Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Lancer CS0 4G63] Czym go zagazować
Autor Wiadomość
wily 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 Sport
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-02-2015, 20:07   

Witam

Ja osobiście w swoim Lancerku 2.0 Sport Kombi 2007 mam taką konfigurację:

Sterownik STAG 300 Premium
Wtryskiwacze HANA zielone
Reduktor ACR-01 do 150kM
Zbiornik chyba Bormech 37L gazu, ale mam jeszcze półkę pod podłogą bagażnika.

Od 2-ch lat robię tylko przeglądy i nic więcej, ani jednego CHECK-a przejechałem 40 tkm. Jak na razie jestem bardzo zadowolony i mogę Ci z czystym sumieniem taką polecić.

Jeżeli mogę coś doradzić to nie zakładaj Stag 4 eco, ten sterownik ma niewielkie możliwości regulacji, praktycznie tylko mapa B/G.

Pozdrawiam

cobretti 
Mitsumaniak

Auto: Lexus is200
Wysłany: 04-02-2015, 00:24   

Dziękuję za zainteresowanie :D Właśnie z tej półki również nie chciałbym rezygnować i jeśli możesz podaj wymiary butli, a i reduktor w szereg czy równolegle?
626 sport coupe GD
E52A
626 GW
MX-6 GE
CS9W
To co proste prowadzi donikąd.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 04-02-2015, 08:26   

Ja Ci zaproponował Staga 4 Eco to trochę śmieszny jest bo sporo lepszy komp kosztuje z 50 zł więcej. Reduktor stagowski ACR01 to loteria, trafiają się stabilne ale i trafiają się także totalne padła z wadą fabryczną i nawet serwis im nie pomaga. Bezpieczniejszą opcja jest KME Silver lub KME Tur lub Zavoli Zeta. Wtryski proponuję Barracudy zamiast Han, jakość podobna lub lepsza i dodatkowo to polski produkt. Zapytaj gazownika czy zdejmuje kolektor do nawiertów aby właściwie go nawiercić a nie tak jak podejdzie wiertarka. A jak nie zdejmuje kolektora to dodatkowo wióry z wiercenia lecą w silnik.
Najważniejszy więc jest dobry i uczciwy gazownik który nie wciśnie Ci jednego z najtańszych zestawów aby jak najwięcej na Tobie zarobić.

wily 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 Sport
Wysłany: 04-02-2015, 17:59   

U mnie siedzi zbiornik 630x200, ale jeżeli chcesz większy to bez problemu wejdzie 630x225, może nawet 630x250. Ja osobiście wybrałem mniejszy ze względu na półkę pod podłogą, ale trochę żałuję bo zasięg mam w granicach 340km.
Co do Reduktora to nie zgodzę się z plecho1, ustarki czarnych ACR-ów wyeliminowano, a KME to nie jest dobry wybór ze względu na termikę, co do Zavoli to jest ok.
Wtryskiwacze jak najbardziej mogą być Barracuda- dobry wybór, niemniej ja mam Hana i jestem bardzo zadowolony. Oczywiście jeżeli Hana to tylko zielone nie daj sobie wcisnąć mniejszych bo to nie będzie jeździć.
Natomiast jeżeli chodzi o gazownika to podpisuję się dwoma rękoma, nawet najlepsze komponenty nie zastąpią dobrego gazownika :lol:

[ Dodano: 04-02-2015, 18:01 ]
Sorki zapomniałem o podpięciu reduktora: szeregowo - szybko się grzeje i trzyma parametry.

cobretti 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-02-2015, 12:20   

No właśnie, ACR01 siedzi u mnie w magdalenie i nie było z nim probproblemów a zrobiłem nią na gazie niecałe 80 tysi. Ale tak jak piszecie loteria z nimi. Kolego Vily jeśli robisz na baniaku 340 kilometrów to jak dla mnie jak najbardziej ok, w MX-6 robiłem 300 i to w zupełności mi wystarcza, wszak stacji jest od groma. A odnośnie zawoli to gaziaż powiedział ze się zepsuły i je odradza wiec chyba poleci KME.
Mógł by ktoś podrzucić dobry warsztat z dolnego śląska?
I jeszcze jeśli mógłbym prosić to jakieś foty gdzie macie reduktor i jak są zamontowane wtryski w 2.0.
A w szeregu i ja mam w MX plus dogrzewacz z jakiejś renuwki :mrgreen:

Dzięki i pozdrawiam :D
626 sport coupe GD
E52A
626 GW
MX-6 GE
CS9W

luqash 
Forumowicz

Auto: Lancer CS0 2.0 kombi
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 10-03-2015, 11:53   

A czy ktoś jeździ na landi renzo? Ostatnio dostałem propozycję instalacji tego zestawu do CS0 ale od razu mechanik uprzedził ze wtryskiwacze są bardzo głośne. Jak jest z tym u Was? Do przeżycia? Podobno na wyższych obrotach cichną.

cobretti 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-04-2015, 23:39   

luqash napisał/a:
A czy ktoś jeździ na landi renzo? Ostatnio dostałem propozycję instalacji tego zestawu do CS0 ale od razu mechanik uprzedził ze wtryskiwacze są bardzo głośne. Jak jest z tym u Was? Do przeżycia? Podobno na wyższych obrotach cichną.

Może nie propozycje a koleś potrzebuje królika doświadczalnego, po co kombinować jak mamy sprawdzone zabawki , a ich późniejszy serwis nie przysparza problemów. Pozdrawiam
626 sport coupe GD
E52A
626 GW
MX-6 GE
CS9W

p03 
Forumowicz

Auto: CS_W 2.0 DOHC
Wysłany: 08-05-2017, 17:34   

Odgrzewam kotleta. Jakieś świeże opinie i propozycje, jakie komponenty zainstalować? Warsztat godny polecenia Bełchatów lub Zduńska Wola i okolice?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 08-05-2017, 18:44   

Tu masz bardziej aktualny temat http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=97746

Odpowiedz do tematu