|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ Cari 1.8 GDI ] Silniczek krokowy |
Autor |
Wiadomość |
ciniak
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI EXE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Cze 2009 Posty: 168 Skąd: Nowy Tomyśl
|
Wysłany: 21-09-2010, 22:01 [ Cari 1.8 GDI ] Silniczek krokowy
|
|
|
Witam.
Jak sprawdzić działanie silniczka krokowego w cari GDI przed liftem? Wydaje mi się, że na forum już kiedyś to było ale nie mogę poszukać. |
|
|
|
 |
luki19323
Nowy Forumowicz luki19323

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 122
|
Wysłany: 22-09-2010, 09:41
|
|
|
z Tego co czytałem to silniczek krokowy oraz jego działanie bądź niedziałanie najprościej sprawdzić jest w sposób następujący. A mianowicie, rano na zimnym silniku kiedy włożysz kluczyk do stacyjki i przekręcisz w pozycję zapłonu powinno być go słychać, takie cykanie lub trykanie różnie można to interpretować, w każdym bądź razie nic innego się nie odzywa tylko właśnie on.
A co skłania Cie do tego żeby sprawdzić silniczek krokowy? Masz falujące obroty? |
_________________ Zawsze miałem sentyment do miśków:)
 |
|
|
|
 |
ciniak
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI EXE
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Cze 2009 Posty: 168 Skąd: Nowy Tomyśl
|
Wysłany: 23-09-2010, 07:24
|
|
|
luki19323 napisał/a: | przekręcisz w pozycję zapłonu powinno być go słychać, takie cykanie lub trykanie |
Tak, to wiem. Może źle się wyraziłem, ale chodziło mi bardziej o wartości oporów na poszczególnych pinach.
Po prostu mam drugą kompletną przepustnicę, w której podobno jest walnięty krokowiec.
Teraz przyszydł mi do głowy pomysł, aby porównać go z tym który mam obecnie w aucie. |
|
|
|
 |
luki19323
Nowy Forumowicz luki19323

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 122
|
Wysłany: 23-09-2010, 08:01
|
|
|
Wartości oporowych Ci nie podam bo po prostu nie znam... musisz po prostu odświeżać ten post może akurat ktoś Ci pomoże, Ja nawet nie zmierzę na swoim bo z 3 m-ce temu padł mi miernik(dokładnie upadł i się rozp....) Więc nie podam Ci moich wartości, wtedy miałbyś jakieś porównanie, no ale może masz kogoś znajomego kto ma Cari to może u niego byś pomierzył i porównał, pod warunkiem oczywiście że u niego wszystko hula jak trzeba.
Może umieść post w tytule wpisując 'Jakie wartości oporowe na pinach silniczka krokowego" Myślę że jeśli ktoś to zobaczy a będzie wiedział to Ci pomoże.
Pozdrawiam!
P.S.
Jak dorwiesz te wartości skądś indziej to może umieść je także tutaj, myślę że mogą się przydać. |
_________________ Zawsze miałem sentyment do miśków:)
 |
|
|
|
 |
|
|