2DIN zamiast zwyklego radia |
Autor |
Wiadomość |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-09-2008, 10:51 2DIN zamiast zwyklego radia
|
|
|
czy pasowaloby w galancie ustrojstwo o rozmiarze 2DIN (ekran 7")? tak na oko wydaje mi sie ze tak, ale wole zapytac |
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 27-11-2010, 10:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 24-09-2008, 11:28
|
|
|
tommyc1 napisał/a: | czy pasowaloby w galancie ustrojstwo o rozmiarze 2DIN (ekran 7")? tak na oko wydaje mi sie ze tak, ale wole zapytac |
Patrzyłeś tu --->warsztat---> car audio |
EA5W

|
|
|
|
 |
Silver
Forumowicz Silver

Auto: Galant 2,5 V6 EA5W 2002
|
Wysłany: 24-09-2008, 12:37 2 din :)
|
|
|
Witam. Jeśli chcesz stracić szybę i radio to 2 din super:). Do dzisiaj rano miałem ładne radio i nawigacje ori. mitsu. wyglądało jak 2din:) Rano znajomy mówi mi nie masz szyby. Jak usłyszałem to mnie zamurowało. Idę do auta a w środku jak po huraganie - po nawigacji i radiu wspomnienie! Szyba w kawałkach. Koszty koszty ! Samo radyjko ok 1200 zł! Mam nadzieję że szmaciarz, który ukradł to radio straci kiedyś swoje lepkie łapy przy kradzieży. |
_________________ Silver
 |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 24-09-2008, 13:06
|
|
|
Silver napisał/a: | Mam nadzieję że szmaciarz, który ukradł to radio straci kiedyś swoje lepkie łapy przy kradzieży. | szukaj teraz swojego radia na aukcjach typu allegro - bo takie radio z nawigacja do Miśka nie jest codziennością
Jeżeli dobrze myślę to miałeś takie jak na obrazu poniżej
Może uda Ci się go namierzyć.
Swoją drogą jak bym dorwał takiego to bym
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 24-09-2008, 13:24
|
|
|
Normalnie powinno się ucinać łapy tym amatorom cudzej własności
Ja raz zostawiłem lancera troszkę dalej pod akademikiem, tam gdzie światło latarni nie dociera. Nie jeździłęm nim jakiś czas.. Potem podchodzę, próbuję otworzyć drzwi, a tu otwarte. W pierwszej chwili pomyślałem, że zapomniałem zamknąć... Ale jak już je otworzyłem to zobaczyłe przebobrowane auto. Wszystkie schowki pootwierane, a ich zawartości powywalane. Złodziej szukał panela, którego miałem na szczęście ze sobą. Urwał tylko ramkę w radiu i zabrał ją Już nie wiem jak się zabezpieczać przed nimi. Nawet jak zabierzesz Panel to się połaszczą. Kiedyś przyczepiałem na rzep "panel" od starego, analogowego radia osaka z takimi wielkimi gałkami ;P
W galancie którego kupiłem teraz jest zainstalowane DVD, może nie pierwsza klasa, ale jest. Przymocowane narazie jest tak:

Ale muszę je jakoś ukryć bo Polska to nie Belgia..
Niestety nie mieści się na szerokość do otworów pod radio, pomyślałem, że zrobię szyny w otworze gdzie jest schowek na okulary. tylko nie wiem czy na głębokość się zmieści.. Najlepiej byłoby, żeby się tam zmieściło, a schowek pozostał Próbowałem wyjąć ten schowek, ale chyba muszę zdjąć cały panel od konsoli.
A może ma ktoś alternatywę na umieszczenie tego LCD. |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 24-09-2008, 15:11
|
|
|
tommyc1 napisał/a: | czy pasowaloby w galancie ustrojstwo o rozmiarze 2DIN (ekran 7")? | jasne ze tak
czeka Cie troche rozbierania panelu srodkowego ale przy browarku az milo sie robi
stary temacik z forum
bywam na sporym parkingu pod blokiem i pod marketami i jak narazie naszczescie nic mi sie nie przytrafilo |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 24-09-2008, 21:06
|
|
|
dzieki wszystkim za odpowiedzi:) juz mam jasnosc w temacie |
|
|
|
 |
Witek7887
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 v6 2001
|
Wysłany: 26-05-2011, 00:14
|
|
|
Witam
Mam problem. Chce zamontować radio 2 din i nie wiem jak wymontować tą "półeczkę" pod wnęką od radia 1din. Wie ktoś jak sie do tego zabrać? A i nasuwa mi się od razu pytanie czy będzie potrzebna kieszeń 2 din z ramka? ramke jakąs tam mam natomiast radio nie posiada zadnej kieszeni. Wolę zapytać przed zabraniem sie za montaż niż motać sie z tym poł dnia. |
|
|
|
 |
nietoperek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 sport
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Gru 2009 Posty: 291 Skąd: Żoliborz
|
Wysłany: 26-05-2011, 00:42
|
|
|
Witek7887, jest gdzieś na forum ale nie działa mi coś wyszukiwanie :/
o ile dobrze pamięta trzeba zdjąć boczne plastik przy konsoli środkowej żeby dostać się do 4 śrub. Ja mam bez kieszeni przkręcone do stolarza. |
|
 |
Witek7887
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-05-2011, 08:36
|
|
|
no własnie ja tez mam z tym problem... nic oprócz tego tematu nie znalazłem..
A odnosnie tych plastikow to wystarczy odkrecenie tych najblizszych podłodze czy te wyzej też?
nietoperek, powiedz mi czy u Ciebie ramka pasuje pod tą wneke(rant) na około otworu 2 din?Przymierzałem swoją i mam wrazenie ze jest za duza....
Mam jeszcze jedno pytanko, obok kabli wychodzących pod radio, zauważyłem małą wtyczkę
Zaznaczyłem ją na zdjęciu.
http://imageshack.us/phot...djcie0805e.jpg/
Do czego ona służy? |
|
|
|
 |
nietoperek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 26-05-2011, 10:48
|
|
|
plastik te duże w kształcie trójkątów ramki nie mam bo nie pasuje i musiałem ciąć plastik z konsoli środkowej bo była za mała dziura :/
nie mam pojęcia od czego jest ten kabel ale też go mam |
|
 |
Witek7887
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-05-2011, 21:36
|
|
|
mam nadzieje ze ja nie bede ciął...zobacze w sobote jak to wszystko bedzie wyglądać, puki co praca nie pozwala by wziąc sie za dłubanie przy miśku. Czekam jeszcze jak dojdzie antena gps i moduł tmc. Antenę zamierzam umiescić w słupku, ma ktoś przepis na ściągnięcie z niego plastiku ? |
|
|
|
 |
nietoperek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 26-05-2011, 22:01
|
|
|
rent plastik trzyma się bodajże na 3 zaczepach i jakas kombinacja desce ale nie pamiętam czy słupek wchodzi w deskę czy deska w super jak nie zapomnę to jutro lukę i wtedy powiem Ci na 100% mogę też zrobić fotke |
|
 |
fergul11
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Wrz 2009 Posty: 2372 Skąd: Co.Clare
|
Wysłany: 26-05-2011, 22:33
|
|
|
montowałem radio 2 din pół roku temu .
1- osłona lewarka w górę i do tyłu .
2-panel środkowy , do siebie .
3-plastikowy schowek pod radiem 1 din jest przykręcony do metalowego stelażu na 4 wkręty jeszcze niewidoczne , aby je wykręcić należy dostać się do kolejnych 2 wkrętów trzymających stelaż a znajdujących się na tylnej ścianie przedniego panelu wgłębi , wkręty dość mocno dokręcone .Z przodu stelaż jest na prostych zaczepach .
4-stelaż posiada kilka otworów montażowych do przykręcenia kieszeni , lub radia na stałe !
5-nie miałem potrzeby zdejmowania boczków ,należy jedynie przewidzieć głębokość montażu radia ,aby po założeniu konsoli środkowej i dołożeniu ramki maskującej szczelinę między radiem i panelem ,radio nie było za głęboko lub za płytko .
Ja ustawiałem trzy razy |
_________________ Mam oko na Ciebie
 |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 26-05-2011, 23:34
|
|
|
Nic dodać nic ująć
Aż mi ciary przeszły po plecach jak przeczytałem o cięciu!
Po prostu trzeba zdemontować środkową konsolę (nie zapomnieć o odpięciu klimatronika), potem odkręcić 2 dolne śruby mocujące "stelarz" i wysunąć go. Potem odkręcić dolny schowek. Roboty na 15 minut maks. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
|