Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy kobiety płacą mandaty?
Autor Wiadomość
Aga 
Don't start with me! ;-)

Auto: Toyota RAV 4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-10-2009, 10:01   

machet napisał/a:
Aga, Nie chciałem nikogo obrazić z forum nawet mi to przez myśl nie przeszło. Jeśli ktoś się poczuł urażony to sorki. Ale niebieskich mundurków nie lubię, jak chyba większość z Was.
Napisałem tak, bo mi moja żona opowiadała jak ją "panowie niebiescy" zatrzymali.

pewnie, że nie chciałeś
przypominam tylko, że nie możemy zakładać, że pewnych profesji nie ma wśród nas...
no i nigdy nie wolno generalizować, wśród wszystkich zawodów są normalni ludzie :biggrin:

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Wysłany: 18-10-2009, 11:03   

machet napisał/a:
niebieskich mundurków nie lubię, jak chyba większość z Was.

I to mnie strasznie dziwi, co Wy ludzie macie do Policji? Na drodze psy na nich wieszacie a jak ktoś Wam w mordę da lub Was okradnie to od razu dzwonicie na Policję :roll: dla mnie to zawód jak każdy inny, chciałbym żeby np. po moim osiedlu poruszało się więcej Panów Policjantów, chciałbym też żeby kosili kierowców przelatujących przez skrzyżowania na czerwonym świetle itp.

Aga 
Don't start with me! ;-)

Wysłany: 18-10-2009, 11:22   

Paweł_BB napisał/a:
machet napisał/a:
niebieskich mundurków nie lubię, jak chyba większość z Was.

I to mnie strasznie dziwi, co Wy ludzie macie do Policji? Na drodze psy na nich wieszacie a jak ktoś Wam w mordę da lub Was okradnie to od razu dzwonicie na Policję :roll: dla mnie to zawód jak każdy inny, chciałbym żeby np. po moim osiedlu poruszało się więcej Panów Policjantów, chciałbym też żeby kosili kierowców przelatujących przez skrzyżowania na czerwonym świetle itp.

zgadzam się!! i żeby więcej ich było na drogach osiedlowych, gdzie idioci jeżdżą z zawrotną prędkością wśród bawiących się dzieci!!! krew mnie zalewa gdy to widzę!!! chętnie zostałabym społecznym inspektorem ruchu drogowego (kiedyś tacy chyba byli...) i wlepiałabym mandaty takim matołom bez wyobraźni!!

machet 
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi carisma 1.8 GDI
Wysłany: 18-10-2009, 18:43   

Aga, To co napisałaś to prawda i zgadzam się z Tobą jak najbardziej. A idiotów nie brakuje. Zobacz ile ludzi ginie na drogach przez czyjąś bezmyślność, głupotę i alkohol. A jak wplątane są w to dzieci i ich krzywda to szału dostaje. Tacy ludzie są jak plaga i wg. mnie zanim zrobią prawo jazdy powinni przechodzić przez jakieś dodatkowe badania czy psychotesty, bo wlepianie mandatów też nie do końca jest rozwiązaniem. Idioty mandatem nie wyleczysz, on zawsze będzie idiotą

Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 19-10-2009, 22:39, w całości zmieniany 1 raz  

Aga 
Don't start with me! ;-)

Wysłany: 18-10-2009, 19:53   

machet napisał/a:
Idioty mandatem nie wyleczysz, on zawsze będzie idiotą

pewnie, że nie
ale już sama obecność spacerujących policjantów zrobiłaby swoje...
skoro Ty, zapewne starający się jeździć rozsądnie, nie lubisz Panów Policjantów - to tym bardziej ktoś jeżdżący jak idiota :twisted:

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Wysłany: 19-10-2009, 13:44   

machet napisał/a:
Takie typy co dostaną w mordę i lecą na policję wg. mnie to prenty-konfidenty :evil:

Nie wiem o czym mówisz kolego :roll: to już nie napadają na ulicy na normalnych Bogu ducha winnych ludzi? Czy jak mnie ktoś napadnie na ulicy to nie mam dzwonić na Policję tylko montować grupę chętnych do bójki kolegów i samodzielnie szukać sprawiedliwości ????
A jak ktoś zniszczy Twój kochany wozik to też sam wykonasz wyrok? A jak jakiś pijany kierowca (odpukać w niemalowane) zrani lub zabije kogoś z Twojej rodziny to co z nim zrobisz? Zaprowadzisz go od razu przed sąd ??? a nie, przecież sądy to też pewnie gówno :roll: no to tylko siekiera w łeb zostaje....

machet napisał/a:
I tak wogóle chętnie wypowiedziałbym się jeszcze na temat naszej "wspaniełej policji" ale nie chciałbym tu kogoś obrażać. To nie miejsce na to.

A ja bym chętnie poczytał, jestem ciekaw co siedzi w głowie forumowicza MM, który napadniętych na ulicy bezbronnych ludzi nazywa "prenty-konfidenty" :wink:

machet 
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi carisma 1.8 GDI
Wysłany: 19-10-2009, 19:23   

edit

Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 19-10-2009, 22:40, w całości zmieniany 1 raz  

Aga 
Don't start with me! ;-)

Wysłany: 19-10-2009, 20:42   

Cytat:
Chyba lepiej będzię jak zniknę z tego tematu bo jeszcze mnie i moją rodzinę nieszczęście spotka. BUHAHAHAHE :evil:

machet moze raczej ty wyluzuj!
od początku naskakujesz na policje nie wiadomo z jakiego powodu (bo jasno o tym nie piszesz)
starałam się delikatnie tonować Twoje wypowiedzi ale Ty nie odpuszczasz
w końcu gdy Paweł nie wytrzymał i powiedział Ci wprost o co kaman to nagle próbujesz zluzować i obracasz w żarty
chyba troszkę za późno...
może rzeczywiście masz rację i powinieneś na trochę zniknąć? ochłoniesz i może znowu zaczniesz pisać z sensem i bez tej dziwnej nienawiści do niebieskich mundurków

czarna 
moderator

Auto: Mazda 323f '99 DITD
Wysłany: 19-10-2009, 22:52   

machet, widzę że Hubert już zareagował, na przyszłość proponuję poluzować troszkę warkoczyki :wink: i nie brać wszystkiego tak mocno do siebie :)

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 21-10-2009, 10:54   

Uwazam, że policjanci patrza na kobiety troszke łagodniejszym okiem.
Ale jak narazie z Blondi mamy po zero pkt :)

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Wysłany: 21-10-2009, 20:05   

Aga napisał/a:
w końcu gdy Paweł nie wytrzymał i powiedział Ci wprost o co kaman

Nie to że nie wytrzymałem, po prostu byłem ciekaw jakie ktoś może mieć ZA i PRZECIW.
Nie wiem co kolega napisał (jego post został wyedytowany), bo niestety od 3 dni nie mogłem się zalogować na forum, mam nadzieję że za bardzo na mnie nie naklnął :oops:

Aga 
Don't start with me! ;-)

Wysłany: 21-10-2009, 20:09   

Paweł_BB napisał/a:

Nie wiem co kolega napisał (jego post został wyedytowany) :oops:

nie czytałeś - nie żałuj
nie ma co do tego wracać

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 21-10-2009, 21:34   

Pracowałem z ekspolicjantami, znam się i czasami nawet alkoholizujemy w wolnym czasie z policjantami czynnej służby i z własnej obserwacji stwierdzam, że w są to - w większości- normalni ludzie z normalnymi problemami. Tyle, że ich praca polega na wyciąganiu bateryjek ludziom z - nazwijmy to oględnie- nadmierną fantazją. No a nikt nie lubi, jak mu bateryjki wyciągają :mrgreen:
Pozdrawiam
Bogdan

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Wysłany: 21-10-2009, 21:42   

Ja też znam byłych i aktualnych gliniarzy, moim zdaniem nie różnią się oni od reszty społeczeństwa :wink:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 21-10-2009, 22:04   

Paweł_BB napisał/a:
nie różnią się oni od reszty społeczeństwa
Różnią się. Kumpel z którym chodziłem do Technikum nabył już prawa emerytalne :wink:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Odpowiedz do tematu