Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zagrzany automat
Autor Wiadomość
Novak 
Nowy Forumowicz

Auto: Sigma 24V
Wysłany: 09-10-2008, 07:44   Zagrzany automat

witam serdecznie - niedawno kupilem Sigme i nie jestem dobrze zorientowany w automacie- podczas jazdy strasznie rozgrzala sie skrzynia, dolalem troche oleju bo brakowalo ale objawy nie ustapily. Po dalszej jezdzie okazalo sie ze na biegu D skrzynia sie slizga i nie jedzie - jezdzi tylko na R i L. Co sie stalo???

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-10-2008, 09:57   Re: Zagrzany automat

Novak napisał/a:
witam serdecznie - niedawno kupilem Sigme i nie jestem dobrze zorientowany w automacie- podczas jazdy strasznie rozgrzala sie skrzynia, dolalem troche oleju bo brakowalo ale objawy nie ustapily. Po dalszej jezdzie okazalo sie ze na biegu D skrzynia sie slizga i nie jedzie - jezdzi tylko na R i L. Co sie stalo???

Nie chcę źle prorokować ale bez rozbiórki skrzyni się nie obejdzie najpewniej...jeśli się ślizga to prawdopodobnie tarczki są do wymiany, nie są jakieś masakrycznie drogie ale trzeba całą skrzynie rozmontować. Czy przed zagrzaniem oleju jeździła ok ? Ile tego oleju musiałeś dolać?

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

Novak 
Nowy Forumowicz

Auto: Sigma 24V
Wysłany: 10-10-2008, 20:21   

Dzieki Lukasz, skrzynia przed awaria jezdzila OK.
Najpierw skrzynia sie zagrzala, po kilkugodzinnym postoju pojechalem do jednego z warsztatow we Wrocku i tam facet dolal mi ok 0,7 litra oleju.
Nastepne 50 km przejechalem i znowu sie automat zagrzal mocno, bieg D zwariowal po zatrzymaniu sie. Dolalem troche oleju ale to nic juz nie pomoglo. Nie bylo tez widac zadnych wyciekow i kontrolka tez sie nie zapalila.
Tarczki? A znacie orientacyjny koszt takiej naprawy?

Slaw 
Forumowicz
Śmigma

Auto: Sigma 3.0 V6 24v 93r
Wysłany: 11-10-2008, 10:34   

Witam.Zadzwoń do mnie a postaram się Ci pomóc.Mój numer.509-782-102

batman-1
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2008, 10:14   

Witam i podaje namiar na tarczki najlepiej odrazu wymień cały komplet tarcz i oringi na tłokach jak tego nie zrobisz za jednym razem wbijesz się w koszty bo automatu nie oszukasz http://www.nokaut.pl/midp...nie/oferty.html w wyszukiwarce wpisz f4a33 pozdrowionka

nabassu 
Forumowicz

Auto: VR-4, Sigma, 106, 600ss
Wysłany: 25-02-2016, 08:42   

Podłącze się.
Skrzynia na zimno ślizga się, na ciepło jest ok.
Czy ktoś samodzielnie wymieniał tarczki z pozytywnym skutkiem?

Odpowiedz do tematu