|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Carisma] Schematy instalacji, kasowanie/odczyt błędów DIY |
Autor |
Wiadomość |
xyzadix
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-10-2020, 18:26 [Carisma] Schematy instalacji, kasowanie/odczyt błędów DIY
|
|
|
Wcześniej napisałem już jeden poradnik dotyczący evoscana ale to co mam teraz jest dużo lepsze mowa o programie WOW WURTH 5.00.8 posiada on bardziej rozbudowaną bazę odczytu błędów niż evoscan. Standardowo będziemy potrzebowali kabla vag-kkl na chipie FTDI jak go przerobić dowiecie się z wcześniejszego poradnika dotyczącego evoscana. Program sam w sobie jest bardzo prosty w obsłudze myślę że nikt nie będzie miał z tym problemu. Uzbrajamy sie w kabel, oprogramowanie i do dzieła.
Podłączamy kabel usb do laptopa gniazdo obd2 do samochodu
Wybieramy Markę, rok produkcji, model oraz silnik
Następnie wchodzimy
-Diagnoza
-Rozpoznawanie systemu
-Normalne skanowanie
-EOBD
I postępujemy zgodnie z instrukcją klikając Dalej
W tej chwili następuje diagnostyka i szukanie problemów
Programem bawiłem się wcześniej będąc w garażu tak że teraz wrzucam zdjęcie z telefonu jaki błąd udało mi się odczytać
Kod błędu pokrywa się z uszkodzeniem w samochodzie czyli wychodzi na to że program działa i jest lepszy bo evoscan nie znalazł mi tego błędu.
W programie możemy spojrzeć też na układ elektryczny naszego samochodu wybierając:
-Dane techniczne
-Schematy elektryczne
-Układ silnika
-Model naszego silnika
Jak widać mamy szczegółowy schemat podzespołów wraz z opisami
Poradnik jest mojego autorstwa zastrzegam kopiowania go na inne fora. Testowany samochód Mitsubishi carisma 1.8 GDI 92kw. Wersja programu diagnostycznego WOW WURTH 5.00.8R2. Myślę że tym poradnikiem komuś pomogę tak że miłej zabawy życzę |
|
|
|
 |
|
|