Dlaczego nie moge ustawic zegara? |
Autor |
Wiadomość |
cyna [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2007, 20:38 Dlaczego nie moge ustawic zegara?
|
|
|
Wczoraj rozbierałem konsole środkową, żeby zmienic podświetlenie.Wyciągnełem górną cześci nie odkręcałem zegara tylko odłączyłem od kostki.Wymieniłem żarówki i złożyłem wszytko tak jak powinno byc.Chce ustawic zegar bo się zerował.......a tu własnie go nie moge ustwaic....naciskam na guziki i nic...mysle sobie-może źle włożyłem kostke.Dziś zajzalem i nadal nic.I teraz myśle.....mógł się zegarek uszkodzic??Nie żucałem nim ani nic i dlatego chce się was zapytac czy mieliście cos takiego??Pozdrawiam. |
Ostatnio zmieniony przez 18-03-2007, 21:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2007, 20:42
|
|
|
głupie pytanie ale przekręciłeś kluczyk ?
bo da sie ustawiać tylko na przekręconym |
|
|
|
 |
bagin13 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2007, 20:52
|
|
|
a sprawdż jeszczxe bezpiecznik 15 pierwszy w dolnym rzędzie od lewej ten sam co do zapalniczki |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2007, 21:00
|
|
|
leser podal rozwiazanie, bezpieczniki odpadaja bo gdyby padly to zegar wogole by nie dzialal. |
|
|
|
 |
cyna [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2007, 21:17
|
|
|
Laser może te pytanie jest głupie ale wazne ze mam odpowiedz na nie Bezpieczniki są ok.Nie pomysłalem o tym żeby przekręci kluczyk.Rzeczywiście nie przykręciłem kluczyka.wszysko teraz jest ok.Sorki że zawracam d... tką błachostką.Pozdrawam i dziękuje |
|
|
|
 |
konrad1704
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sty 2007 Posty: 1002 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 18-03-2007, 21:18
|
|
|
arturro napisał/a: | bezpieczniki odpadaja bo gdyby padly to zegar wogole by nie dzialal |
a gdzie jest napisane ze wogole dziala?? |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2007, 21:24
|
|
|
konrad1704 napisał/a: | arturro napisał/a: | bezpieczniki odpadaja bo gdyby padly to zegar wogole by nie dzialal |
a gdzie jest napisane ze wogole dziala?? |
a czytac umiesz? |
|
|
|
 |
konrad1704
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sty 2007 Posty: 1002 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 18-03-2007, 21:42
|
|
|
a czytac umiem tylko ze to Ty (arturro) napisales ze
arturro napisał/a: | bezpieczniki odpadaja bo gdyby padly to zegar wogole by nie dzialal. |
a zadajacy pytanie (cyna) nie napisal w swoim poscie ani razu ze zegar dziala. To jak Ty mogles zalozyc ze wogole dziala? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2007, 21:44
|
|
|
konrad1704 napisał/a: | a czytac umiem tylko ze to Ty (arturro) napisales ze
arturro napisał/a: | bezpieczniki odpadaja bo gdyby padly to zegar wogole by nie dzialal. |
a zadajacy pytanie (cyna) nie napisal w swoim poscie ani razu ze zegar dziala. To jak Ty mogles zalozyc ze wogole dziala? |
cyna napisał/a: | Chce ustawic zegar bo się zerował.......a tu własnie go nie moge ustwaic....naciskam na guziki i nic... |
a jak mozna ustawic zegar niedzialajacy |
|
|
|
 |
fajter [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2007, 14:04
|
|
|
Witam wszystkich w swoim pierwszym poście. W kwestii przedstawienia się: od kilku lat pomykam po Gdyni srebrną Carismą 1,6 w automacie na gazie. Na imię mam Michał, żonaty, bezdzietny (nie licząc królika ) Czytuję Wasze forum już od jakiegoś czasu i wreszcie przyszedł czas że muszę zadać pytanko. Pozwolę sobie podpiąć się pod istniejącego posta: mianowicie mam taki problem z zegarkiem, że nie mogę go regulować i jednocześnie nie działa podświetlenie. Sam zegar pokazuje godzinę i działa. Wymieniłem żarówkę podświetlenia ale nic to nie dało. Jakieś rady? Możliwe żeby zegar był na dwóch różnych bezpiecznikach - jednym od wyświetlacza a innym od podświetlenia?? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 19-03-2007, 15:03
|
|
|
a dziala ci reszta podswietlenia i zapalniczka ??
jesli nie to bezpiecznik (przed lewym kolanem kierowcy) jesli dziala tzn ze ta zarowka chyba tez spalona albo cos na stykach nie laczy |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
fajter [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2007, 15:09
|
|
|
Reszta podświetlenia działa żaróweczka nowa i stara też (sprawdzałem baterią), co do zapalniczki to nie wiem bo mam wypiętą i przerobioną pod zasilanie CB ale zaraz je wytacham z bagażnika. Ale co ma podświetlenie do regulacji? Pamiętam że w Primerze P11 regulacja zegara była możliwa tylko po włączeniu świateł, ale z tego co wiem to w Carismie wystarczy sam zapłon...
edit: CB wytachane - nie ma zasilania więc właśnie staram się dogrzebać do bezpieczników, tylko dlaczego zegar działa??
edit2: wszystko OK, okazało się że to bezpiecznik w puszce kabinowej.
Opiszę swoje spostrzeżenia, może się przydadzą:
1. bezpiecznik ten jest na obwodzie zapalniczki i podświetlenia zegara, ale nie na obwodzie zasilającym zegar. Czyli jak padnie to nie mamy podświetlenia czasomierza i zasilania w zapalniczce, ale zegarek nadal pokazuje czas!!
2. na wewnętrznej stronie pokrywki bezpieczników jest taki specjalny klips do ich wyjmowania - ja niestety zauważyłem go dopiero jak już ją nakładałem... a szkoda
3. To chyba najgłupsze miejsce na puszkę z bezpiecznikami jakie kiedyklolwiek widziałem!! Dwie godziny roboty żeby wymienić jeden bezpiecznik - masakra |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 19-03-2007, 17:47
|
|
|
Cytat: | 3. To chyba najgłupsze miejsce na puszkę z bezpiecznikami jakie kiedyklolwiek widziałem!! Dwie godziny roboty żeby wymienić jeden bezpiecznik - masakra
|
eee tam 10 minut wystarczy |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 19-03-2007, 17:53
|
|
|
fajter napisał/a: | 3. To chyba najgłupsze miejsce na puszkę z bezpiecznikami jakie kiedyklolwiek widziałem!! Dwie godziny roboty żeby wymienić jeden bezpiecznik - masakra |
boszzz to co ty masz lapy jak bochny chleba chyba
i juz wiesz co ma podswietlenie do regulacji |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 19-03-2007, 19:08
|
|
|
Przecież wystarczy odkręcić 4 czy 5 śrubek i zdjąć ten plastikowy dekiel pod kierownicą a pod nim jest puszka z bezpiecznikami - max 10 minut roboty na wymianę i ponowne założenie dekla z przykręceniem. Czyżbyś usiłował to zrobić _BEZ_ zdjęcia tego plastiku? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|