Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Misie w naszej rodzinie cz.1
Autor Wiadomość
josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-07-2006, 16:42   

TAGi napisał/a:
josie ale po rabaciku te amorki kosztują

przód 173
tył 177

no moje kosztowały 165/szt na tył, ale jak dzięki temu masz rabat większy to o 10zł na sztyce nie ma co się bić...

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 22-07-2006, 09:46   

no to tak,

dzis do misiow w naszej rodzinie dopisujemy

Mitsubishi Galanta HTB z 91' w identycznym kolorku jaki byl " wesoły "
autem tym najprawdopodobniej pojawimy sie na zlocie w Białymstoku .

Wczesniej samochodem jezdzil nasz dobry znajomy, 2 lata temu kupil auto za 11 tys zl, przez ten czas wpakowal kolejne 10 kawalkow (wymieniajac chyba wszystkie czesci :) klocki prod,tyl, tarcze prod,tyl, nagrzewnice,chlodnice, linke recznego, uszczelke pod glowica, pod pokrywa zaworow,rozrzad, oraz wiele wiele innych rzeczy), a teraz sprzedaje nam .
misiek mechanicznie jest wypieszczony, powymieniane wszystko co sie dalo, i na wszystko sa rachunki (gdy cos mu nie gralo od razu jechal do serwisu)
przebieg to troszke ponad 200 tys km , silniczek chodzi rowniutko , jest zasilany gazem.
Norbi sprzedaje je nam , poniewaz jak niektorzy wiedza ze srodny na czwartek we Wrocławiu kupil Galanta Kombi z 97r
auto z wyposazenia posiada halogeny, 4el szyby,el i podgrzewane lusterka,szyber dach, i pewno kilka rzeczy o ktorych zapomnialem :)

jutro dolacze kilka fotek :)

aha colcik najprawdopodobniej zostaje w naszej rodzince (bo nikt sie nie zglosil po kupno ;) )
bedzie powoli (naprawde powoli ;) ) robiony, tak by mozna bylo sie nim poruszac . (moze rafi bedzie nim do szkoly jezdzil )

to wszystko i czekajcie jutro na zdjecia :)
buzka, 3 majcie sie :!:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 22-07-2006, 10:06   

Rafal_Szczecin napisał/a:
Norbi sprzedaje je nam

Pozdrów Norberta i przypomnij mu to zdjęcie ;-)

Zrobione chyba 19 listopada 2 lata temu na promie ze Szwecji .

BTW - znów tam jadę - 20 sierpnia ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-10-2006, 19:45   

kilka fotek galanta no i moze napisze co i jak :P

Mitsubishi Galant 91' HTB E33
silnik 2,0 4G63
kolor : granatowy

z wyposazenia to
halogenyprzeciwmgielne, spryskiwacze przednich swiatel, podgrzewane i el lusterka , 4 el szyby, el szyberdach, elektryczna antena, podlokietnik, obrotomierz,centralny zamek z alarmem na pilota i chyba wsio . Hamulce tarczowe na wszystkich 4 kolach .
auto zasilane gazem (butla w kole, I instalacja) wlew gazu pod zderzakiem (jak ktos nie wie, to mysli, ze nie ma gazu :mrgreen: )

planowane zmiany, to ozywienie karoserii (moze malowanie calego ? ) oraz aluski .

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2006, 09:22   

z alarmem na pilota
nie widziałem jeszcze alarmu nie na pilota, czy to na fabrycznego, czy dokładanego, ale pilot zawsze musi być:D
I instalacja
chodzi o instalację I generacji? :mrgreen:
Generalnie autko full wypas, brakuje tylko skóry i klimy :twisted: Pomyśl o tym zamiast o malowaniu całego auta!

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-10-2006, 17:18   

bartek_nkm napisał/a:
Generalnie autko full wypas

a dziekuje :P

bartek_nkm napisał/a:
brakuje tylko skóry i klimy Pomyśl o tym zamiast o malowaniu całego auta

klima by sie przydala, ale za duzo z tym roboty, natomiast za skore dziekuje bardzo :P lakierek wymaga renowacji (mimo iz jest juz po polerce) to i tak nie jest to to samo , co bedzie po lakierce (na taki sam kolor) , trzeba zrobic troche rzeczy , bo zaczyna pojawiac sie ruda ( na klapie od bagaznika , na masce oraz przy szybie ) a tak to G :)

W tym tyg bedzie zmieniany olej ( z Mobila na Valvoline, zobaczymy jak sie bedzie sprawowac :) ) , pojedzie na regulacje gazu, oraz bedzie wymieniony plyn w skrzynii biegow ( wymysl Dominika ), mozliwe ze misiek dostanie tez nowe swieczki .

bartek_nkm napisał/a:
chodzi o instalację I generacji?

tak instalacja I (pierwszej) generacji, nie strzela nie bucha wszystko jest OK, tylko czuc strate mocy (dosc duza)

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 09:40   

W pierwszej generacji masz gaz regulowany śrubą. Ostatnio bawiłem się i ustawiałem sobie obroty po odpaleniu auta (po odpaleniu zawsze są wyższe, bo działa ssanie jak silnik jest zimny), no nic, ustawiłem na te 800-900 obr/min i ok. Jadę, ale człowieku, gaz na maxa w podłogę i dopiero mogłem ruszyć z miejsca! Zero mocy, jak by mi ktos silnik od kosiarki wsadził! Zatrzymałem się na poboczu i podkręciłem. Teraz rwie asfalt :D
Też możesz sam zobaczyć, tylko pamiętaj ile obrotów i w którą stronę kręciłeś ;-)

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-02-2007, 17:52   

dawno tutaj nic nie pisalem , tak wiec moze cosik sklece :)

jak chyba juz wiecie, Galantowi peklo serce ( sie znaczy glowica w dwoch miejscach ) , znalezienie nowej ( uzywanej ) glowicy do 2,0 8v graniczy z cudem, jak jest to w masakrycznych cenach - ok 900 - 1000 zl , mi sie udalo wykrzesac glowice w bardzo dobrym stanie mozna powiedziec ze za darmo :) i takim oto sposbem , serduszko galanciorka po ponad miesiecznej przerwie (spowodowanej dluuuuugim szukaniem glowicy) ozyl na nowo :) , oczywiscie podczas wymiany zostaly wymienione uszczelniacze itd .calosc naprawy zamknela sie w kwocie z tego co dobrze pamietam ok 1100 czy 1200 zl ( bez ceny glowicy, poniewaz glowce kupilem sam) .

przez ostatni czas, galanciorek pokazywal pazurki, nie dogrzewal sie , oraz palil 14 litrow na 100 km . problem z niedogrzewaniem zostal zazegnany poprzez wymiane termostatu, myslelismy, ze spadnie tez spalanie, niestety tak sie nie dzialo. 3 dni temu misiek zbuntowal sie i postanowil zglosic blad, poprzez nie gasniecie Check Engine .

na pierwszy ogien ( bez sprawdzania bledu ) poszla sonda lambda , ktora jak sie okazalo juz "padala" podczas naszej podrozy Miskiem na zlot do Bialegostoku. sonda zostala wymieniona, i jak reka odjal :)
spalanie na trasie ( predkosc czasami 140 , jazda po wioskach i gaszenie silnika, na dystansie 340 km spalil srednio 8,1 na 100 km )

to chyba tyle :P
pozdrawiam :)

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 15-02-2007, 21:50   

No zara zara
( bez sprawdzania bledu )
sam osobiście z Derpinem ex Tagi'm wystukałem kod błędu sondy. Osobiście rano jak tylko Wasz Misiek zjawił się na parkingu podłączyłem do diody z którą się nigdy nie rozstaje :) i wyszło jasno 11 sonda. Co prawda ten błąd nie musiał wcale oznaczać uszkodzenia samej sondy ale Derpin postanowił zareagować bardzo stanowczo i ją wymienić. Na jej uszkodzenie mogło wskazywać to wysokie spalanie pomimo wymiany termostatu.
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-02-2007, 22:22   

Maciek napisał/a:
No zara zara
( bez sprawdzania bledu )
sam osobiście z Derpinem ex Tagi'm wystukałem kod błędu sondy. Osobiście rano jak tylko Wasz Misiek zjawił się na parkingu podłączyłem do diody z którą się nigdy nie rozstaje :) i wyszło jasno 11 sonda. Co prawda ten błąd nie musiał wcale oznaczać uszkodzenia samej sondy ale Derpin postanowił zareagować bardzo stanowczo i ją wymienić. Na jej uszkodzenie mogło wskazywać to wysokie spalanie pomimo wymiany termostatu.

a to w takim razie przepraszam bardzo :)

o tym fakcie nie wiedzialem :mrgreen:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 16-02-2007, 10:41   

pewnie nie wiedziales tez, ze Maciek wybulil sie na 2 czy 3 telefony do Krzyzaka, zeby ta operacje ladnie zrobic :P

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-02-2007, 13:20   

ja to wogule jakis nie doinformowany jestem :P

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2007, 18:52   

i tutaj właśnie wielkie dzienks dla Krzyżaka i Maćka za pomoc i zrozumienie moich wszelkich głupich pytań ;p;p :D

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 16-02-2007, 22:32   

No ale ważne że cała operacja przyniosła wymierne rezultaty w postaci znacząco mniejszego spalania w Michim Derpin'ów i prawdopodobnie szybko zwróci się koszt zakupu nowej sondy.
PS jeszcze kilka telefonów i Krzyzak jak tylko usłyszy dzwonek w tel. to będzie uciekał gdzie pieprz rośnie :) :badgrin: Pozdro
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-03-2007, 21:51   

w podpisie umiescilem wszystkie mitsubishi jakie do tej pory sie przewinely .

Lancer ,Lancer Kombi, Colt , Galant

:D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi