| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| [EA2W 2.0] Układ kierowniczy again |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Koyocik   Mitsumaniak
 Kuba

Auto: B12, CJ4A, EA3/5, EA2W
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 19-04-2009, 18:22   [EA2W 2.0] Układ kierowniczy again |   
 |  
               | 
 |  
               | Cześć. 
 Stwierdziłem w Galancie wycieki z układu wspomagania. Może nie super mocne, ale jednak. Poci się na chłodniczce, tej rurce z przodu. Czy ktoś z Szanownych Klubowiczów wie, gdzie aktualnie takiej części szukać, bo serwis Mitsubishi stanowczo przesadza, jak za kawałek aluminiowej ruły. Czy do wymiany trzeba zrzucać zderzak?

Pozdrawiam.
 |  
				| _________________ Tamagocchi ("Bordello Edition" -  Bartek) i EA3,5W, EA2W, B12
 Były: EA2W, CP9A-4G63t i E57A-4D68t
 "All is hardcore when made with love"
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Owczar   Forumowicz

Auto: CLS 450

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | pawlos   Mitsumaniak
 Boski wiatr

Auto: EAxW

| 

|  Wysłany: 20-04-2009, 12:37 |   
 |  
               | 
 |  
               | ja miałem to samo - kawałek wężyka dwie obejmy i po sprawie -10 minut roboty 
 średnica zewnętrzna rurki chłodnicy 10mm

pozdrawiam
 |  
				| _________________ reprezentant DREAM TEAM 2012

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Koyocik   Mitsumaniak
 Kuba

| 

|  Wysłany: 20-04-2009, 14:17 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dzięki Owczar, czytałem to, ale sobie pomyślałem, że a nuż ktoś odkrył źródełko nowych cześci 'pozaASOwych' w międzyczasie. Skoro nie, to wolę połatać to co mam, bo nie jest tragiczne, niż ryzykować niepewną używkę. 
 Pawlos, tylko u mnie to pechowato trochę, bo cieknie w miejcu mocowania, tam gdzie jest na środku samochodu do niej dospawana/domontowana obejma mocująca. Najwyżej wytnę ten kawałek i dam złączkę gumową faktycznie.

W tym miejscu nie ma dużych ciśnień jakichś, prawda? Sądząc po zwykłych obejmach.
 |  
				| _________________ Tamagocchi ("Bordello Edition" -  Bartek) i EA3,5W, EA2W, B12
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Marti   Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0

| 

|  Wysłany: 20-04-2009, 17:36 |   
 |  
               | 
 |  
               | Widzę że to często występująca usterka. Ja też miałem przygodę z tą rurką która już była przez kogoś klejona. Ciekło w najniższym jej położeniu zaraz przy złączkach (chyba faktycznie uszkodzenia powstają na skutek obijania kamieniami itp.). Jak zaczęło kapać (żadko ale denerwowało) to zakleiłem to miejsce poxiliną jak dobrze pamiętam i spokój. 
 Ciśnienia występujące w układzie nie są duże więc smiało można próbować łatać rurkę.
 |  
				| _________________ 

--------------------------------------------------------------------------------
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Koyocik   Mitsumaniak
 Kuba

| 

|  Wysłany: 21-04-2009, 08:57 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dzięki za wszystkie rady, namierzyłem taką rurkę używaną, ale w dobrym stanie. Bo moja po bliższych oględzinach jest jednak dość mocno zmasakrowana. Spróbuję ją w przyszłym tyg. wymienić, przy okazji wymienię te przewody gumowe, po co mają być sparciałe. Pozdrawiam.
 |  
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |