Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA2A/W 2.0] Pompka sprzęgła - wymiana, regeneracja
Autor Wiadomość
lukpaw 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A 1997 LPG Vialle
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-04-2008, 22:04   [EA2A/W 2.0] Pompka sprzęgła - wymiana, regeneracja

Witam mam Miska EA2A i problem z pompą sprzęgła w zeszła sobotę sprzęgło opadło mi do połowy więc zabrałem się za odpowietrzanie ale tu zonk po odkręceniu kalamitki płyn nie wyciekł więc zacząłem pompować a sprzęgło opadło i już nie podniosło się :( ((

Tak więc poszukuje gumek do mojego miska do naprawy pompy a dokładnie tej od uszczelniania pompy

Druga opcja cała pompa sprzęgła najchętniej zamiennik albo używana ale nie mogę nigdzie znaleźć więc moja prośba jeżeli ktoś ma taka pompę lub uszczelki, tłoczek cokolwiek co mogło by mi pomóc proszę Was poradźcie mi co mogę zrobić gdzie szukać????
Ostatnio zmieniony przez robertdg 12-12-2009, 18:12, w całości zmieniany 1 raz  

dziobass
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2008, 22:23   

Witam, miałem, a w zasadzie ciągle mam podobny problem. U mnie układ się zapowietrzał. Wymieniłem wysprzęglik, wymieniłem gumki w pompce, działanie układu znacznie sie poprawiło, ale jeszcze troche brakuje do ideału. Z zamiennikiem pompki jest dość duży problem. Pytałem w wielu sklepach - mają w katalogach, ale towar jest wciąż niedostępny. Jakby ktoś miał namiary na zamiennik pompki, to również się piszę :-)

A jeśli chodzi o reparaturke, czyli gumke w pompce - gość ze sklepu sprowadził ze 3 komplety teoretycznie do mojego auta - żaden nie pasował w 100%. Ale udało się dobrać gumki. No i działanie pompki się poprawiło. Ale wciąż nie zachwyca. Możliwe ze cylinderek pomki jest gdzieś wyszczerbiony choć ja nic nie dostrzegłem. Generalnie wymiana całego elementu to najlepsze rozwiązanie. Wymiana uszczelniaczy to z reguły półśrodek.

Pozdrawiam.

lukpaw 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-05-2008, 21:50   

czy nikt naprawdę nie wie gdzie można dostać pompę sprzęgła używaną? albo te uszczelki

axg
[Usunięty]

Wysłany: 04-05-2008, 19:16   

Uzywana pompke sprzegla poszukaj na alledrogo.

mateunia20 
Forumowicz

Auto: galant
Wysłany: 09-09-2009, 09:09   

witam. poszukuję nowej pompy do galanta 2.0 benzyna sedan z 97r czy ktoś ma namiary na sklep gdzie można ją dostać??

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 09-09-2009, 09:22   

mateunia20 napisał/a:
czy ktoś ma namiary na sklep gdzie można ją dostać??

JAPANEZE
Marek Malik ( Auto-Części)
Pabianice
(042)215 44 02 , 602 224 584
Renata
EA5W

mateunia20 
Forumowicz

Wysłany: 09-09-2009, 11:07   

niestety przerwa urlopowa... a w sklepach w moim regionie to mogę sprowadzić ale nie wiedzą kiedy bo nie mają ich na hurtowni....
dziękuję za odpowiedź:)

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 09-09-2009, 12:17   

mateunia20, spróbuj jeszcze >>>TU<<<
Renata
EA5W

mateunia20 
Forumowicz

Wysłany: 09-09-2009, 14:51   

czekoladka_1981 dziekuje za informacje... pozdrawiam gorąco:)

batman 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant GLS
Wysłany: 09-09-2009, 19:19   

LUKPAW
Jeśli szukasz zestawu naprawczego do pompki sprzęgła to znajdziesz go w Inter Cars.
Zestaw kosztuje raptem niecałe 40zł a myśle że Ci pomoże.Mi pomógł a problem taki jak twój właśnie zakończyłem 2 dni temu kupując taki zestaw naprawczy i po założeniu i odpowietrzeniu układu wszystko bardzo ładnie pracuje. Poproś o zestaw naprawczy do pompki sprzęgła od Gala EA2A symbole tych gumek to D1-100 i D1-520 i wszystko.Jeśli bedziesz odpowietrzał układ zalej sobie wcześniej pompkę płynem DOT-4 lub DOT-3 oraz wężyk który tam jest a raczej rurka.Po tym zabiegu zostaje tradycyjne odpowietrzenie układu i basta.Powodzenia.
PS.
Jeśli chodzi o pompkę nową to w Sziku powiedzieli mi 250 zł myśle że nie oryginalna bo oryginał to koszt rzedu jakieś 450zł. Jęśli chodzi o używaną to nie wiem.Ja bym się bał że wywaliłem kase na pompkę a za 4 msc będzie to samo co z pierwszą. Pozdro :wink:

cerber
[Usunięty]

Wysłany: 09-09-2009, 21:54   

Nowa orginalna pompa sprzegła to koszt 800-900 zł w ASO, zestaw naprawczy natomiast 180 również w aso.

batman 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant GLS
Wysłany: 11-09-2009, 21:58   

Ja wiem że kazdy ma inne poglądy na temat różnych tematów.Moim zdaniem i w moim przypadku w ASO kupuję w tedy gdy naprawdę nie moge znalezć cześci lub jej nie ma w innych sklepach czy hurtowniach.Miałem taki ptzypadek z zaślepką do zderzaka od Avansa. W ASO surówka kosztowała 210 zł i to plastikowa. Ja nakładem mojej pracy i 45 min roboty zrobiłem taka samą zaślepkę i to z blachy ocynkowanej za nie przesadzam może 7 zł.Jeśli oryginalne części są po hurtowniach do naszych Miśków to po co przepłacać w ASO. Za oryginalną pompke sprzęgła do galanta od 97- powiedzieli mi ok-450zł. Dam sobie głowe uciąć ,że ta w ASO za 800zł jest identyczna.I myślę ,że ze zestawem naprawczym jest podobnie. :rolleyes:

m6riano 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Wysłany: 24-12-2010, 08:40   

I mnie się trafiła ta przypadłość.
I teraz pytanie:
Czy kupić używkę, np:

http://allegro.pl/pompa-s...1381205279.html

plus zestaw naprawczy(tylko gdzie i za ile?)

Czy bawić się w wymontowanie mojej(prawdopodobnie uszkodzona) i regenerować?
Czy może dać sobie spokój i kupić całkiem nową(też gdzie i za ile? w IC jest niedostępna)
Dodam że auto potrzebne jest mi do pracy i czas to pieniądz (wiem święta są i nikt nie pracuje)

Krótki opis naprawy dla potomnych:
Kupiony zestaw naprawczy:

miły pan w sklepie na ul. Nowolipie 25 mi założył te gumeczki, pompka zmontowana, włożona i hula jak nowa...;-)
koszt:
15 zł-zestaw(ze zniżkami, bez zniżek 15,90;-)
60 zł-zmontowanie pompki oraz wrzucenie do auta+odpowietrzenie (wcześniej 50 zł samo odpowietrzenie+wymiana płynu)
11 zł-dot4 firmy Valeo
Ostatnio zmieniony przez m6riano 28-12-2010, 21:02, w całości zmieniany 3 razy  

lukpaw 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-12-2010, 21:00   

minęło trochę od napisania tego postu ale powiem ze jeżeli ktoś ma dostęp do gumek to lepiej wymienić je niż cala pompę bo tak naprawdę to tylko one mogą się uszkodzić reszta raczej nie bo nie ma co się tam psuć, u mnie jak sie okazalo za opadnięte sprzęgło odpowiadał wysprzeglnik koszt zamiennika w IC około 35zl i w 15 min wszystko było ok ale najpierw próbowałem uszczelnić i odpowietrzyć pompę przez 12 godz :>> no cóż i tak bywa

Kamil_Ziomek 
Mitsumaniak

Auto: EA2A 1998
Wysłany: 28-12-2010, 22:34   

m6riano dzięki za informacje że pasuje. Teraz bez problemu każdy może kupić. Jako ciekawostkę kam link do strony z tym zestawem http://www.samli.pl/produ...oduct_id=260076

P.S. podam jeszcze opis jakby się coś na stronie zmieniło :
[AUTOFREN SEINSA-D1690]
Opis produktu: Zestaw naprawczy pompy sprzęgła RENAULT LAGUNA
(wszystkie typy) 15,9 mm (VALEO) 01-
Przeznaczenie produktu:
Średnica (mm): 15,9
System hamulcowy: VALEO

Odpowiedz do tematu