|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Czujnik temparatury silnika - deska rozdzielcza |
Autor |
Wiadomość |
kuba-szcz [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2008, 21:18 [Cari 1.6] Czujnik temparatury silnika - deska rozdzielcza
|
|
|
Witam.
Staralem sie znalezc odpowiedz na swoje pytania na forum, ale nie udalo mi sie w 100% zaspokoic mojej "ciekawosci".
Mam taki problem - mianowicie - przestala dzialac mi wskazowka temp. silnika na desce rozdzielczej.
Wskazowka? Czujnik w silniku?
Gdzie szukac czujnika pod maska? Ile moze kosztowac? No i najwazniejsze - czy temperatura wyswietlana na desce jest w jakis sposob sprzezona ze sterowaniem temperatura silnika? tzn. czy musze sie spieszyc z naprawa?
Z gory dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 08-03-2008, 21:35
|
|
|
Cytat: | Wskazowka? Czujnik w silniku? |
to pytanie zadaj na forum.jasnowidz.pl
Cytat: | Gdzie szukac czujnika pod maska? |
w okolicach termostatu
kuba-szcz napisał/a: | Ile moze kosztowac? |
czujnik rozbiórkowy grosze, nowy do 100 zł
kuba-szcz napisał/a: | temperatura wyswietlana na desce jest w jakis sposob sprzezona ze sterowaniem temperatura silnika |
nie
kuba-szcz napisał/a: | czy musze sie spieszyc z naprawa? |
tak, bo jak się wydarzy coś złego w układzie chlodzenia, to nie zdążysz zareagować zanim zamordujesz silnik |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
orzech [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2008, 21:42
|
|
|
sa dwa ale od wskazan na desce jest ten ktory znajduje sie po prawej stronie silnika w okolicy laczenia silnika ze skrzynia biegow (srednica ok.8 mil.czarne plastikowe zakonczenie z wyjsciem na zlacze konektorowe do tego podlaczony jest przewod ) Wymiana drobnostka, koszt ok. 50 zl. Nie trzeba spuszczac plynu chlodniczego. |
|
|
|
 |
kuba-szcz [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2008, 08:38
|
|
|
Dziekuje za pomoc. |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1931 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 09-03-2008, 10:42
|
|
|
Sprawdź wtyczkę, u mnie tylko nie łączyła i po przeczyszczeniu wskazanie wróciło. |
|
|
|
 |
|
|