Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Nie zamyka bagażnika
Autor Wiadomość
sterydzik 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 23-08-2010, 20:47   [Cari 1.8 GDI] Nie zamyka bagażnika

Panowie i Panie,

Chyba zaczyna się jakiś sezon na awarie :-/ :( Wczoraj zauważyłem, że mam otwarty bagażnik (sedan). Nie zamknę go kluczykiem bo stawia opór, otworzyć mógłbym bo przekręca w lewo bez problemu, z zamka centralnego też nie zamyka. Dobrałem się do środka, w środku niby ładnie.

Please, poradźcie coś. Pozdrawiam

[ Dodano: 25-08-2010, 18:26 ]
i jak ? zero pomysłów ??

[ Dodano: 25-08-2010, 18:33 ]
jak sądzicie ? Czy warto psiknąć tam jakimś WD-40 ? Gdy dobrałem się od wewnątrz do zamka, to widzę, że gdy chcę przekręcić kluczyk w prawo to cały zamek próbuje się obkręcić w prawo ale coś stawia opór :/ :ANAL:

[ Dodano: 30-08-2010, 14:34 ]
wygląda raczej na to że mój 1,5 roczny dzieciak tak wypstrykał coś w pilocie do autoalarmu że wyłączył zamykanie klapy. Nie wiem, tak mi się wydaje, po tygodniu dałem mu kluczyk do łapek, poklikał poklikał i teraz wszystko zamyka się i otwiera jak należy :D

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-09-2010, 02:37   

a ja myślę, że to inny problem. Miałem identycznie w swojej cari. Raz zamykało a raz nie i kluczyk się nie przekręcał. Wymontowałem siłownik i podłączałem go bezpośrednio pod akumulator tak żeby raz się otwierał a raz zamykał. Zobaczyłem, że spód siłownika jest pęknięty i przez to siłownik blokował się w pozycji otwartej tak, że nawet ręcznie ni mogłem go wcisnąć, musiałem tym siłowniczkiem lekko pokręcić i wtedy się zamknął. Pojechałem na szrot i za 40 zł kupiłem oryginalny. Jeśli to ta awaria to możesz odłączyć z niego kable i te druty co idą do siłownika, fakt będziesz zamykał kluczykiem ale przynajmniej nikt Ci apteczki nie zakosi zanim nie kupisz nowego.

Odpowiedz do tematu