Osłona górnej części zderzaka - krawędzi bagażnika |
Autor |
Wiadomość |
tmp
Forumowicz
Auto: VW Tiguan II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-09-2010, 13:55 Osłona górnej części zderzaka - krawędzi bagażnika
|
|
|
Mitsubishi oferuje trzy możliwości zabezpieczenia górnej części tylnego zderzaka przed porysowaniem przy załadunku: naklejkę czarną MZ314465, przezroczystą MZ314466 lub płytę ze stali nierdzewnej MZ314435. Najbardziej estetycznie wygląda osłona metalowa, naklejki są zaś tańsze i wg zdjęć lekko zachodzą za krawędź zderzaka.
Czy ktoś montował u siebie którekolwiek z tych akcesoriów i może podzielić się wrażeniami użytkowymi? |
|
|
|
 |
racer1972
Mitsumaniak trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
|
Wysłany: 27-10-2010, 18:52
|
|
|
Poszukaj w dziale nowego Lancera bo tam takie same występują... Ja bym metalowej nie brał bo nad nią się zastanawiałem ale jednak trochę odstaje (widziałem w salonie)... |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-10-2010, 19:02
|
|
|
A ja widziałem na Lancerku mojej kobiety tą metalową. I jest bardzo OK. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
maly23
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt CZ5
|
Wysłany: 27-05-2011, 09:26 Re: Osłona górnej części zderzaka - krawędzi bagażnika
|
|
|
tmp napisał/a: | Mitsubishi oferuje trzy możliwości zabezpieczenia górnej części tylnego zderzaka przed porysowaniem przy załadunku: naklejkę czarną MZ314465, przezroczystą MZ314466 lub płytę ze stali nierdzewnej MZ314435. Najbardziej estetycznie wygląda osłona metalowa, naklejki są zaś tańsze i wg zdjęć lekko zachodzą za krawędź zderzaka.
Czy ktoś montował u siebie którekolwiek z tych akcesoriów i może podzielić się wrażeniami użytkowymi? |
Ja mam zamontowaną czarna naklejkę MZ314465 i jestem z niej na razie zadowolony.
pozdrawiam |
_________________ maly23 |
|
|
|
 |
Wedrowiec
Forumowicz
Auto: ASX DID LP Intense
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Posty: 310 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-05-2011, 21:40
|
|
|
pytanie z innej(?) beczki - nie rysuje Wam się klapa na zetknięciu z bagażnikiem? Zakładam, że szoruje o ten poziomy plastik - od początku lekko się wycierała, teraz po pół roku się przyjrzałem i generalnie koniecznie do zabezpieczenia. Coś kiepsko spasowali :/ |
|
|
|
 |
Tepus
Nowy Forumowicz
Auto: Fiat Panda
|
Wysłany: 08-10-2011, 21:14
|
|
|
Tematu nikt nie porusza od maja. Czyli nie zabezpieczacie w żaden sposób górnej części zderzaka? Przecież to jest strasznie podatne na uszkodzenia - lakier mięciutki, trzeba wysoko podnosić ładunek... |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 08-10-2011, 22:38
|
|
|
Tepus napisał/a: | Czyli nie zabezpieczacie w żaden sposób górnej części zderzaka? |
Po co?
Tepus napisał/a: | Przecież to jest strasznie podatne na uszkodzenia |
Ale to jest plastik - nie zardzewieje
Tepus napisał/a: | trzeba wysoko podnosić ładunek... |
Ja wiem czy wysoko?
Edit: Byłem pewien, że piszę w "Lancerze" Ale problemy chyba podobne |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
|