Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C62A 1.5] Prędkościomierz
Autor Wiadomość
Filip_S
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2008, 22:12   [C62A 1.5] Prędkościomierz

1. Czy prędkościomierz działa na zasadzie linki?

2. Jeśli nie to czy jest jakaś standardowa przypadłość, którą można samemu ogarnąć?

Dzięki, pozdrawiam.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-04-2008, 22:24   

1. tak
sprawdz czy nie wypiela sie ze skrzyni - nakrecana jest od gory na mech. roznicowy

Filip_S
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2008, 22:26   

w którym miejscu? jeśli mógłbym prosić o jakaś fotkę byłoby mi 10 raz łatwiej.

Dzieki i przepraszam za kłopot:/

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 07-04-2008, 22:36   

nie mam fotek - ze skrzynki wychodza tylko 2 przewody (no 3ci to masa) - jeden z przodu od wstecznego i drugi z tylu (blizej kabiny) - od predkosciomierza, wkrecany od gory

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 07-04-2008, 23:59   

w naszym Runnerze, linka ma talent do wysuwania się z dziurki w liczniku (dzieje się tak podczas prac pod maską) należy wówczas ją wyciągnąć górą i ułożyć w części pod maską (dopchnąć, popchnąć, naprostować pancerz)

Filip_S
[Usunięty]

Wysłany: 17-04-2008, 11:16   

tomusn napisał/a:
w naszym Runnerze, linka ma talent do wysuwania się z dziurki w liczniku (dzieje się tak podczas prac pod maską) należy wówczas ją wyciągnąć górą i ułożyć w części pod maską (dopchnąć, popchnąć, naprostować pancerz)

Zrobiłem tak jak mi poradziliście, odkręciłem sobie pancerz od skrzyni i chciałem pociągnąć za linkę, aby zobaczyć czy będzie podskakiwał prędkościomierz. niestety nic z tego :/ wyciągnąłem polowe linki..

teraz mam pytanko, czy zegary w moim modelu odkręca na dwie śruby, które są jakby od dołu przed zegarami i można je ściągnąć? no i gdzie można kupić taką linkę, czy ktoś miał taki kłopot?

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Wysłany: 17-04-2008, 12:16   

Po pierwsze sprobuj kupic linke moze jest obecnie juz osiagalna
Po drugie zamieszczalem juz opis jak przerobic linke np od fiata palio a robi to sie tak
zamocuj delikatnie w imadle wez opalarke i nagrzej koncowke strumien goracego powietrza kieruj na metalowy zacisk pociagnij zejdzie bez problemu --- montaz rozchyl tak by dalo sie nasunac koncowke na
pancerz linki i zacisnij szczypcami lub imadlem -- idealne sa nozyce do montazu koncowek telewizyjnych
przy doborze dawcy warto zwrocic uwage by linka miala podobna dlugosc i ksztalt drutu

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-04-2008, 15:01   

Filip_S napisał/a:
teraz mam pytanko, czy zegary w moim modelu odkręca na dwie śruby, które są jakby od dołu przed zegarami i można je ściągnąć?
żaby zdjąć zegary musisz odkręcić dolny panel i chyba poluzować boczny , bo tam są śruby pod nimi
jak możesz wyjąć całą linkę, ale sama linkę, bez pancerza, to idź do rowerowego, mi dorobili do roweru stacjonarnego - dajesz wymiar, a jak zaniesiesz to lepiej

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Wysłany: 18-04-2008, 17:41   

tomusn, to jest linka obrotomierza wiec ma koncowki o odpowiednim ksztalcie a linka z rowerowego to morzesz zrobic linke hamulca recznego alba otwieranie klapy bagaznika lub maski
od strony obrotomierza jest kwadrat a przy skrzyni bolec z "cyckiem" jezeli dobrze pamietam
wazne sa koncowki mocowania pancerza od strony zegara zatrzask a od strony skrzyni biegow nakretka ryflowana --- w rowerach sa linki ciegnowe hamulcow
linka gazu tu mozna wykozystac linke hamulcowa z roweru -- spotkalem kiedys zestaw uniwersalny do reno linki - pancerz koncowki, zaciski, spinki .
do klap mozna wykozystac linke z poloneza do otwierania bagaznika

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-04-2008, 22:40   

wojmi1 napisał/a:
tomusn, to jest linka obrotomierza wiec ma koncowki o odpowiednim ksztalcie a linka z rowerowego to morzesz zrobic linke hamulca recznego alba otwieranie klapy bagaznika lub maski
oj oj , nie obrotomierza , tylko prędkościomierza , do czego myślisz ja dorabiałem?? zobaczyli końcówki i zarobili na kwadracik
wojmi1 napisał/a:
spotkalem kiedys zestaw uniwersalny do reno linki - pancerz koncowki, zaciski, spinki
te zestawy do Reno są z firmy Cofle (mam je w sprzedaży) - albo było tyle różnic że łatwiej dać zestaw zrób sam, albo montaż tego wymaga, że linkę się składa na aucie

Filip_S
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2008, 19:43   

Jest firma w Krakowie, która zajmuje się dorabianiem linek i tam się udam, tylko muszę wyciągnąć jeszcze tę zza zegarów część, ale mam nadzieje znajdę czas w majowy weekend na to wszystko. Poza tym - linki psują się parami ;) trzeba dorobić także w drzwiach od strony kierowcy. Dziękuję za pomoc chłopaki :)

Odpowiedz do tematu