|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lekko podtopiona cari, kompresor od klimatyzacji |
Autor |
Wiadomość |
klimek
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-06-2010, 11:30 Lekko podtopiona cari, kompresor od klimatyzacji
|
|
|
Witam, moja cari 1.8GDi została lekko podtopiona, ucierpiała pompa od klimatyzacji jest nisko umiesczona, a raczej sprzęgiełko które po wyjechaniu z wody po jakimś czasie zaczęła straszliwie szumieć, gdy klimatyzacja jest włączona jest wszystko ok, cicho nic nie szumi, natomiast po wyłączeniu klimatyzacji, momentalnie zaczyna szumieć, proszę o pomoc czy można sciągnąć samo to sprzęgiełko, rozebrać i wymienić(podejrzewam) jakieś łożysko? lub wymienić całe sprzęgięłko czy nie obejdzie się bez wymiany całej pompy?. Co z tym robić? proszę o pomoc z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23645 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 06-06-2010, 11:45
|
|
|
Można sciagnac sprzęgiełko i wymienić łożysko. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
klimek
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 06-06-2010, 12:09
|
|
|
A nie orientujesz się czy łożysko jest jakieś wymiarowe czy dostane je gdzieś w jakiejś zwykłej hurtowni czy tylko serwis?? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23645 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 06-06-2010, 12:58
|
|
|
W dobrej hurtowni z łożyskami powinienes dostac, w serwisie takze dostaniesz, nie wiem jakie sa wymiary, ale cena takiego lozyska moze wachac sie od 70 do 150zl |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
tom17
Forumowicz

Auto: Colt CJ0 1.3 / Bora 1.9TDI
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Gru 2009 Posty: 115 Skąd: łódzkie
|
Wysłany: 07-06-2010, 21:47
|
|
|
klimek napisał/a: | A nie orientujesz się czy łożysko jest jakieś wymiarowe czy dostane je gdzieś w jakiejś zwykłej hurtowni czy tylko serwis?? |
zerknij jaki masz kompresor bo są dwa typy (MSC90 lub MSC60) to podam Ci wymiar łożyska |
|
|
|
 |
|
|