Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
jak ustawic zawory w carismie 1,6 GL rok '97
Autor Wiadomość
zbychukw
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 18:38   jak ustawic zawory w carismie 1,6 GL rok '97

znam wartosci luzow zaworowych, jezeli pierwszy tlok mam najwyzej to na ktorym cylindrze trzeba mierzyc wartosci, i pozniej jak mam na drugim, trzecim i czwartym to w jakiej kolejnosci mierzy sie luzy. I jeszcze jedno, czy regulacja jest plytkowa(czyli dodaje lub wyciagam plytki) czy jakas inna?

Python
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 19:06   

jakie maja być wartości i w jakiej kolejności sie ustawia nie pomoge Ci.Natomiast wiem że regulacja zaworów jest taka jak Maluchu czyli "koniki" nie ma żadnych płytek ani nic takiego jedyne co Ci potrzeba to klucz do zaworów .Powodzenia i mam nadzieje ze chociaż w małym stopniu Ci pomogłem

zbychukw
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2007, 16:01   

z ta kolejnoscia jest najwiekszy problem, jakbys ktos pomogl, a za info o "konikach" dzieki

JaGrab3 
Mitsumaniak
Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 12-04-2007, 10:32   

Witam,
po 1 zawory ustawiasz na silniku CIEPŁYM, potrzebny ci jest kluczyk 10 oraz śrubokręt, oraz kluczyk nasadowy- najlepiej rurkowy do zdjęcia pokrywy.
Ja ustawiałem wg opisu Krzyżaka, wszystko jest tam super opisane, jedyną różnicą jest to że tam krzyżak opisuje 8zaworów a tu jest 16, wiec zamiast ustawiać 1 zaworu, ustawiasz 2.
http://mitsubishifan.webpark.pl/
Tam przechodzisz w Dane naprawczo regulacyjne i dalej w Luz zaworów.
---------------------------------------------------
Pomoc dla Kamilka
---------------------------------------------------

Odpowiedz do tematu