|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E33A 2.0] Gasnie na gazie i benzynie i czasem nie odpala |
Autor |
Wiadomość |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2007, 16:01 [E33A 2.0] Gasnie na gazie i benzynie i czasem nie odpala
|
|
|
Witam mam prosbe o pomoc- podczas jazdy nagle auto gasnie bez wzgledu na to czy jade na gazie czy na benzynie -poprostu zdycha i czesc -oczywiscie nie chce potem zapalic , po ilus tam próbach odpalenia lub odczekaniu jakiegos czasu czasami odpala a czasami nie -i wtedy lina -mechanik sie poddal -niedawno mialem problemy z zapalaniem i wymienilem ECU ,pompe paliwa, pomierzony czujnik temperatury silnika, sprawdzony przeplywomierz i teraz juz nie mam pomyslu czemu robi mi takie numery -jedyna nadzieja ze cos pomozecie |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 29-05-2007, 17:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-05-2007, 19:45
|
|
|
za malo danych, ale takie zachowanie, to albo jakis ukryty alarm/immobiliser
albo przekaznik glowny rozlacza (ciekawe bylyby odczyty z czujnika polozenia walu)
ja bym to podpial pod Palma i logowal podczas jazdy |
|
|
|
 |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2007, 20:53 pomocy
|
|
|
a gdzie jest ten glowny wylacznik bo tuz przed zgasnieciem silnika ,,chyba'' slychac wlasnie cos jaby cykniecie przekaznika - i czemu potem po kilku probach czasami odpala-dzieki |
|
|
|
 |
Krzyzak

Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-05-2007, 21:09
|
|
|
przekaznik glowny jest obok ECU - taka czarna skrzyneczka
ale on pstryka rowniez, gdy ECU sie resetuje - moze nadal nie wszystko z ECU jest OK i np. po przestygnieciu jakiego elementu mozna go odpalic |
|
|
|
 |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2007, 21:36
|
|
|
sprobuje pojezdzic na ECU od syna bo nie widze innego wyjscia -wczoraj bylem w nowym saczu w sumie 600km i tylko raz zgasl a dzisaj 25km i padl juz nie chce zawracac glowy i pytac czy mozna sprawdzic ten przekaznik bo za ten ECU elektronik reczyl glowa ale wiadomo jak to jest napewno wyienial w nim kondesatory a o reszczie nic nie wiem-kupie chyba uzywany i wysle do warszawy do sprawdzenia do jednego z kolegow z forum- |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 13-05-2007, 21:48
|
|
|
przekaznik mozna sprawdzic - jest specjalna procedura serwisowa, bo to kawal ustrojstwa - polecam manual z dzialu Downloads, bo pisania byloby od groma |
|
|
|
 |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2007, 22:00
|
|
|
wiesz jak u mnie z komputerami ale sprobuje to znalezc choc pewnie szybciej bym zrobil kurs na ukraine -dzieki |
|
|
|
 |
|
|