|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
LPG do Outlander 2.0 147KM 2012r |
Autor |
Wiadomość |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 15-11-2016, 21:49
|
|
|
Na LPG-Forum często ludzie tracą już cierpliwość odpowiadając po setny raz na takie same pytania
Jeśli chodzi o gazownika, to warto na tamtejszym forum pooglądać w dziale "Galeria" montaże gazowników ze swojego regionu i poczytać opinie w postach. Jak się będziesz z kimś umawiał to pytaj o zdejmowanie kolektora do nawiertów oraz o regulacje instalacji podczas jazdy z użyciem skanera OBD oraz sondy AFR, jeśli na te dwa pytania gazownik odpowie, twierdząco a nie wymijająco to takim gazownikiem warto się zainteresować bo leniom i partaczom nie chce się tego robić. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24259 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 16-11-2016, 09:11
|
|
|
Andrzejek RPK napisał/a: | Tylko jaka jest recepta na dobrego gazownika | Może sam zamontuj? - ja tak zrobiłem, najpierw była godzinna rozmowa z Owczarem, następnie przymiarka do skompletowania części (oczywiście nie uniknąłem błędów, które na bieżąco korygowałem lub robił to Owczar) a następnie zakup.
Potem montaż - trwał dość długo bo po drodze wychodziły różne "kwiatki" (niezależne od instalacji) i musiałem czekać na części.
Następnie regulacja i legalizacja i tak jak plecho pisze - nie ma żadnej różnicy w pracy silnika na różnych paliwach.
Robiłem wszystko pierwszy raz w życiu bez jakiegokolwiek doświadczenia. Potrzebne kilka podstawowych kluczy do Mitsu typu 10, 12, 14mm, wkrętarka, wiertło, gwnintownik, lutownica, nożyk. |
|
|
|
 |
|
|