Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
po odpaleniu gaśnie
Autor Wiadomość
klama 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 2,8tdi 1997r
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 24-11-2008, 18:33   po odpaleniu gaśnie

Pajero'97,GLS,2,8tdi. witam.co rano ten sam problem-po odpaleniu silnik pracuje nierówno, nie wchodzi na obroty,chmura białawego dymu.jeśli mam szczęście to w końcu przepali i dalej jest ok.
założyłem zawór zwrotny przed pompą-bz.;założyłem filtr paliwa żeby ominąć fabryczny patent z pomką u podstawy filtra-nadal bz.
czy w zbiorniku jest jakaś pompka?wygląda jakby zaciągał powietrze do przewodów paliwowych?może ktoś ma podobny problem lub uporał się z nim?

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2008, 19:20   

Witam w rodzinie nie dokońca szczęśliwego posiadacza Pajero :doubt:

To typowa nieszczelność układu paliwowego przerabiana przed zimą(m.in przeze mnie w zeszłym roku)przez wielu forumowiczów.Paliwo wraca do zbiornika z układu, pali dobrze bo od filtra do wtrysków jest paliwo później dostaje drgawki, czasami gaśnie czasami po przegazówce pracuje normalnie.

Tu linki:

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=27885
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=27700

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu