Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA2A/W 2.0] Załaczanie pompy paliwa. Potrzebna porada
Autor Wiadomość
Pelykan 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant VIII, 2003r, sedan
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 26-10-2017, 20:37   [EA2A/W 2.0] Załaczanie pompy paliwa. Potrzebna porada

Witam, czy przy włączeniu zapłonu powinno słychać pompe paliwa, bo u mnie tego nie słychać. Po odpalenie troche kuleje na obrotach a po jakimś czasie chodzi dobrze. Jest to wina pompy paliwa czy przekaźnika pompy paliwa czy jeszcze coś innego?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 26-10-2017, 20:40   

Pompa paliwa uruchamia sie w momencie rozruchu silnika (kiedy rozrusznik zaczyna krecic wałem korbowym)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Pelykan 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-10-2017, 20:48   

robertdg napisał/a:
Pompa paliwa uruchamia sie w momencie rozruchu silnika (kiedy rozrusznik zaczyna krecic wałem korbowym)

Acha, dobrze wiedzieć. A masz pojecie czemu tak kuleje po starcie?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 26-10-2017, 21:02   

Za dużo mozliwosci by precyzyjnie okreslic, trzeba po kolei sprawdzac osprzet
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 26-10-2017, 21:13   

W Carismach bywał problem z masą pompy, może tu też się to zdarza.

areksz121 
Mitsumaniak
Elektronik

Auto: E54A 2.0 V6 M/T '94
Wysłany: 26-10-2017, 22:09   

Padnięta pompka w Galancie czy przekaźnik to raczej niezła rzadkość...prędzej zainteresowałbym się filtrem paliwa, bo nie jest nic o nim wspomniane, a znając życie może być wieki temu wymieniany.

LPG jest na pokładzie? Odpala od razu czy trzeba nim chwilę pokręcić, żeby zaskoczył? Może wtryskiwacze gazowe puszczają i przez to kuleje. Próbować przed zgaszeniem silnika przełączyć na benzynę, niech chwilę pochodzi i wtedy zgasić i odpalać- porównać czy jest poprawa.

Wersja z LPG lub bez, najważniejszy układ zapłonowy (stan świec, dwóch kabli i fajek pod cewkami) Potem po kolei może być mnóstwo innych niewiadomych jak czujnik wałka rozrządu, czy choćby sam przepływomierz itd.

Specjalność: Instalacja elektryczna E5xA,
E54A 2.0 V6 MIVECiem byl...i znów nim jest! :) '94 MÓJ Zobacz temat o moim Miśku :)
Carisma '99 4G92 BRAT :) http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=66765
Colt CJ4A '98 4G92 DRUGI BRAT
EA5A 98' TRZECI BRAT

Snake02 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant VIII 2.5 v6
Wysłany: 27-10-2017, 00:10   

Też miałem taki problem. Wgl kiedy stał dłuższy czas. Pomogła wymiana świec i przewodów. :wink:

Pelykan 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-10-2017, 12:33   

areksz121 napisał/a:
Padnięta pompka w Galancie czy przekaźnik to raczej niezła rzadkość...prędzej zainteresowałbym się filtrem paliwa, bo nie jest nic o nim wspomniane, a znając życie może być wieki temu wymieniany.

LPG jest na pokładzie? Odpala od razu czy trzeba nim chwilę pokręcić, żeby zaskoczył? Może wtryskiwacze gazowe puszczają i przez to kuleje. Próbować przed zgaszeniem silnika przełączyć na benzynę, niech chwilę pochodzi i wtedy zgasić i odpalać- porównać czy jest poprawa.

Wersja z LPG lub bez, najważniejszy układ zapłonowy (stan świec, dwóch kabli i fajek pod cewkami) Potem po kolei może być mnóstwo innych niewiadomych jak czujnik wałka rozrządu, czy choćby sam przepływomierz itd.

Właśnie wczoraj wymieniałem filtr paliwa i zero poprawy. Mam LPG, odpala na dwa obroty wała. Teraz od 100 km jeżdże tylko na benzynie. Świece, kable, fajki uszczelke pod pokrywą zaworów oraz uszczelniacze świec wymieniałem tydzień temu. A wczoraj dodatkowo zmieniałem na próbe pompe paliwa oraz wyczyściłem przepustynice oraz EGR, były dość zasyfione, ale dalej troche kuleje przy odpalaniu na zimnym silniku. Wszystkie te zabiegi tak jakby przywróciły troche koni :D

Odpowiedz do tematu