Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajero IV - na co zwrócić uwagę przed zakupem?
Autor Wiadomość
krzychu.dsg 
Forumowicz

Auto: golf
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2017, 22:41   Pajero IV - na co zwrócić uwagę przed zakupem?

O ile jest sporo takich tematów o P3 o tyle czwórka nie cieszy się pod tym względem większym zainteresowaniem. Na co zwracać uwagę przy zakupie P4? W poprzedniej generacji był problem z bakiem i pompą a jak to wygląda w nowszym modelu?
Co jeszcze sprawdzić?

jepm 
Forumowicz
jepm

Auto: Pajero IV 3.2 DID 2007
Wysłany: 28-04-2017, 09:55   

Przykładowo masz tutaj:

http://forum.mitsumaniaki...1486834#1486834

http://forum.mitsumaniaki...1486822#1486822

Było tego więcej - poszukaj na formu

krzychu.dsg 
Forumowicz

Wysłany: 28-04-2017, 23:47   

Dzięki! Szukając widziałem tylko tematy z P3.

MartynkaWAW 
Forumowicz

Auto: Pajero
Wysłany: 29-04-2017, 16:25   

Padły komuś wtryski ?

krzychu.dsg 
Forumowicz

Wysłany: 30-04-2017, 01:07   

W sumie jak tak poczytałem to nadal mało konkretów.

gshesiu 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 MY09
Wysłany: 30-04-2017, 21:35   

krzychu.dsg napisał/a:
W sumie jak tak poczytałem to nadal mało konkretów.
Ponieważ to są proste w konstrukcji bezproblematyczne samochody wytrzymujące mega przebiegi, nie to co np. vagi z odpowiednich roczników. Dlatego cisza, bo o czym tu rozmawiać na forum jak z autami nie ma problemów technicznych, o pogodzie ? ps. Oczywiście komfort jazdy adekwatny m.in. do prostoty konstrukcji.

krzychu.dsg 
Forumowicz

Wysłany: 02-05-2017, 01:16   

No nie wiem czy ta prostota to taki plus, zresztą niby konstrukcja z lat dziewięćdziesiątych a ruda zjada te auta jak nie wiem. Podwozie w kilkuletnim aucie bywa w stanie sera szwajcarskiego. Do tego silniki sporo palą a nie są w ogóle dynamiczne. Proszę porównaj to z konkurencyjnym touaregiem.
Z vagami mam do czynienia i w pracy i w domu i nie powiem na nie złego słowa. Vag przez 5 lat wprowadzi 20 zmian a Mitsu przez 20 lat nie jest w stanie ogarnąć kilku bolączek Pajero jak zbiornik, źle zaprojektowane drzwi czy niesamowicie rdzewiejące podwozie.
Z każdym kolejnym Pajero mam ochotę zarzucić pomysł kupna auta z kraju kwitnącej wiśni. Podoba mi się to auto, ale to co widzę w autach w miarę świeżych to jest masakra.

jepm 
Forumowicz
jepm

Wysłany: 08-05-2017, 09:20   

MartynkaWAW napisał/a:
Padły komuś wtryski ?

Padły po 240 kkm

osiemdwa 
Forumowicz

Auto: PIV
Wysłany: 16-05-2017, 20:10   [3.2 DID]

Tymczasowo poprzedni temat serwisu/przeglądu po zakupie zablokował administrator (za dużo emocji).

Natomiast mam zapewnienie, że jak przygotuję relację z ASO to wróci ponownie.

Niestety nie jest wesoło. Pod koniec tygodnia napiszę dłuuugą historię.
Ostatnio zmieniony przez osiemdwa 16-05-2017, 20:37, w całości zmieniany 1 raz  

MartynkaWAW 
Forumowicz

Auto: Pajero
Wysłany: 16-05-2017, 20:33   

Też myślę że administrator powinien zluzować z emocjami :)

Birkhof 
Forumowicz

Auto: Lancer '08
Wysłany: 23-05-2017, 07:41   

krzychu.dsg napisał/a:
No nie wiem czy ta prostota to taki plus, zresztą niby konstrukcja z lat dziewięćdziesiątych a ruda zjada te auta jak nie wiem. Podwozie w kilkuletnim aucie bywa w stanie sera szwajcarskiego. Do tego silniki sporo palą a nie są w ogóle dynamiczne. Proszę porównaj to z konkurencyjnym touaregiem.
Z vagami mam do czynienia i w pracy i w domu i nie powiem na nie złego słowa. Vag przez 5 lat wprowadzi 20 zmian a Mitsu przez 20 lat nie jest w stanie ogarnąć kilku bolączek Pajero jak zbiornik, źle zaprojektowane drzwi czy niesamowicie rdzewiejące podwozie.
Z każdym kolejnym Pajero mam ochotę zarzucić pomysł kupna auta z kraju kwitnącej wiśni. Podoba mi się to auto, ale to co widzę w autach w miarę świeżych to jest masakra.

Oglądałem w ciagu pół roku pięć P3 i też jestem przerażony ilością rdzy.. w P4 też tak ruda zjada podwozie i nadkola?

jepm 
Forumowicz
jepm

Wysłany: 23-05-2017, 12:32   

Tak samo ale IV są nowsze więc skutki nie są tak daleko posunięte. Prócz tego wiele z nich jest zabezpieczonych przez właścicieli i bardziej zadbanych. Jeżeli ktoś o to dbał to rdzy nie będzie (btw w instrukcji obsługi jest jasno napisane ze należy zakonserwować podwozie).

Ogólnie czytając watki o kupnie PIII uważam że to nie wina samochodu tylko jakości oferty rynkowej. Po prostu PIII w dobrym stanie nikt nie chce się pozbywać (bo i po co ? - w przeciwieństwie do popularnych marek mamy auto które w zasadzie niewiele różni się na przestrzeni prawie już 20 lat - jadąc PIII nie czuje jakiejś wielkiej różnicy do IV a dodatkowo powiem ze bardzo mi się podoba widok tych dwóch okrągłych błotników przez przednia szybę :D ). A jak się już ktoś pozbywa to w rodzinie lub kręgu znajomych. Tak wiec na portale ogłoszeniowe trafia głownie (z małymi wyjątkami) to czego już nikt nie chce.

To co sprowadzane jest z zagranicy również jest słabe po wystarczy spojrzeć na mobile.de i już wiadomo: 2000 E z komisu 9000 E z garażu od właściciela.

Ogólnie podaż jest słaba bo skąd miałby być duża skoro nowe nie sprzedawały się na pęczki. Prawdą jest zapewne i to że część słabych egzemplarzy wraca po roku znów na portale a te lepsze pozostają w jednych rękach.

Pozostaje więc cierpliwość - swojego szukałem ponad pól roku. Tak z przyzwyczajenia mam ustawione powiadomienia na otomoto - od końca zeszłego roku były w W-wie 2 ciekawe III i jeden Sport - wszystkie zeszły po 2-3 dniach.

Odpowiedz do tematu