|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jak ustawic zawory w carismie 1,6 GL rok '97 |
Autor |
Wiadomość |
zbychukw [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2007, 18:38 jak ustawic zawory w carismie 1,6 GL rok '97
|
|
|
znam wartosci luzow zaworowych, jezeli pierwszy tlok mam najwyzej to na ktorym cylindrze trzeba mierzyc wartosci, i pozniej jak mam na drugim, trzecim i czwartym to w jakiej kolejnosci mierzy sie luzy. I jeszcze jedno, czy regulacja jest plytkowa(czyli dodaje lub wyciagam plytki) czy jakas inna? |
|
|
|
 |
Python [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2007, 19:06
|
|
|
jakie maja być wartości i w jakiej kolejności sie ustawia nie pomoge Ci.Natomiast wiem że regulacja zaworów jest taka jak Maluchu czyli "koniki" nie ma żadnych płytek ani nic takiego jedyne co Ci potrzeba to klucz do zaworów .Powodzenia i mam nadzieje ze chociaż w małym stopniu Ci pomogłem |
|
|
|
 |
zbychukw [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2007, 16:01
|
|
|
z ta kolejnoscia jest najwiekszy problem, jakbys ktos pomogl, a za info o "konikach" dzieki |
|
|
|
 |
JaGrab3
Mitsumaniak Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 930 Skąd: Crackoof
|
Wysłany: 12-04-2007, 10:32
|
|
|
Witam,
po 1 zawory ustawiasz na silniku CIEPŁYM, potrzebny ci jest kluczyk 10 oraz śrubokręt, oraz kluczyk nasadowy- najlepiej rurkowy do zdjęcia pokrywy.
Ja ustawiałem wg opisu Krzyżaka, wszystko jest tam super opisane, jedyną różnicą jest to że tam krzyżak opisuje 8zaworów a tu jest 16, wiec zamiast ustawiać 1 zaworu, ustawiasz 2.
http://mitsubishifan.webpark.pl/
Tam przechodzisz w Dane naprawczo regulacyjne i dalej w Luz zaworów. |
_________________ --------------------------------------------------
est: Signum 2.0Turbo , Astra "GSI"
byuo:126p,LADA2103,CIFF-Żaba,Cari 1.6,Gal 2.0 Sport Edition,FROTKA 3.2 V6 Limited Edition
---------------------------------------------------
Pomoc dla Kamilka
---------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
|
|