|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czerwonawy potwór... |
Autor |
Wiadomość |
joujoujou
Forumowicz łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Kwi 2017 Posty: 3416 Skąd: Skąd: Skąd:
|
Wysłany: 29-04-2017, 20:30 Czerwonawy potwór...
|
|
|
Bry.
Będąc odwiecznym miłośnikiem japońskiej motoryzacji byłem mile zaskoczony gdy pewnego dnia (jakoś tak w połowie ubiegłego roku) pani jou zastrzeliła mnie tekstem że bardzo, ale to bardzo spodobał się jej ASX.
Zaskoczenie było tym większe, że do tej pory była raczej ślepo zapatrzona w produkty niemieckiego przemysłu, z niewielkimi ewentualnie odchyłkami w kierunku amerykańskim.
Kobiece "podobanie" ma to do siebie (no offence względem ewentualnych czytających to forumowiczek) że ulega zmianie, niemniej jednak okazało się że nie tym razem, na dodatek całkiem niedawno podjęła decyzję że szukamy.
Po zasięgnięciu języka u wujka gugla zdecydowaliśmy że będzie to jak tylko nowy się da 1.8 DID w wersji nieokaleczonej, czyli 150 KM.
Jako że w grę wchodziła w zasadzie wyłącznie zamiana dotychczasowego wozidła + kredyt na nowe, nasze poszukiwania ograniczały się jedynie do dealerów - lokalnie i poprzez szeroko pojęte internety.
W tych ostatnich to czego chciała niestety nie pojawia się zbyt często (za chwilę o tym dlaczego), zatem nadzieja tkwiła w lokalnym (raptem 30 km) dealerze - ten był niezwykle zdumiony że koniecznie zależy jej na wersji 150KM - wszak (według jego słów) wersja osłabiona jest "niewiele słabsza" (tere-fere) a przecież podatek drogowy jest "dużo" niższy (jasssssssssne, 280 zamiast 390 rocznie za zabicie 35 koni, też mi oszczędność), ale znam moją kobiełkę i jej styl jazdy (bardzo dynamiczny, aczkolwiek w granicach rozsądku i lokalnych przepisów) więc wiedziałem że nie da się przekonać.
Trwało 2 tygodnie - człowiek od dealera zadzwonił że ma, w kolorze takim jaki jej się najbardziej podoba (orient red), czteroletni i tak dalej. Pojechaliśmy, popatrzyliśmy, przejechaliśmy się, spytaliśmy o cenę, potargowaliśmy się z tydzień (musiał dzwonić do szefa kilka razy) i zapadła decyzja że bierzemy (znaczy ona bierze, ja tylko robiłem za ciotkę przyzwoitkę).
Dzisiaj rano pojechaliśmy podpisać papiery, zostawić starego sztrucla i wziąć troszkę nowszego.
A oto i łón:
Zarejestrowany pod koniec lutego 2013 (czyli jak przypuszczam wyprodukowany październik-grudzień 2012), 80 kilka tysięcy km przebiegu, chińskie opony (moje największe zmartwienie), kilka drobnych zadrapań i (co wyszło podczas jazdy do domu) radio, które działa gdy chce - się włącza, się wyłącza, całkiem losowo i przypadkowo. No, ale autko ma jeszcze 4 lata gwarancji więc to nic czym bym się martwił.
A czym ja jeżdżę? O tym to już w temacie niemitsubishowym. |
_________________ Pozdr,
jou
Gość, skomentuj niebieską corolkę.
Gość, skomentuj samochodzik na baterie! |
Ostatnio zmieniony przez joujoujou 17-02-2019, 16:00, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
joujoujou

|
Wysłany: 02-05-2017, 14:35
|
|
|
Szefowa zażyczyła sobie nakładek na pedały.
Jako że OEM tani nie jest, padła decyzja o szukaniu czegoś niezbyt odbiegającego i niezbyt wsiowego.
Było:
Jest:
Kobiełka zadowolniona.
Edit: W planach na najbliższą przyszłość głównie zmiany wizualne, jako że gwarancja pierdu pierdu...
Szefowa jeszcze życzy sobie nakładki na progi (w miejscu gdzie szura się kopytami przy wsiadaniu/wysiadaniu), nakładkę na tylny zderzak (gdzie szura się gratami z/do bagażnika), kamery przód/tył, a nieco później MMCS, kierownicę z guziczkami i skórzaną tapicerkę. |
_________________ Pozdr,
jou
Ostatnio zmieniony przez joujoujou 17-02-2019, 16:01, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
joujoujou

|
Wysłany: 27-05-2017, 12:53
|
|
|
A póki wszelkie kobiece gorzkie żale nie zostaną zaspokojone - na otarcie łez "tuning" kluczyków.
Stary vs. nowy:
 |
_________________ Pozdr,
jou
Ostatnio zmieniony przez joujoujou 17-02-2019, 16:02, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
piorunGSR
Forumowicz

Auto: Lancer GSR
Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Sty 2014 Posty: 234 Skąd: Ełk/Dublin
|
Wysłany: 27-05-2017, 15:13
|
|
|
Nowy kluczyk wygląda jak Japoński Volkswagen |
|
|
|
 |
joujoujou

|
|
|
|
 |
joujoujou

|
Wysłany: 27-02-2018, 16:50
|
|
|
Kilka drobiazgów przybyło, zacznijmy od chronologicznie ostatniego. Nowe tablice i nowe ramki.
Właścicielka zachwycona. Kot też.
 |
_________________ Pozdr,
jou
Ostatnio zmieniony przez joujoujou 21-04-2018, 21:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lobuzek
Forumowicz lobuzek

Auto: Honda Accord Tourer 2,0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 576 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 28-02-2018, 10:10
|
|
|
Ładny kotek |
|
|
|
 |
joujoujou

|
Wysłany: 30-06-2018, 17:39
|
|
|
Dużo się działo ostatnio, tym razem niestety bez zdjęć, bo wszystko w pośpiechu (tak by zdążyć zanim palące słońce wyprze cień z miejsca parkowania samochodu).
Oprócz wideorejestratora z tyłu wymieniłem dziesiątki połamanych klipsów, zmieniłem takie cusie z przodu, że teraz zamiast "bip bip" autko robi "tut tut" jak się na klakson naciśnie, w miejsce papierowego filtra powietrza trafiła wkładka K&N.
Okazało się że belka przednia górna (ta na której jest zamek maski) jest strasznie skorodowana, szczególnie w punktach gdzie kiedyś były (i teraz znów są) klipsy. Także rdza zdarta, cała belka potraktowana inhibitorem korozji, a po wyschnięciu pomalowana - po starej corolce zostało mi trochę farby w sprayu (czerwony metalik, kod 3N8), bardzo podobnej w odcieniu.
Jednego nie udało mi się zrobić - liczyłem na to że spryskiwacze mgłowe z Land Cruisera przypasują do ASXa (na pierwszy rzut oka wydawało się że tak), ale jednak nie - otwory w masce są na nie za małe. Także muszę dobrze pogrzebać w internecie żeby znaleźć coś co podpasuje. |
_________________ Pozdr,
jou
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5359 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 30-06-2018, 17:51
|
|
|
Daj znać koniecznie jak coś znajdziesz. Też będę zmieniać na mgłowe bo dużo płynu idzie i w 4 miejsca zamiast na całą szybę. Jak spasi do ASX to i do outlandera |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
joujoujou

|
Wysłany: 30-06-2018, 18:08
|
|
|
Bzyk_R1 napisał/a: | Jak spasi do ASX to i do outlandera | Do Lancera może też? Bo właśnie wyguglałem że angole do Lancerów wstawiają mgłowe z volvo. |
_________________ Pozdr,
jou
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5359 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 30-06-2018, 18:35
|
|
|
Nie mam pojęcia. Wyjęcie spryskiwaczy to sekunda roboty. Najważniejsze żeby inne pasowały w otwory maski no i były w miarę małe żeby nie straszyły z daleka. Ja to nawet rozważałem przymiarki na jakimś szrocie. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 30-06-2018, 19:23
|
|
|
Potrzebujesz:
- 8265A127 - lewa dysza
- 8265A128 - prawa dysza
- M850641 - rozdzielacz
Powodzenia |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
joujoujou

|
|
|
|
 |
joujoujou

|
Wysłany: 08-07-2018, 19:01
|
|
|
Od volviary pasują, numer katalogowy 30655605.
Rewelacji może nie ma, bo są troszkę większe i fabrycznie nie mają gumowej podkładki/uszczelki (coś tam wyrzeźbiłem), ale ogólnie jest nieźle.
Foty. Przed, w trakcie i po:
 |
_________________ Pozdr,
jou
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku