Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Diagnostyka komputerowa Carisma GDI - gdzie w Lublinie?
Autor Wiadomość
Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-11-2010, 13:02   Diagnostyka komputerowa Carisma GDI - gdzie w Lublinie?

Witam!

Czy możecie polecić gdzie podjechać na podłączenie Cari do kompa? Tylko zależy mi żeby to nie byłe zwykłe sczytanie błędów, ale podgląd w parametry no i żeby ktoś się na tym znał. Póki co umówiłem się w ASO Parexbud, ale opinie takie sobie widzę. :( Mam problem z automatyczną skrzynią i wybieram się do warsztatu ASB Płocheć pod Lublinem, ale ich komputer z GDI nie współpracuje i chciałbym najpierw sprawdzić czy wszystko jest ok poza skrzynią bo może to nie jej wina. Błyskanie CE metodą na spinacz :) nie pokazuje żadnych błędów, a skrzynia się ślizga od czasu do czasu przy przejściu z 1 na 2. Po zresetowaniu kompów przez jakieś 150km jazdy po mieście był spokój, teraz problem znowu wrócił więc mam podejrzenia, że może nie sama skrzynia skoro po resecie jest dobrze przez jakiś czas. Cytując towarzysza Edwarda - to co, pomożecie? :)

Pozdrawiam.

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 06-11-2010, 14:21   

witam najlepiej to na ul. Nałęczowskiej w ASO mitsubishi, koszt 500zł ale przynajmniej wszystkiego się dowiesz ,w innych serwisach to błąd szczytają ale już nie będą wiedzieli co oznacza
moje http://forum.mitsumaniaki...1458294#1458294

Moomin 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-11-2010, 14:24   

radek79 napisał/a:
witam najlepiej to na ul. Nałęczowskiej w ASO mitsubishi, koszt 500zł ale przynajmniej wszystkiego się dowiesz ,w innych serwisach to błąd szczytają ale już nie będą wiedzieli co oznacza

Tam się właśnie umówiłem. Cena 122zł więc nie wiem czy Ty znasz nieaktualną czy to będzie zwykłe sczytanie błędów?

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 06-11-2010, 15:13   

generalnie z GDI jest prodblem, nie wiepniesz sie w OBD2 i nie zczytasz błędów jak w reszcie miśków, konwenter drogi i warsztaty ten model olewają, tylko ASO zostaje

Moomin 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-11-2010, 16:02   

pawela napisał/a:
generalnie z GDI jest prodblem, nie wiepniesz sie w OBD2 i nie zczytasz błędów jak w reszcie miśków, konwenter drogi i warsztaty ten model olewają, tylko ASO zostaje

Tak, wiem o tym. Inaczej sam bym sobie jakiś skaner kupił. Dobra, będzie ASO w takim razie. Dzięki za odpowiedzi. Oby diagnoza jakaś pomyślna była.

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 06-11-2010, 16:31   

Moomin napisał/a:

Tam się właśnie umówiłem. Cena 122zł więc nie wiem czy Ty znasz nieaktualną czy to będzie zwykłe sczytanie błędów?

ja byłem ze 2 lata temu tak więc widzę że potaniało i teraz przypomniałem sobie że to było razem z adaptacją przepustnicy po regeneracji
moje http://forum.mitsumaniaki...1458294#1458294

_Slawek_ 
Mitsumaniak

Auto: E-DE3A, 5FNRL
Wysłany: 06-11-2010, 17:17   

radek79 napisał/a:
Moomin napisał/a:

ja byłem ze 2 lata temu tak więc widzę że potaniało i teraz przypomniałem sobie że to było razem z adaptacją przepustnicy po regeneracji

Te 100zł netto za taką usługę jak podłączenie do kompa i odczytanie błędów to zwykły rozbój, a na te 500 to już brak mi słów... :evil: No ale czasami nie ma wyjścia i pozostaje tylko aso :?

Ja byłem u nich około rok temu z galem 2.5 i za te 122zł dowiedziałem się, że CE się żarzy ponieważ jedna z sond jest do wymiany (u nich za jedyne 1,8k), przy czym zastrzegli, że ten odczyt nie daje 100% pewności :? najpierw chcieli od razu sonde mi wymienić, nawet "kusili" rabatem, koszt po rabacie już tylko 1,5k...
Czyli zapłaciłem 122zł aby się dowiedzieć, że to "najprawdopodobniej" sonda do wymiany :? tyle samo można się dowiedzieć z forum, że zdecydowana większość przypadków CE w tym modelu to padnięta sonda.. może zatem faktycznie dokładniejsza diagnoza to już u nich kosztuje 500zl? :|

Moomin 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-11-2010, 18:39   

500zł to by była cena z kosmosu wręcz. Mam nadzieję, że jednak za te 122zł dowiem się coś więcej niż tylko czy są jakieś błędy czy też nie.
A tak przy okazji, ta adaptacja przepustnicy to bajki jakieś. Mi też jeszcze w starym ASO w Białymstoku wmawiali, że bez programowania to nie odjadę po wymianie przepustnicy. A to guzik prawda, w nowym ASO Grafix nawet kompa nie resetowali po wymianie. Przez parę kilometrów trochę inaczej się zachowywały obroty, a potem samo się ułożyło i żadne programowanie nie było potrzebne. Drugi raz też wymieniano mi na miejscu w Białej, tylko reset kompa i żadnych problemów. Także nie jeźdźcie do ASO na jakieś adaptacje bo to mit i wyciąganie pieniędzy.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 07-11-2010, 08:14   

Jesteś już długo na forum więc pewnie widziałeś ten temat ale jeśli nie to może Cię zaciekawi, ja jesli sie da to wolę zrobić sam:
http://forum.mitsumaniaki...83fad1f9#773824

Moomin 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-11-2010, 11:11   

Wiem oczywiście o Evoscanie tylko po pierwsze nie znam się na tym jakie wartości powinien mieć, a jakich nie silnik, skrzynia i inne podzespoły i sam z tych wykresów chyba niewiele wywnioskuję, a poza tym póki co nie dorobiłem się laptopa bo nie był mi niezbędny, a kupowanie go głównie dla Evoscana nie bardzo mi się uśmiecha. Ale ponieważ mam zamiar jeszcze tym autem pojeździć ze 3 lata to rozważam taką opcję. Póki co jednak chciałbym to w miarę szybko załatwić bo nie chciałbym jeździć z niedomagającą skrzynią przez całą zimę.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-11-2010, 13:03   

Ja taki kabelek kupiłem za 50zł z przesyłką. Zawsze można zapisane logi wrzucić na forum i poprosić o interpretacje kogoś z tematu podanego w moim poprzednim poście.

Moomin 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-11-2010, 14:34   

plecho1 napisał/a:
Ja taki kabelek kupiłem za 50zł z przesyłką. Zawsze można zapisane logi wrzucić na forum i poprosić o interpretacje kogoś z tematu podanego w moim poprzednim poście.

A możesz dać link do tego kabelka?

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-11-2010, 15:00   

Dane sprzedawcy i aukcji wysłałem emailem ale jego konto na allegro zostało zawieszone.
Ale to był najtańszy jaki znalazłem według opisu podanego w temacie.

Moomin 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-11-2010, 15:10   

plecho1 napisał/a:
Dane sprzedawcy i aukcji wysłałem emailem ale jego konto na allegro zostało zawieszone.
Ale to był najtańszy jaki znalazłem według opisu podanego w temacie.

Dzięki!

Seichan 
Mitsumaniak
mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
Pomogła: 37 razy
Wysłany: 08-11-2010, 11:33   

Może zobacz to:
http://forum.mitsumaniaki...t=56779&start=0

Skoro przedłużyli do końca listopada, to może z tego skorzystasz. Trochę taniej niż za 122 zł ;)
Wprawdzie opinie są podzielone, co do tego typu akcji, ale jak wynika z postów, wszystko zależy od danego ASO. Zawsze możesz zadzwonić i się zapytać, co w ramach takiej akcji będziesz miał zapewnione. Może się w sumie okazać, że to samo co za 122 zł ;]

Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.

:arrow: Rekin Seichan
:arrow: FTO story
:arrow: Odyseja Seichan

Odpowiedz do tematu