|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
prędkościomierz w 1.9 td |
Autor |
Wiadomość |
unuse
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.9td `99
|
Wysłany: 20-10-2011, 09:54 prędkościomierz w 1.9 td
|
|
|
Dotyczy: cari 1.9 TD 1998 (h).
Kompleksowe remonty cari są jednak nie wskazane - albo cari zwyczajnie jest złośliwa.
Po wyjechaniu z warsztatu gdzie zrobiono: całe zawieszenie, rozrząd, wymieniono wszystkie filtry, płyny, hamulce, łożyska, zawory (lda, egr,etc...) i wypstrykaniu się z ostatniej złamanej złotówki szczęśliwy właściciel (jadący ciut dynamiczniej niż zwykle, bo cieszący się odzyskaną mocą samochodzika) zerka ukradkiem na wskazówkę prędkościomierza i zaczyna blużnić bo to postanowiła upaść na zero w czasie gdy nawigacja wskazywała wesoło coś koło 100km/h.
Od tej pory wskazówka czasem działa a czasem nie. Licznik kilometrów zdycha razem z nią. Obroty natomiast normalnie się wkręcają. Po wykręceniu ze skrzyni biegów czujnika pobawiłem się nim ręcznie i ...wszystko działa. Wskazówka reaguje dziarsko - ale może trafiłem ogólnie na te chwile kiedy wszystko działa. Bo przecież - czasem działa i w czasie jazdy.
Zapytanie jest więc takie: macie może drodzy państwo jakiś patent na to jak dojść do elementu który ulega uszkodzeniu? czy ten czujnik w skrzyni? czy może jakiś kabel? czy może sam licznik w kabinie? Jako, że w skarbonce pustki wolałbym nie kupować w ciemno wszystkiego po kolei
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
ariss84
Forumowicz

Auto: Mondeo 1,8 TD i Carisma 1,9 TD
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 11 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 4173 Skąd: Andrespol/Radków
|
Wysłany: 21-10-2011, 08:18
|
|
|
unuse napisał/a: | Od tej pory wskazówka czasem działa a czasem nie. Licznik kilometrów zdycha razem z nią. |
ariss84 napisał/a: | problem, |
Ja w takiej awarii widzę same plusy np. do Wilkas i z powrotem zrobiłem 170km |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
|
|
|
 |
GAL
Forumowicz
Auto: GALANT 2.0 4G63
|
Wysłany: 26-10-2011, 14:55
|
|
|
To jest wada typowa dla renówki, miałem tak w scenicu i w 19-tce.
Nie zapominajmy, że cari do meganka. |
_________________ był GALANT 4D68 '93
jest CARISMA F8QT '97
jest GALANT 4G63 '97 |
|
|
|
 |
|
|