|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
kod usterki 72 |
Autor |
Wiadomość |
Piotr
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Sigma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-05-2010, 23:57 kod usterki 72
|
|
|
Powiedzcie mi bo mam pod nr 72 cos takiego. Zawór elektromagnetyczny nawiewu - elektroniczna regulacja poślizgu napędu . Gdzie tego szukac i co to jest?? |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

Auto: Diamante XS'94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1602 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 21-05-2010, 00:40
|
|
|
72 - Traction Control (TC) Vent Valve Solenoid. Possible causes: faulty TC vent valve solenoid, connector or harness
To jest błąd solenoidu TCL nie ten od podciśnienia tylko ten od normalnego. kabelek , albo solenoid albo coś naokoło. |
_________________ Inteligence is not everything , wisdom is more than that.
Sigma '93 kombi.
DONE: resurrection
 |
|
|
|
 |
Piotr
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Sigma
|
Wysłany: 21-05-2010, 18:48
|
|
|
hmmm no ja mam z autodaty informacje wydrukowaną i nie piszą nic o tclu pod tym kodem , tylko tak jak napisalem , zatem wyjasnijcie mi moze czegos nie rozumiem. |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

Auto: Diamante XS'94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1602 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 21-05-2010, 18:52
|
|
|
To jest kod mitsubishi. Tak jak napisałem - w innym wątku są manuale i tam możesz znaleźć gdzie tego szukać , a ten solenoid(elektrozawór) jest pod maską , na ścianie grodziowej po środku powinieneś mieć ich cztery. |
_________________ Inteligence is not everything , wisdom is more than that.
Sigma '93 kombi.
DONE: resurrection
 |
|
|
|
 |
|
|