Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ Cari 1.8 GDI ] Silniczek krokowy
Autor Wiadomość
ciniak 
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI EXE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-09-2010, 22:01   [ Cari 1.8 GDI ] Silniczek krokowy

Witam.

Jak sprawdzić działanie silniczka krokowego w cari GDI przed liftem? Wydaje mi się, że na forum już kiedyś to było ale nie mogę poszukać.

luki19323 
Nowy Forumowicz
luki19323

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 122
Wysłany: 22-09-2010, 09:41   

z Tego co czytałem to silniczek krokowy oraz jego działanie bądź niedziałanie najprościej sprawdzić jest w sposób następujący. A mianowicie, rano na zimnym silniku kiedy włożysz kluczyk do stacyjki i przekręcisz w pozycję zapłonu powinno być go słychać, takie cykanie lub trykanie różnie można to interpretować, w każdym bądź razie nic innego się nie odzywa tylko właśnie on.
A co skłania Cie do tego żeby sprawdzić silniczek krokowy? Masz falujące obroty?

ciniak 
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI EXE
Wysłany: 23-09-2010, 07:24   

luki19323 napisał/a:
przekręcisz w pozycję zapłonu powinno być go słychać, takie cykanie lub trykanie

Tak, to wiem. Może źle się wyraziłem, ale chodziło mi bardziej o wartości oporów na poszczególnych pinach.

Po prostu mam drugą kompletną przepustnicę, w której podobno jest walnięty krokowiec.

Teraz przyszydł mi do głowy pomysł, aby porównać go z tym który mam obecnie w aucie.

luki19323 
Nowy Forumowicz
luki19323

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 122
Wysłany: 23-09-2010, 08:01   

Wartości oporowych Ci nie podam bo po prostu nie znam... musisz po prostu odświeżać ten post może akurat ktoś Ci pomoże, Ja nawet nie zmierzę na swoim bo z 3 m-ce temu padł mi miernik(dokładnie upadł i się rozp....) Więc nie podam Ci moich wartości, wtedy miałbyś jakieś porównanie, no ale może masz kogoś znajomego kto ma Cari to może u niego byś pomierzył i porównał, pod warunkiem oczywiście że u niego wszystko hula jak trzeba.

Może umieść post w tytule wpisując 'Jakie wartości oporowe na pinach silniczka krokowego" Myślę że jeśli ktoś to zobaczy a będzie wiedział to Ci pomoże.

Pozdrawiam!
P.S.
Jak dorwiesz te wartości skądś indziej to może umieść je także tutaj, myślę że mogą się przydać.

Odpowiedz do tematu