Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dlaczego nie moge ustawic zegara?
Autor Wiadomość
cyna
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2007, 20:38   Dlaczego nie moge ustawic zegara?

Wczoraj rozbierałem konsole środkową, żeby zmienic podświetlenie.Wyciągnełem górną cześci nie odkręcałem zegara tylko odłączyłem od kostki.Wymieniłem żarówki i złożyłem wszytko tak jak powinno byc.Chce ustawic zegar bo się zerował.......a tu własnie go nie moge ustwaic....naciskam na guziki i nic...mysle sobie-może źle włożyłem kostke.Dziś zajzalem i nadal nic.I teraz myśle.....mógł się zegarek uszkodzic??Nie żucałem nim ani nic i dlatego chce się was zapytac czy mieliście cos takiego??Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez 18-03-2007, 21:01, w całości zmieniany 1 raz  

leser
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2007, 20:42   

głupie pytanie ale przekręciłeś kluczyk ?

bo da sie ustawiać tylko na przekręconym :)

bagin13
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2007, 20:52   

a sprawdż jeszczxe bezpiecznik 15 pierwszy w dolnym rzędzie od lewej ten sam co do zapalniczki

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2007, 21:00   

leser podal rozwiazanie, bezpieczniki odpadaja bo gdyby padly to zegar wogole by nie dzialal.

cyna
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2007, 21:17   

Laser może te pytanie jest głupie ale wazne ze mam odpowiedz na nie :D Bezpieczniki są ok.Nie pomysłalem o tym żeby przekręci kluczyk.Rzeczywiście nie przykręciłem kluczyka.wszysko teraz jest ok.Sorki że zawracam d... tką błachostką.Pozdrawam i dziękuje :biggrin:

konrad1704 
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-03-2007, 21:18   

arturro napisał/a:
bezpieczniki odpadaja bo gdyby padly to zegar wogole by nie dzialal

a gdzie jest napisane ze wogole dziala??

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2007, 21:24   

konrad1704 napisał/a:
arturro napisał/a:
bezpieczniki odpadaja bo gdyby padly to zegar wogole by nie dzialal

a gdzie jest napisane ze wogole dziala??

a czytac umiesz?

konrad1704 
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Wysłany: 18-03-2007, 21:42   

a czytac umiem tylko ze to Ty (arturro) napisales ze
arturro napisał/a:
bezpieczniki odpadaja bo gdyby padly to zegar wogole by nie dzialal.

a zadajacy pytanie (cyna) nie napisal w swoim poscie ani razu ze zegar dziala. To jak Ty mogles zalozyc ze wogole dziala?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2007, 21:44   

konrad1704 napisał/a:
a czytac umiem tylko ze to Ty (arturro) napisales ze
arturro napisał/a:
bezpieczniki odpadaja bo gdyby padly to zegar wogole by nie dzialal.

a zadajacy pytanie (cyna) nie napisal w swoim poscie ani razu ze zegar dziala. To jak Ty mogles zalozyc ze wogole dziala?

cyna napisał/a:
Chce ustawic zegar bo się zerował.......a tu własnie go nie moge ustwaic....naciskam na guziki i nic...

a jak mozna ustawic zegar niedzialajacy :?:

fajter
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2007, 14:04   

Witam wszystkich w swoim pierwszym poście. W kwestii przedstawienia się: od kilku lat pomykam po Gdyni srebrną Carismą 1,6 w automacie na gazie. Na imię mam Michał, żonaty, bezdzietny (nie licząc królika :D ) Czytuję Wasze forum już od jakiegoś czasu i wreszcie przyszedł czas że muszę zadać pytanko. Pozwolę sobie podpiąć się pod istniejącego posta: mianowicie mam taki problem z zegarkiem, że nie mogę go regulować i jednocześnie nie działa podświetlenie. Sam zegar pokazuje godzinę i działa. Wymieniłem żarówkę podświetlenia ale nic to nie dało. Jakieś rady? Możliwe żeby zegar był na dwóch różnych bezpiecznikach - jednym od wyświetlacza a innym od podświetlenia??

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 19-03-2007, 15:03   

a dziala ci reszta podswietlenia i zapalniczka ??
jesli nie to bezpiecznik (przed lewym kolanem kierowcy) jesli dziala tzn ze ta zarowka chyba tez spalona albo cos na stykach nie laczy
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

fajter
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2007, 15:09   

Reszta podświetlenia działa żaróweczka nowa i stara też (sprawdzałem baterią), co do zapalniczki to nie wiem bo mam wypiętą i przerobioną pod zasilanie CB ale zaraz je wytacham z bagażnika. Ale co ma podświetlenie do regulacji? Pamiętam że w Primerze P11 regulacja zegara była możliwa tylko po włączeniu świateł, ale z tego co wiem to w Carismie wystarczy sam zapłon...

edit: CB wytachane - nie ma zasilania więc właśnie staram się dogrzebać do bezpieczników, tylko dlaczego zegar działa??

edit2: wszystko OK, okazało się że to bezpiecznik w puszce kabinowej.
Opiszę swoje spostrzeżenia, może się przydadzą:
1. bezpiecznik ten jest na obwodzie zapalniczki i podświetlenia zegara, ale nie na obwodzie zasilającym zegar. Czyli jak padnie to nie mamy podświetlenia czasomierza i zasilania w zapalniczce, ale zegarek nadal pokazuje czas!!
2. na wewnętrznej stronie pokrywki bezpieczników jest taki specjalny klips do ich wyjmowania - ja niestety zauważyłem go dopiero jak już ją nakładałem... a szkoda
3. To chyba najgłupsze miejsce na puszkę z bezpiecznikami jakie kiedyklolwiek widziałem!! Dwie godziny roboty żeby wymienić jeden bezpiecznik - masakra :evil:

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 19-03-2007, 17:47   

Cytat:
3. To chyba najgłupsze miejsce na puszkę z bezpiecznikami jakie kiedyklolwiek widziałem!! Dwie godziny roboty żeby wymienić jeden bezpiecznik - masakra :evil:

eee tam 10 minut wystarczy :)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 19-03-2007, 17:53   

fajter napisał/a:

boszzz to co ty masz lapy jak bochny chleba chyba :D

i juz wiesz co ma podswietlenie do regulacji :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 19-03-2007, 19:08   

Przecież wystarczy odkręcić 4 czy 5 śrubek i zdjąć ten plastikowy dekiel pod kierownicą a pod nim jest puszka z bezpiecznikami - max 10 minut roboty na wymianę i ponowne założenie dekla z przykręceniem. Czyżbyś usiłował to zrobić _BEZ_ zdjęcia tego plastiku? :shock: :o

Odpowiedz do tematu