|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E54A 2.0 V6] Jak wyjąc tylną szybę z drzwi? |
Autor |
Wiadomość |
Joxik
Nowy Forumowicz

Auto: Galant E54A 2.0 V6 24v' 95r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-03-2010, 22:29 [E54A 2.0 V6] Jak wyjąc tylną szybę z drzwi?
|
|
|
Jak wyjąc tylną szybę z drzwi? Chciałbym po prostu wiedzieć czy jest z tym dużo roboty? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 03-03-2010, 22:34
|
|
|
Trzeba ściągnąć tapicerke, odkrecic stalowe stelaże tapicerki, odkleic folie wygluszająca, jezeli jest jeszcze, szyba jest chyba przykrecana do prowadnicy, albo na rolce, jezeli jest przykrecana to nalezy ja opuscic do pewnego poziomu i odkrecic, a jezeli jest na rolce opuscic tak do 1/3, tak czy inaczej trzeba takze odkrecic mechanizm szyby i go wyciagnac, trzeba sciagnac zewnetrzna listwe drzwi, uszczelke od szyby no i powinna smialo wyjsc do góry, trzeba sie troszke nagimnastykowac ale przy odrobinie wprawy da rade. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Joxik
Nowy Forumowicz

Auto: Galant E54A 2.0 V6 24v' 95r
|
Wysłany: 16-03-2010, 17:57
|
|
|
Dzięki. Nie było żadnej filozofii, ale nie zaszkodziło się spytać. Pozdro |
|
|
|
 |
areksz121
Mitsumaniak Elektronik
Auto: E54A 2.0 V6 M/T '94
Pomógł: 26 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1327 Skąd: Rzeszów/Markowa/Dordrecht
|
Wysłany: 10-04-2010, 14:48
|
|
|
koledzy dołączę się do tematu...od stycznia nie robiłem nic ze swoimi tylnymi drzwiami po stronie kierowcy. Mam możliwość zakupić w pobliskim szrocie w tym samym kolorze te drzwi tylko z wersji GLI...i czy dałoby się bez większego problemu przełożyć elektryczną szybkę?
50euro za drzwi w niemalże idealnym stanie (do polerki jedynie) to chyba nieźle bo odpada mi malowanie a szybka jak możliwa do przekładki to idealnie.
Mowa o moim Galciu E55A |
_________________ POMOGŁEM? kliknij "pomógł" -> Bóg zapłać
Specjalność: Instalacja elektryczna E5xA,
E54A 2.0 V6 MIVECiem byl...i znów nim jest! '94 MÓJ Zobacz temat o moim Miśku
Carisma '99 4G92 BRAT http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=66765
Colt CJ4A '98 4G92 DRUGI BRAT
EA5A 98' TRZECI BRAT |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 10-04-2010, 14:56
|
|
|
areksz121 napisał/a: | czy dałoby się bez większego problemu przełożyć elektryczną szybkę | Da się bez większych problemów, drzwi są przystosowane do tego, więc wystarczy przełożyć mechanizm i poprowadzić odpowiednio instalacje elektryczną. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|