| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| [E33A 2.0] Gasnie na gazie i benzynie i czasem nie odpala |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | marek.b [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 13-05-2007, 15:01   [E33A 2.0] Gasnie na gazie i benzynie i czasem nie odpala |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam mam prosbe o pomoc- podczas jazdy nagle auto gasnie bez wzgledu na to czy jade na gazie czy na benzynie -poprostu zdycha i czesc -oczywiscie nie chce potem zapalic , po ilus tam próbach odpalenia lub odczekaniu jakiegos czasu czasami odpala a czasami nie -i wtedy lina -mechanik sie poddal -niedawno mialem problemy z zapalaniem i wymienilem ECU ,pompe paliwa, pomierzony czujnik temperatury silnika, sprawdzony przeplywomierz i teraz  juz nie mam pomyslu czemu robi mi takie numery -jedyna nadzieja ze cos pomozecie |  
				| Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 29-05-2007, 16:44, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Krzyzak   moderator mitsumaniak
 uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 13-05-2007, 18:45 |   
 |  
               | 
 |  
               | za malo danych, ale takie zachowanie, to albo jakis ukryty alarm/immobiliser albo przekaznik glowny rozlacza (ciekawe bylyby odczyty z czujnika polozenia walu)
 ja bym to podpial pod Palma i logowal podczas jazdy
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | marek.b [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 13-05-2007, 19:53   pomocy |   
 |  
               | 
 |  
               | a gdzie jest ten glowny wylacznik bo tuz przed zgasnieciem silnika ,,chyba'' slychac wlasnie cos jaby cykniecie przekaznika - i czemu potem po kilku probach czasami odpala-dzieki |  |  
		|   |  |  
		|  |  
 uczestnik I Zlotu MM

| 

|  Wysłany: 13-05-2007, 20:09 |   
 |  
               | 
 |  
               | przekaznik glowny jest obok ECU - taka czarna skrzyneczka ale on pstryka rowniez, gdy ECU sie resetuje - moze nadal nie wszystko z ECU jest OK i np. po przestygnieciu jakiego elementu mozna go odpalic
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | marek.b [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 13-05-2007, 20:36 |   
 |  
               | 
 |  
               | sprobuje pojezdzic na ECU od syna bo nie widze innego wyjscia -wczoraj bylem w nowym saczu w sumie 600km i tylko raz zgasl  a dzisaj 25km i padl juz nie chce zawracac glowy i pytac czy mozna sprawdzic ten przekaznik bo za ten ECU elektronik reczyl glowa ale wiadomo jak to jest  napewno wyienial w nim kondesatory a o reszczie nic nie wiem-kupie chyba uzywany i wysle do warszawy do sprawdzenia do jednego z kolegow z forum- |  |  
		|   |  |  
		|  |  
 uczestnik I Zlotu MM

| 

|  Wysłany: 13-05-2007, 20:48 |   
 |  
               | 
 |  
               | przekaznik mozna sprawdzic - jest specjalna procedura serwisowa, bo to kawal ustrojstwa - polecam manual z dzialu Downloads, bo pisania byloby od groma |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | marek.b [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 13-05-2007, 21:00 |   
 |  
               | 
 |  
               | wiesz jak u mnie z komputerami ale sprobuje to znalezc choc pewnie szybciej bym zrobil kurs na ukraine -dzieki |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |