Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
problem neostrada + tp link
Autor Wiadomość
j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-11-2010, 22:15   problem neostrada + tp link

Po krótce opiszę sytuacje:
do tej pory mialem neostrade z liveboxem, ale postanowilem zmienic router. Zakupiłem Tp link 8901g. Kolejny dzien prób instalacji spełzł na niczym... .chociaz byl maly sukces.
Sytuacja wyglada tak, ze router nie chce zapisac ustawien jakie mu nadaje (dla neostrady są to VPI=0, VCI=35, PPPoA oraz VC/MUX.) Standardowo przypisuje takie ustawienia opcja PVC2, ale po jej wybraniu, zapisaniu, oraz resecie polaczenia router powraca do ustawienia PVC0 lub PVC1. Nie pomaga ani opcja quick start ani nic..
Nie wiem co zrobilem zle, ale przez chwile zadzialalo. Mialem internet po kablu, lecz gdy chcialem ustawic WLAN to cos sie skiepscilo i net po kablu zniknal na amen i pojawily sie wlasnie wyzej opisane problemy.

Pomocy!

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 21-11-2010, 22:36   

Spróbuj uaktualnić oprogramowanie ruterka bo taka instalacja nie powinna nastręczać żadnych problemów, jeśli to nie pomorze to może jest coś nie tak z samym sprzętem. Przeważnie w takich urządzeniach wszystko jest ustawione domyślnie i trzeba tylko wpisać login i hasło.

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Wysłany: 21-11-2010, 23:03   

plecho1, dokladnie tak slyszalem, dlatego to cudo kupilem.. oprogramowanie - chodzi o opcje firmware w panelu routera?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 22-11-2010, 00:08   

Tak, z tąd ściągniesz:
http://www.tp-link.com/support/download.asp?c=1
http://www.tp-link.com/su...1&m=TD%2DW8901G

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 11-12-2010, 23:07   

j-rules, Wpisz te ustawienia w wizardzie i ruszy od razu :)

Edit: No to pokazałem :) temat sprzed prawie miesiąca ;)

PS. Czy też macie problemy z neo? Rozłączanie się i problemy z ponownym połączeniem? Na początku kolo z infolinii wciskał że to przez TP-Linka. Ale gdy wróciłem do starego modemu sagema na tydzień (dla próby) to było tak samo. I w końcu gość przyznał że wina i wieszanie sprzętu jest po... ich stronie.

Odpowiedz do tematu