dzwon gala:(( |
Autor |
Wiadomość |
eremita
Mitsumaniak
Auto: Outlander III DID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 25 Paź 2007 Posty: 2507 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 15-10-2009, 09:41 dzwon gala:((
|
|
|
puknełem w omege i i ryjek w galu sie ptrzaskał
facet omegą przyznał sie i wina jest jego.
teraz czekam na wycene, na 100% zrobia szkode całkowitą zobaczymy ile mi dadza
czy mi starczy na naprawe? czy warto go naprawiać? |
Ostatnio zmieniony przez eremita 17-11-2010, 20:21, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Koyocik
Mitsumaniak Kuba

Auto: B12, CJ4A, EA3/5, EA2W
|
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
|
Wysłany: 15-10-2009, 09:50
|
|
|
na szczęście nic nikomu sie nie stało. chyba ktos tam czówa bo w pasach rzadko jeździłem a wtedy miałem i od tego czasu zawsze będę miał!! |
|
|
|
 |
q67
Mitsumaniak

Auto: EA2W Galant 2.0 SE kombi 98'
|
Wysłany: 15-10-2009, 10:11
|
|
|
Wg. Eurotax'u to cena twojego autka coś pewnie około 14-15tyś zł
Szkoda troszke gala ,bo ładny był . Ale cóż ... życie Ważne ,że ty wyszedłeś bez szwanku . |
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
|
Wysłany: 15-10-2009, 10:22
|
|
|
no własnie to jest śmieszne w czerwcu jak ubezpieczałem to AC płaciłem od 20tys a teraz tylko tyle jak sie dowiadywałem to 14 to max. |
|
|
|
 |
Krzysek
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5A SE
|
Wysłany: 15-10-2009, 10:29
|
|
|
Ładny gal, naprawisz go. Najważniejsze, że Ty cały. Jak będą zaniżać odszkodowanie to odstaw auto do serwisu i tam niech go odbudują, zazwyczaj wtedy nie robią już problemów.
Mój kolega ma civica, miał rozbity przód...oddał do servisu-pomalowali mu jeszcze błotniki tył i zderzak tył - w ramach odszkodowania , ubezpieczalnia wypłaciła pieniądze bezproblemowo. |
_________________ http://honda-wm.pl/ moje drugie forum .
 |
|
|
|
 |
atsar
Mitsumaniak młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 857 Skąd: Grudziądz/Dolna Grupa
|
Wysłany: 15-10-2009, 10:43
|
|
|
eremita napisał/a: | no własnie to jest śmieszne w czerwcu jak ubezpieczałem to AC płaciłem od 20tys a teraz tylko tyle jak sie dowiadywałem to 14 to max. |
zawsze mozesz sie odwolywac, natomiast jesli ubezpieczales na 20 tys i w ciagu trwania polisy tj.roku nie powinna ci cena spasc az o 6tys! Powiedz mi czy te 20tys to sam podales czy agent wyliczal jego wartosc? Bo to jest dosc istotne. W razie czego sluze pomoca na PW.
Najwazniejsze ze jestes caly |
_________________ !!PeAcE!!! |
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
|
Wysłany: 15-10-2009, 10:53
|
|
|
ja mam ubezpieczenie w alianz wyliczyl mi 19500zł ja podniosłem do 20tys.
a to idzie przez oc sprawcy przez Warte. to może lepiej to robić ze swojego Ac jak bedzie taka duża różnica? |
Ostatnio zmieniony przez eremita 17-11-2010, 20:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
atsar
Mitsumaniak młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 857 Skąd: Grudziądz/Dolna Grupa
|
Wysłany: 15-10-2009, 11:54
|
|
|
eremita napisał/a: | a to idzie przez oc sprawcy przez Warte. to może lepiej to robić ze swojego Ac jak bedzie taka duża różnica? |
zawsze mozesz tak zrobic i twoja firma powinna sciagnac regresem od firmy sprawcy, aczkolwiek nieraz mamy takie przypadki, ze firma ktora miala sciagac regres albo sie ociaga, albo odwrotnie firma ktora ma wyplacic i w ten oto sposob moze sie okazac ze przy wznawianiu Twojej polisy firma odejmie ci znizke z racji wystapienia szkody z AC i dopiero pozniej znowu bys musial latac i prosic sie o zwrot skladki bo nadplaciles. takze przemysl dokladnie co Ci sie oplaca i czy chcesz tracic nerwy. Oczywiscie to tylko czarny scenariusz ktory nie musi miec miejsca |
_________________ !!PeAcE!!! |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 15-10-2009, 12:59
|
|
|
Wielkich szkód nie widać. Dach się nie zagiął? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 15-10-2009, 13:17
|
|
|
ja mysle, ze dzwon byl spory - w Mitsu ponizej 50 km/h rzadko zdarza sie by pekaly klosze reflektorow (czyli roznica predkosci w momencie dzwona mogla byc wyzsza)
to jednak solidny woz
mysle - patrzac na zdjecie - ze da sie to spokojnie naprawic
maska na pewno na zlom - widac, ze hamowales mocno, bo auto nurkowalo i to ona przejela glowne uderzenie... pewnie i zawiasy beda do wyrzucenia
reszta sie wyjasni po otwarciu |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 15-10-2009, 14:31
|
|
|
Hugo, Niestety po Galach nie widać, a między kielichem a grodzią są strefy zgniotu..... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
PiotrBe
Mitsumaniak - ogrodnik

Auto: Galant 2,5 V6-24 '97
|
Wysłany: 15-10-2009, 22:12
|
|
|
no właśnie tu trafiłem...
dopiero niedawno zderzaka szukałeś.
No ale zgodzę się ze wszystkimi, ze najważniejsze ze Tobie nic sie nie stalo.
to moze sprzedasz alu.. |
_________________ GALANT '97 2,5 - 24 przecinak
PAJERO '89 2,6 -górkowspinacz, aktualnie nieruchomość
od niedawna jest Ducato 2,8 i.d.TD '00,
i kolejny Miśkowaty: Hyundai H100, zwany pokraką
2.XII.08 Od dzisiaj tata;D
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 15-10-2009, 22:45
|
|
|
Dzwon konkretny, szczescie ze nikomu nic sie nie stalo, tylko blacha ucierpiala, naprawa tylko i wylacznie z ubezpieczenia, jezeli wyplaca wystarczajaca kwote, chcac to zrobic do porzadku musisz liczyc spore koszta, chlodnice pewnie uszkodzone, ubudowy od wentylatorow tez na 100%, do tego poducha powietrzna, szczerze jezeli wyplaca pelna wartosc auta, to oddaj auto ubezpieczalni, a za ta kase kup drugie lepsze , no chyba ze jestes pewien swojego i duzo w nie zainwestowales, jak bedziesz mial kosztorys wyceny naprawy to daj znac, wtedy pomyslisz co dalej. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
|
Wysłany: 16-10-2009, 16:24
|
|
|
PiotrBe napisał/a: | to moze sprzedasz alu.. | jak będzie kasacjia i nie kupie nowego gala to alusy sprzedam:)
robertdg napisał/a: | chlodnice pewnie uszkodzone, ubudowy od wentylatorow tez na 100%, | chyba nie
robertdg napisał/a: | szczerze jezeli wyplaca pelna wartosc auta, to oddaj auto ubezpieczalni, a za ta kase kup drugie lepsze | za pełna wartość od ubezpieczalni nie kupie lepszego
robertdg napisał/a: | no chyba ze jestes pewien swojego i duzo w nie zainwestowales | własnie o to chodzi ze technicznie był lalunia:) na wiosne wymienialem amorki łożyska, no i wsadziłem instalacjie LPG.
Krzyzak napisał/a: | ja mysle, ze dzwon byl spory - w Mitsu ponizej 50 km/h rzadko zdarza sie by pekaly klosze reflektorow (czyli roznica predkosci w momencie dzwona mogla byc wyzsza)
to jednak solidny woz | w chwili udeżenia na 100% predkość była niższa niż 30 szybko nie jechałem
generalnie dzien mialem do du.. rano nie zdałem egzaminu na inzyniera a popołudniu to |
Ostatnio zmieniony przez eremita 17-11-2010, 20:27, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|