Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
prędkościomierz w 1.9 td
Autor Wiadomość
unuse 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.9td `99
Wysłany: 20-10-2011, 09:54   prędkościomierz w 1.9 td

Dotyczy: cari 1.9 TD 1998 (h).
Kompleksowe remonty cari są jednak nie wskazane - albo cari zwyczajnie jest złośliwa.
Po wyjechaniu z warsztatu gdzie zrobiono: całe zawieszenie, rozrząd, wymieniono wszystkie filtry, płyny, hamulce, łożyska, zawory (lda, egr,etc...) i wypstrykaniu się z ostatniej złamanej złotówki szczęśliwy właściciel (jadący ciut dynamiczniej niż zwykle, bo cieszący się odzyskaną mocą samochodzika) zerka ukradkiem na wskazówkę prędkościomierza i zaczyna blużnić bo to postanowiła upaść na zero w czasie gdy nawigacja wskazywała wesoło coś koło 100km/h.

Od tej pory wskazówka czasem działa a czasem nie. Licznik kilometrów zdycha razem z nią. Obroty natomiast normalnie się wkręcają. Po wykręceniu ze skrzyni biegów czujnika pobawiłem się nim ręcznie i ...wszystko działa. Wskazówka reaguje dziarsko - ale może trafiłem ogólnie na te chwile kiedy wszystko działa. Bo przecież - czasem działa i w czasie jazdy.

Zapytanie jest więc takie: macie może drodzy państwo jakiś patent na to jak dojść do elementu który ulega uszkodzeniu? czy ten czujnik w skrzyni? czy może jakiś kabel? czy może sam licznik w kabinie? Jako, że w skarbonce pustki wolałbym nie kupować w ciemno wszystkiego po kolei :(

Pozdrawiam.

ariss84 
Forumowicz

Auto: Mondeo 1,8 TD i Carisma 1,9 TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-10-2011, 00:30   

Witam!!
Miałem taki sam problem, który opisałem w tym temacie.
Pozdrawiam

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 21-10-2011, 08:18   

unuse napisał/a:
Od tej pory wskazówka czasem działa a czasem nie. Licznik kilometrów zdycha razem z nią.

ariss84 napisał/a:
problem,
:?:
Ja w takiej awarii widzę same plusy :) np. do Wilkas i z powrotem zrobiłem 170km :)
http://www.mmdzieciom.pl/

GAL 
Forumowicz

Auto: GALANT 2.0 4G63
Wysłany: 26-10-2011, 14:55   

To jest wada typowa dla renówki, miałem tak w scenicu i w 19-tce.
Nie zapominajmy, że cari do meganka.

Odpowiedz do tematu