drgania silnika 2.4 benz. |
Autor |
Wiadomość |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 06-05-2017, 23:29 drgania silnika 2.4 benz.
|
|
|
zaczął mi coś silnik drgać na wolnych obrotach ,odczuwalne jest to w środku ,otworzyłem maskę i ewidentnie widać na oko drgania silnika.Teraz nie mam czasu zabrać się za to i tak dumam gdzie może tkwić problem,rozrząd od wymiany zrobiłem ponad 60tys/km ,zawory reguluję systematycznie może poducha któraś ? Miał już ktoś taki problem w swoim 2,4 MiVEC? dodam że na benzynie i LPG jest tak samo,obroty ogólnie stoją równo nie falują ,myślę sobie zapytam kolegów,może ktoś akurat przerabiał podobny problem |
|
 |
martin778
Forumowicz
Auto: Grandis 2,4
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 98 Skąd: Holandia
|
Wysłany: 07-05-2017, 14:09
|
|
|
Poduszka,poduszki pod silnikem?Poduszka skrzyni biegow? Ja bym w tym kierunku raczej szedl.Daj znac jak ogarniesz temat. |
_________________ Marcin |
|
|
|
 |
nekoashi
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Grandis
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Lip 2016 Posty: 249 Skąd: Trzebiatów
|
Wysłany: 07-05-2017, 14:49
|
|
|
Kolego, wizyta na kanale i breszką trzeba sprawdzić poduchy |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 08-05-2017, 00:29
|
|
|
też tak myślę,zacząć od najprostszych rzeczy,trochę czasu znajdę i posprawdzam,dam znać co i jak
dzisiaj posprawdzałem poduchy wszystkie sztywne i całe,coś wydaje mi się,że rozrząd już do wymiany balansowy będzie winowajcą
Dzisiaj rozrząd rozebrany,jutro będą części i składam ,rolki i napinacze GMB porażka 65tys/km i wszystkie tak zjechane jakby co najmniej miały trzy razy tyle przebiegu dobrze ,że w porę zareagowałem bo jeszcze trochę i posypałoby się wszystko w piz....
[ Dodano: 06-06-2017, 23:50 ]
koledzy pytanko ,czy w 2.4 mivec jest jakaś procedura nauki obrotów? czyściłem EGR i przepustnicę i coś mi teraz kombinuje z obrotami w 2.4 GDI taka procedura występowała,ale co do mivec nie znalazłem żadnego info |
|
 |
Damian19812
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-12-2022, 13:03
|
|
|
Witam jestem nowy na forum i mam problem z
moim grandisem. Dokładnie z poduszką skrzyni biegów nigdzie nie mogę jej znaleźć. Mechanik zamówił po numerach katalogowych ale przyszła poduszka zupełnie inna. Różnice widać na zdjęciu; https://imageshack.com/i/poV4Tlppj
Jeśli ktoś wie może gdzie znaleźć taką poduszkę to z góry dziękuję za pomoc. Moje autko to grandis 2,4 2008r. Pozdrawiam Damian |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 03-12-2022, 19:13
|
|
|
Damian19812, poszła guma czy metalowy uchwyt?
Ta która przyszła chyba była montowana w 2010roku.
Do niej jest dostępny sam wkład Febesta.
Dobrze by było pomierzyć bo może podejdzie.
Szukaj na allegro:Febest MMB-035. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Damian19812
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-12-2022, 20:30
|
|
|
Dzięki za tą sugestie, widziałem ten wkład i wysłałem jego zdjęcie mechanikowi powiedział że musi to jeszcze z kimś skonsultować i jak coś to będziemy sprawdzić czy będzie pasować. Pozdrawiam. PS co do żaby to zielony pasuje idealnie. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
 |
|