Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E33A 2.0] Woda w bagażniku ;(
Autor Wiadomość
Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-03-2016, 08:32   

bloodgringo, przecież pisałem jak było u mnie - podciekało przez uszczelkę właśnie - wystarczyło wcisnąć tzw. płynną uszczelkę w środek tej co jest i działa już od kilkunastu lat

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 23-03-2016, 08:33   

Dzisiaj będę w ASO to podpytam o cenę i dostępność w PL 8) .

[ Dodano: 23-03-2016, 14:08 ]
Byłem i uszczelka klapy nr. MB537301 kosztuje bagatela 472zł 8) .
Co ciekawe, jest jedna sztuka osiągalna w magazynie w Holandii :shock: .

--Galancik96-- 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4GDI 1999r
Wysłany: 23-03-2016, 14:18   

Krzyzak napisał/a:
bloodgringo, przecież pisałem jak było u mnie - podciekało przez uszczelkę właśnie - wystarczyło wcisnąć tzw. płynną uszczelkę w środek tej co jest i działa już od kilkunastu lat

Jak nazywa się ten środek, podrzuć link jak możesz.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 23-03-2016, 15:15   

http://www.boll.pl/masy-u...amochodowych-91
tego używam

--Galancik96-- 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4GDI 1999r
Wysłany: 23-03-2016, 15:16   

Krzyzak napisał/a:
http://www.boll.pl/masy-uszczelniajace-6/boll-masa-uszczelniajaca-do-szyb-samochodowych-91
tego używam

Bardzo dziękuje :)

se7en 
Mitsumaniak

Auto: Galant
Wysłany: 23-03-2016, 15:26   

i kto na poczatku mowil zeby sciagnac uszczelke bo tam rdza lubi brac, rdza 'rozszerza' uszczelke, wiec zaczyna sie tam rdza brac, wg mnie wystarczy usunac rdze i problem powinnien zniknac.

bloodgringo 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 89'
Wysłany: 23-03-2016, 15:51   

se7en, miałeś rację, przyznaję:P
W każdym razie lampy musiałam uszczelnić bo w każdej z nich była szklana wody... a uszczelka była w stanie biodegradacji:p i to dość zaawansowanej :lol: więc tamtędy pewnie też trochę wody dostawało się do auta. Uszczelki udało mi się wyciąć samej 8) i lampy teraz mam suchutkie:D

Masa powinna być OK, mam nadzieję że po tym wszystkim moje przygody z basenikiem w galancie się skończą XD
Dziękuję za pomoc!
Liczę na to, że w święta uda mi się zrobić te ogniska rdzy. Bo inaczej to cała robota nie ma sensu:/

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję!

se7en 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-03-2016, 20:52   

jak chcesz moge spojrzec czy nie mam uszczelki z jednego na czesci, bo ostatnio sciaglem sobie kolejnego... tylko nie pamietam czy tam byla :lol:

bloodgringo 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 89'
Wysłany: 26-03-2016, 23:41   

Problem rdzy został ogarnięty, po wyschnięciu wszelkich preparatów uszczelka zostanie założona z masa uszczelniającą. Jednak odkryłam jeszcze jedna ciekawa sprawę. Ściągnęłam plastik na wewnętrznej stronie klapy bagażnika, chciałam sciągnąć długi pomarańczowy odblask i go wysuszyć. Zaciekawiły mnie przy tym dwie śruby chamsko wkręcone w blachę bagażnika z delikatnym rdzawym nalotem. Jakiś geniusz (poprzedni właściciel) wkręcił ramkę z tablicy rejestracyjnej porostu do blachy:/ w tym miejscu pewnie też wlewała się trochę wody do auta. Mam nadzieje, że jak w przypadku rdzy pod uszczelką w bagażniku wyszlifowane i zabezpieczenie antykorozyjnym preparatem pomoże.... :roll: może w końcu problem wody w bagażniku zostanie rozwiązany :badgrin:

[ Dodano: 04-04-2016, 10:57 ]
Cześć:)

Udało się!!! Mój bagażnik jest suchy - w końcu! Po długiej przebytej drodze okazało się, że chyba żadne z was nie miało racji:P

Wyciągnęłam uszczelkę z bagażnika wszystko zostało oczyszczone i uszczelnione:) dalej lała się woda. Potem uszczelnione zostało łączenie blachy obok lewej tylnej lampy - znowu ciekło, a właściwie się lało :o
Wczoraj już miałam dosyć! Okazało się, że pęknięte jest uszczelnienie łączenia blachy pod tylnym zderzakiem.
Tak więc zaparkowałam przed garażem i wzięłam się do roboty :mrgreen:
Trochę czasu mi to zajęło, ale zderzak z tyłu auta został ściągnięty i sytuacja opanowana.
Podrzucę linka ze zdjęciami z przebiegu prac:)

Jestem zadowolona i kolejny sukces. A moja wiedza na temat Galanta jest coraz to większa :lol:

https://drive.google.com/open?id=0B0THx7hnpPnSQVQxc1RzbHU5OGc

se7en 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-04-2016, 20:19   

w zasadzie kazdy z tych powodów mogl dokladac swoje kropelki wody, i teraz masz swiety spokoj :D

ps. kiedy spot galantów? 8) :lol:

Odpowiedz do tematu