|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 TD] Drżenie na zimnym silniku |
Autor |
Wiadomość |
robal87
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-10-2018, 20:12 [2.8 TD] Drżenie na zimnym silniku
|
|
|
Cześć,
Jako, że się zrobiło chłodniej to odkryły się problemy
Otóż co dolega mojemu Pajero II 2.8 TD - przy porannym odpalaniu (odpala na strzał) przez jakieś 5-7 min mam wrażenie, że auto drży bardziej niż zwykle, po jakimś czasie uspokaja się i jest w porządku. Obroty silnika utrzymują się przy tym na poziomie 750 obr. W momencie dodawania gazu owo drżenie jakby ustawało. Dodam jeszcze, że gdy auto jest rozgrzane to nie odpala tak na strzał jak przy zupełnie zimnym silniku, ale plusem jest to, że nie drży.
Co do tej pory zrobiłem i nie przyniosło efektu:
- wymiana świec żarowych na nowe NGK,
- oczyszczenie wtrysków (z jednego się lało) i wymiany podkładek,
- wymiana filtra paliwa.
Kolejnym kandydatem wydaje mi się być pompa? Słusznie? Oby nie |
|
|
|
 |
U-96
Forumowicz
Auto: Pajero 2.8 TD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2011 Posty: 260 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 31-10-2018, 13:55
|
|
|
Nie to raczej nie pompa
Sprawdź poduszki silnika, są metalowo-gumowe
Spotkałem przypadki odklejenia gumy od metalu, nie widać tego na oko, trzeba dźwignąć motor w górę.
Efekt na był taki jak piszesz na zimnym kiedy silnik pracuje na ssaniu
Kolejna rzecz sprawdź poduszkę skrzyni biegów, również na zimnym może przenosić drgania na ramę i w konsekwencji na budę.
Trzecia możliwość to poduszki nadwozia, i ich miejsce styku z nadwoziem (może być zjedzone przez rudą i buda opada na ramę. Sprawdź wszystkie, ale głównie za drgania odpowiadają 2 z przodu na wysokości chłodnicy i 2 na wysokości przednich słupków
Pozdr. |
_________________ Artur |
|
|
|
 |
|
|