Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E3x 88-92] kapitalka czy inny silnik
Autor Wiadomość
bombello1
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2007, 23:42   [E3x 88-92] kapitalka czy inny silnik

1)jak w temacie co lepiej,bo mam okazje kupić taki sam za 1000zł, na liczniku ma niby przejechane 150 tys.(autko na niemieckich tablicach)
Mój już miał raz wymieniane pierścienie bo brał litr na 400km, 3 lata było ok i powoli znów zaczyna, no właściwie nie powoli tylko szybko no i koniki też pouciekały.
2)czy 4G37 wejdzie za 4g63 ?

3)mam pytanie co do forum bo dawno mnie nie było(małe problemy)byłem zarejestrowany na forum ale dam se głowe uciąć że to był inny adre "mitsubishiklub.pl"ale tam teraz nic niema-zgłupiałem i zarejestrowałem się od nowa .
Pozdrawiam.

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2007, 23:53   

ja bym osobiscie kupił inny silnik jak piszesz ze sporo koników uciekło z stada to bym kupił cos innego a ten silniczek sprzedał bo remont takiego silniczka raczej ci sie nieopłaca

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-03-2007, 23:58   

bombello1 napisał/a:
3)mam pytanie co do forum bo dawno mnie nie było(małe problemy)byłem zarejestrowany na forum ale dam se głowe uciąć że to był inny adre "mitsubishiklub.pl"ale tam teraz nic niema-zgłupiałem i zarejestrowałem się od nowa .

www.mitsubishiklub.pl - dziala znow na www.mitsubishiklub.fora.pl tyle, ze MitsuManiaki (na forum ktorych jestes) powstaly 2 lata temu. Jestesmy kolejnym klubem Mitsu w Polsce.

Witaj na forum.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

bombello1
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2007, 00:13   

Do Hubeert -tak ale to co było na starym forum już niema kupe stron tam było a teraz jedna.

do damianrally-tak tylko niemam pewności że on będzie dobry a kapitalka jakby sięzamkneła w 2tysbez robocizny to może się skusze.

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2007, 00:24   

no własnie niema pewnosci ale wydac 2 tys ja bym wzioł ze sobom jakiegos speca od silników i kupił uzywany wkoncu niebedziesz ciagle jezdził tym samym galem predzej czy puznie zmienisz samochód chyba ze zabardzo jestes z nim zwiazany a silnik ten ktury aktualnie masz tesz mozesz sprzedac ,i za niewielkie pieniadze mozesz miec silniczek ktury jeszcze długo pociagnie

[ Dodano: 20-03-2007, 00:26 ]
pozatym kapitalka watpie ze zamknie sie w 2 tys

bombello1
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2007, 00:43   

może masz i racje tym bardziej że niewiem czy bym zmieścił się w 2 tys, a to czy długo będe nim jedździł to conajmniej 2 lata ,mam go już 9,jakoś się jeszcze kula.Może potargować się z gościem na 800zł?

Wook@sH 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
Wysłany: 20-03-2007, 08:55   

Pytałeś mnie w mailu o koszt generalki, tu Ci odpisze :)

Wiec na początek głowica 16v
nowe prowadnice, uszczelniacze, sprawdzanie szczelności,planowanie, nowe(używane)zawory, dwa popychacze nowe, wałki i 14 popychaczy zostało starych - koszt bez robocizny mechanika rozkładającego silnik - 1200zł , +do tego za skłądanie silnika ok500zł

Dalej był robiony silnik:
nowe pierścienie, tulejowane cylindy, panewki nowe, szlif wału, i ogołne czyszczenie silnika- koszt razem z kompletem uszczelek całego silnika 2100zł + do tego koszt złozenia silnika 1000zł

razem 4800zł - o kutwa :shock: wole nie patrzeć na te liczby :/

no ale mam teraz auto za 10tyś zł a nie za 5 ;) a jeżdzi sie wygodnie :)
Największa zaletą jest ze siszej chodzi silnik i równiutko.Oczywiście nie ma tez żadnych problemów z zapalaniem itp. Jedynie dymi ale o tym jest w innym temacie ;)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 20-03-2007, 09:02   

4G37 spokojnie mozesz wklozyc do E33
ja tez zmienialem silnik (co prawda z 4G37 na 4G37) i od 5 lat jest super - zero brania oleju itp.
najwazniejsze to dobrze sprawdzic stan 'nowego' - czyli by byl jeszcze zamontowany w aucie, wtedy sporo rzeczy da sie sprawdzic

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2007, 15:19   

zgadzam sie w 100% jak masz zamiar nim pojezdzic ze dwa latka to poco kapitalka lepiej dorwac jakis wmiare dobry uzywany silniczek

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 20-03-2007, 15:24   

damianrally napisał/a:
lepiej dorwac jakis wmiare dobry uzywany silniczek

Z tym właśnie szczegółem może być kłopot.... 4g63T - mission impossible, 4g63 DOHC - podobnie, najłatwiej chyba o 4g37 - nie wysilona, prosta konstrukcja.....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Wook@sH 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
Wysłany: 20-03-2007, 15:34   

Bartek napisał/a:
Z tym właśnie szczegółem może być kłopot.... 4g63T - mission impossible, 4g63 DOHC - podobnie, najłatwiej chyba o 4g37 - nie wysilona, prosta konstrukcja.....

wiem jak na poczatku głowic szukałem, dwie znalazłem i obie tak samo do regeneracji a wg zapewnień sprzedającego były dobre i gotowe do założenia.

andrzej1
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2007, 17:02   

Zakup dobrego silnika jedynie z samochodu który działa(można ocenić co w nim działa ,a co zaraz padnie,)mamy licznik z przebiegiem może autentycznym. Cena (silnik z osprzętem,czy bez). Używany to także wydatek(rozrząd,balans,olej,świece,filtry)lecz dobra cena czyni cuda. Jeżeli na 2 lata to używany ,jak na lata to remont.Mój remnt 4G63+ własna robocizna - 2800,- (i 5 lat śmiga u 2 właściciela) :book:
Pozdrawiam:)

bombello1
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2007, 22:14   

dzięki za odzew ,faktycznie lepiej wezme używany (kapitalka za droga) przełoże tylko kompa ze swojego do jego żeby zapalił i posłucham jak cyka za moze coś zbije z 1000zł.
Aha jeszcze jedno musze mieć papiery na ten silnik czy jakąś umowe kupna żeby go wstawic do swojego bez problemu?

Ps. silnik bez:altka, rozrusznika, pompy wspomagania.

e-gen 
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Wysłany: 21-03-2007, 22:44   

1000 zł to dużo, nawet jak na uzbrojony 4G37;

BTW

nie "posłucham" tylko zmierz mu ciśnienie + próba olejowa + popatrz w chłodnicę/zbiorniczek wyrównawczy.

Powodzenia

bombello1
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2007, 22:54   

ciśnienie -miałem taki zamiar,ale po co w chłodnice lub zbiorniczek mam zaglądać?

Dlaczego mam nie słuchac mam swojego od 9 lat pamiętam jak chodził dawniej a jak teraz
silnik 4G37 i 4G63 poznaje z daleka-niepowtarzalny dźwięk

Odpowiedz do tematu