che sie troche pogrzebac przy tymze. Ja podnioslem na stale o 2 Psi. Rownoczesnie wywalilem podkladke na boost pinie. Autko calkiem ladnie przyspiesza wtedy kiedy potrzebuje :)

lukas 78 
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-11-2011, 08:33   

ja będę musiał dobrać się do bost pina bo trzpień mi się blokuje czasami jeżdżę jak bez turbo i dopiero jak go przegonię zaczyna ciągnąć ale to tak jest jak autem robi się 3000-4000 km rocznie więcej stoi niż jeździ poza tym dostałem w prezencie świeżutki pachnacy serwisem bat anteny elektrycznej bo mój poległ na urlopie w Kazimierzu w Polsce czekają też igiełkowe łożyska piast nie wiem czy koniecznie trzeba je zmieniać ale i tak będę sciągał tarcze z przodu to przy okazji wymienię może w końcu przyciągnę miśka do Hamburga tu przynajmniej z synem na zakupy od czasu do czasu nim pojadę :wink:

hajmanek 
Forumowicz

Wysłany: 01-11-2011, 09:15   

To zycze milego grzebania. Ja robie rocznie znacznie wiecej, dodaj jeszcze jedno zero do swojego przebiegu, hehe. A wracajac do zegarow to szukam termometra, ktory pokazalby mi temperature wenatr/zewnatrz auta ale chce go wcisnac w miejsce zegara temperatury oleju, bo go nie uzywam

lukas 78 
Forumowicz

Wysłany: 01-11-2011, 09:36   

dzięki :occasion5: , u mnie jest taki fabryczny termometr w tych trzech wskaźnikach na środku kokpitu

hajmanek 
Forumowicz

Wysłany: 01-11-2011, 15:06   

Na srodku kokpitu mam miejsce na swoj balagan :) Bedzie w tym miejscu stala nawigacja, czekam tylko az przyjda gadgety.
Faraonnix tu masz link do moich wlacznikow. Ten gorny to tylne przeciwmgielne, nastepnie przod halogeny, nie bylo go oryginalnie, dorobilem sobie troche instalacji i wlaczaja sie tylko wtedy kiedy mam wlaczone swiatla. A to ustrojstwo ponizej to caly czas mi mryga. Narazie nie mam pomyslu co tu wsadzic :)
http://www.fotosik.pl/pok...e919579c4e.html

lukas 78 
Forumowicz

Wysłany: 01-11-2011, 15:12   

to poniżej to czytnik do imobilaisera mryga bo pewnie jest odcięty ja włączniki do halogenów mam w górnym lewym rogu

hajmanek 
Forumowicz

Wysłany: 01-11-2011, 15:21   

U mnie w gornym lewym rogu jest wlacznik do podgrzewania tylnej szyby
A wyglada to tak
http://www.fotosik.pl/pok...f540c73dd5.html

lukas 78 
Forumowicz

Wysłany: 01-11-2011, 15:35   

a bat anteny masz elektrycznie wysuwany bo ja się zastanawiam gdzie oryginalnie siedzi przycisk do anteny

hajmanek 
Forumowicz

Wysłany: 01-11-2011, 17:01   

Antene mam manualna i zabudowana w slupku przedniej szyby

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 01-11-2011, 18:05   

hajmanek,lukas 78 zobaczcie na coś takiego
http://allegro.pl/promocj...1885454406.html

Faraonix 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Wysłany: 01-11-2011, 18:42   

ciekawe, mozna by pokombinowac i wmontowac w miejsce oryginalnego zegarka a w miejsce fabrycznego termometru wmontowac jakis wskaznik

lukas 78 
Forumowicz

Wysłany: 01-11-2011, 19:53   

fajny szczegolnie te z negatywnym tłem żeby w slepia nie paliło

Odpowiedz do tematu