Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Spot w restauracji/pizzerii
Autor Wiadomość
marcink 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan Intense 4A92
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-03-2017, 23:00   Spot w restauracji/pizzerii

Jakiś czas temu wspominałem o pomyśle na spot w jakiejś fajnej knajpce z zapleczem gastronomicznym i parkingiem, gdy tylko zrobi się cieplej.

Myślę, że zbliża się najlepsza pora - śnieg już stopniał, a sezon na komunie i wesela jeszcze się nie zaczął.

Zastanawiam się nad wyborem jednej z 2 miejscówek (w obu dawniej już organizowane były spoty):

1) Pizzeria Magillo przy ul. Lipowskiego 18 (street view: https://www.google.pl/map...7i13312!8i6656)

2) Oberża pod czarnym koniem przy ul. Syrachowskiej (street view: https://www.google.com/ma...2!8i6656?hl=pl)

Co musimy ogarnąć, żeby nie było lipy:

a) podjechać w oba te miejsca, zobaczyć jak to teraz wygląda, czy są sensowne parkingi, czy lokale nie są przypadkiem zamknięte na cztery spusty ;)
No i ostatni spot był tam dosyć dawno, więc standard mógł się zmienić.

b) wybrać termin i zorientować się ile osób (zgrubnie) pisze się na spot

c) pogadać o możliwości rezerwacji, jeśli trzeba jakiś zadatek - to spotkać się wcześniej na mini-spocie i zrobić zrzutkę.
Pewnie wypadałoby zamówić po tej kawie/herbacie i ciastku, jak już będziemy zaklepywać stoliki.

Zajmę się pkt. a) po weekendzie (nie ma mnie w KRK), chyba, że ktoś z Was ma czas i ochotę odwiedzić te miejsca wcześniej.

Możemy też postarać się wybrać jakiś termin i chętnych. 25.III jest całodniowy spot w Częstochowie, więc ten weekend raczej odpada (liczę, że Śląsk nas zaszczyci :) ).

Musimy też dać czas uczestnikom na zaplanowanie grafików i zaklepanie czasu, szczególnie przyjezdnym spoza Krakowa, czy w ogóle Małopolski, więc proponuję min. 3 tygodnie wyprzedzenia.
To nie musi być kolejny spot, może być Kwietniowy, im później, tym bardziej łaskawa będzie dla Nas pogoda. Także bez obaw, w Marcu na pewno będzie okazja wychylić herbatkę ;)

Proszę o wstępne deklaracje chęci uczestnictwa w wątku, dzięki!

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 09-03-2017, 12:34   

Nie wiem jak koń, bo nie bywam tam.

Magillo działa i rozbudowali parging, w końcu jest gdzie stanąć.
nie trzeba tam jechać, żeby zarezerwować stolik.

Wady?
- tłumy w weekend i nie staniemy na parkingu obok siebie
- trzeba rezerowować, a dwa razy zgubili mi rezerwację (raz na spocie, raz prywatnie)

Do konia też nie trzeba jechać, wystarczy zadzwonić. Jeśli się nic nie zmieniło, to wiedzą kto to MM.
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

marcink 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-03-2017, 14:45   

Tomek napisał/a:
Do konia też nie trzeba jechać, wystarczy zadzwonić. Jeśli się nic nie zmieniło, to wiedzą kto to MM.

Nie jestem tylko pewien, czy w miejscu lokalu nie ma teraz ciężkiego sprzętu i rozbudowy krajowej 7-ki ;)
Postaram się obejrzeć miejsce, bo w międzyczasie mogło się pozmieniać (kuchnia, personel, etc.)

Tomek napisał/a:
- tłumy w weekend i nie staniemy na parkingu obok siebie

Myślałem właśnie o weekendzie, żeby ludzie spoza Krakowa mogli znaleźć czas na dojazd i same pogaduchy. Stawać obok siebie może nie musimy, bo pewnie usiądziemy przy wspólnym stoliku, ale gorzej jak nie będzie gdzie stanąć ;)

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 09-03-2017, 14:51   

marcink napisał/a:

Nie jestem tylko pewien, czy w miejscu lokalu nie ma teraz ciężkiego sprzętu i rozbudowy krajowej 7-ki ;)

to nawet blisko nie jest,
lokal istnieje, przejeżdżam tamtędy raz na 2-3 tygodnie

marcink napisał/a:
Myślałem właśnie o weekendzie, żeby ludzie spoza Krakowa mogli znaleźć czas na dojazd i same pogaduchy. Stawać obok siebie może nie musimy, bo pewnie usiądziemy przy wspólnym stoliku, ale gorzej jak nie będzie gdzie stanąć ;)

wystarczy zarezerwować i będzie dobrze
lepiej w okresie przedkomunijnym, bo w miewają tam właśnie sporo komunii, chrzcin, itp

tylko nie wiem jak być pewnym rezerwacji na 100%, bo jw. 2 razy mnie zrobili na szaro, ale finalnie i tak dali stolik
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

Wojciech Bogacz 
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Wysłany: 18-03-2017, 15:24   

To ja się zorientuję jak jest "Pod Czarnym Koniem" - mam tam dwa kroki więc jak tylko będę w PL to zajrzę :) Ale mogę tam zajrzeć dopiero po 25tym marca ...

marcink 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-03-2017, 20:14   

Byłem dziś ok 15:00 w Oberży pod Czarnym koniem, było puściutko (spodziewałem się ruchu w niedzielę).
Nie powinno być problemu z rezerwacją, warto dokonać jej z ok tygodniowym wyprzedzeniem, bo czasami mogą nie mieć stolików do zaklepania.

Następnie udałem się do Magillo, niestety nie wstępowałem do środka bo nie było gdzie zaparkować - parking przy restauracji jest większy od tego przy oberży, ale może stanowić problem dla aut z niższym zawieszeniem / niskoprofilową oponą - nawierzchnia to usypany żwir, stromy wjazd wyjazd.
Jeśli w lokalu mają taki ruch, a my do końca nie wiemy jak będzie u nas z finalną frekwencją, to może być słabo jeśli zaklepiemy u nich 10-12 miejsc, a potem przybędzie nas tylko 4 i zamówi po herbacie..

Także dojazd wypada na korzyść Oberży (do Magillo trudniej trafić, droga (jadąc z Huty/Rybitw ul. Półłanki) słabej jakości i z 3 przejazdami kolejowymi po drodze).

Także ja jestem za Pierwszą opcją.

Jeśli nie ma żadnego sprzeciwu co do miejsca, proponuję przejść do ustalania terminu, zadanie mamy ułatwione, bo raczej odpadają nam weekendy wielkanocne oraz ostatni, który się łączy z majówką i zostają tylko 3:
1) 1-2.IV
2) 8-9.IV
3) 22-23.IV

weekend nr 1) raczej odpada, bo zostało już niewiele czasu (to by się odbiło na frekwencji), także ja bym się decydował między 2 a 3.

Dajcie znać w wątku jaki termin Was urządza, sobota, niedziela, który weekend, jakie godziny. Postaramy sięznaleźć jakiś kompromis.

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 19-03-2017, 20:22   

Jeżeli chodzi o mnie i Linę to odrzucamy na 100% 3 termin. Niestety ja mam 22.04 służbę a 23.04 wielkie święto motocyklowe w Cz-wie. Więc piszemy się do konika w terminie 1 lub 2. Jeżeli ustalicie inaczej to trudno następnym razem ;)
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

Wojciech Bogacz 
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Wysłany: 19-03-2017, 20:54   

Czyli kwestia miejsca z głowy :)

Na razie wiem, że opcja nr 1 dla mnie odpada. Pozostałe dwa weekendy - cóż - się zobaczy :)

[ Dodano: 08-04-2017, 17:23 ]
Udało się, że jestem w Krakowie i jutro po południu chętnie bym się spotkał - co do terminu nr 3 to też jedynie niedziela i to na 50%.

Kto więc chętny na jutro po południu ???

Odpowiedz do tematu