Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Carisma 1.8 GDI - PYTANIA
Autor Wiadomość
marcol 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-11-2016, 15:43   Carisma 1.8 GDI - PYTANIA

Witam,
Jako, że jestem nowy na forum może najpierw się przedstawię :) Mam na imię Adrian, 18 lat, jestem świeżym kierowcą, prawo jazdy posiadam dopiero 3 tygodnie :) Na pierwsze auto postawiłem na mitsubishi carisme 1.8 GDi 125km, wersja po liftowa 2000r w pakiecie dynamic. Teraz mam do was pare pytań:
1) Po odpaleniu na zimnym silniku od razu auto chodzi na 2000obr. (nie zawsze aczkolwiek często), ojciec miał wersje 1 98r ten sam silnik i to nie występowało. Czy to normalne?
2) Auto pochodzi na postoju 15 minut zagrzeje się mniej więcej do połowy zakresu i od razu załącza się wentylator, czy to też jest normalne? U ojca to nie występowało.
3) Opony. Ma ktoś z was założone 195/65/15? Pytanie czy obcierają na uskokach u was?
4) Wymiana radia. Czy da się założyć inne radio tak aby móc dalej sterowac funkcjami komputera?

To by było na tyle :) Dziękuję i pozdrawiam :)

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 28-11-2016, 15:54   

Witamy na forum tylko szkoda, że niemiłe niespodzianki związane z tym autem Cię tu przywiodły.
Wszytko o co pytasz w zasadzie już było poruszane na forum i wystarczyło użyć wyszukiwarki.
1 i 2. Podstawa to diagnostyka, tu masz opisane jak sprawdzić błędy w tym roczniku http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981
3. Takie opony są standardowe w tej wersji http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=32302
4.http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3194

Hyzz
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2016, 17:43   

Witaj
W swojej cari mam alusy z oponami r15/195/60 ale to jest max jaki może być ale jakbyś założył dystanse to szerokość mogła by się zwiększyć max 205/55-50/r16 , r17/205/40-35
A co do carismy to super autko są lecz wersja GDI to nieporozumienie i niszczą renomę tego modelu.Dlaczego przed kupnem nie wszedłeś tu na forum aby poczytać o tych wersjach silnikowych co drugi użytkownik tutaj ma wersje GDI i jest mnóstwo postów przez nich zakładanych z różnymi problemami.

marcol 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 28-11-2016, 17:48   

Hyzz napisał/a:
Witaj
W swojej cari mam alusy z oponami r15/195/60 ale to jest max jaki może być ale jakbyś założył dystanse to szerokość mogła by się zwiększyć max 205/55-50/r16 , r17/205/40-35
A co do carismy to super autko są lecz wersja GDI to nieporozumienie i niszczą renomę tego modelu.Dlaczego przed kupnem nie wszedłeś tu na forum aby poczytać o tych wersjach silnikowych co drugi użytkownik tutaj ma wersje GDI i jest mnóstwo postów przez nich zakładanych z różnymi problemami.

Kolego kupiłem to auto, ponieważ, ojciec jeździł takim 10 lat. Sprawowało się bez zarzutu, dlatego też zdecydowałem się na zakup tej besti :) Co do opon dzięki za odpowiedź, trafiła mi sie okazja i kupiłem 65 no ale niestety będzie trzeba to zmienić :(

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 28-11-2016, 18:28   

Co innego jeździć takim autem, podobnie jak dieslem, od nowości a co innego kupno takiego silnika z niewiadomą historią - przebiegiem. Obyś nie przechodził z tym autem tego co większość nieświadomych forumowiczów.

Odpowiedz do tematu