Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
AIR BAG problem
Autor Wiadomość
sebo1983 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 Automat
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-11-2010, 14:00   AIR BAG problem

Witam kupiłem nie dawno Lancera X 2008 2.0 benzyna stany autko miało wystrzelone poduszki w fotelach i kurtyny sensor naprawiłem na próbę zaślepiłem wystrzelone poduszki rezystorem 2.2 ohma błąd nie zginął na desce pali kontrolka na desce w niektórych autach gaśnie samoistnie bez podłączenia komputera ale jeszcze jedna rzecz muszę wymienić albo ominąć mate w fotelu pasażera czy ona się nie uszkadza ? Są jakieś emulatory maty ale nie znalazłem nic do lancera czy ktoś miął podobny problem ? A czy można odłączyć w tym modelu z USA poduszkę pasażera nie mogę nigdzie znaleźć tego wyłącznika może go nie być ale kontrolka jest na desce która pokazuje ze air bak włączony ??

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 28-11-2010, 14:16   

Wyłącznika szukaj w schowku przed pasażerwm.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 28-11-2010, 14:36   

sebo1983, mam nadzieję, że jak będziesz sprzedawał auto to poinformujesz kupca o rezystorach, zaślepkach, obejściach itp. wynalazkach :roll:

sebo1983 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-11-2010, 14:56   

auto do mojeg prywatnego uzydku wsadze poduszki bo sa po 250zl od sztuki

mkm napisał/a:
sebo1983, mam nadzieję, że jak będziesz sprzedawał auto to poinformujesz kupca o rezystorach, zaślepkach, obejściach itp. wynalazkach :roll:

[ Dodano: 28-11-2010, 14:59 ]
Niestety tam nieam w USA tylko europa ma tam !

Trik napisał/a:

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 28-11-2010, 16:14   

Trik napisał/a:

Amerykańce nie mają pstryczka elektryczka. Wyłączają poduszkę pasażera jeśli nikt nie siedzi na siedzeniu pasażera.

sebo1983 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-11-2010, 17:00   

Czyli ałtomatycznie zalacza poduszke jak fotel jest obiażony mata steruje tym myslalem ze moze to działac tez przez zapiecie pasów bo sie kontrolka zapala lub gasnie
jaca71 napisał/a:
Trik napisał/a:

Amerykańce nie mają pstryczka elektryczka. Wyłączają poduszkę pasażera jeśli nikt nie siedzi na siedzeniu pasażera.

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 28-11-2010, 17:12   

pasy i poduszka są niezależne.
Obsługuje je tylko jeden czujnik - mata w fotelu.
Wolny fotel (lub osoba poniżej 36kg - chyba) poduszka wyłączona, kontrolka pasów się nie świeci.
Fotel zajęty - poduszka włączona, gdy niezapięte pasy świeci się kontrolka o tym przypominająca.
Cała filozofia amerykańskiego Lancera ;)

jac 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 & Triumph Ameri
Wysłany: 28-11-2010, 18:45   Re: AIR BAG problem

sebo1983 napisał/a:
...........
1.) sensor naprawiłem na próbę zaślepiłem wystrzelone poduszki rezystorem 2.2 ohma błąd nie zginął na desce pali kontrolka na desce

2.) w niektórych autach gaśnie samoistnie bez podłączenia komputera

3.) ale jeszcze jedna rzecz muszę wymienić albo ominąć mate w fotelu pasażera czy ona się nie uszkadza ?

4.) Są jakieś emulatory maty ale nie znalazłem nic do lancera czy ktoś miął podobny problem ? A czy można odłączyć w tym modelu z USA poduszkę pasażera nie mogę nigdzie znaleźć tego wyłącznika może go nie być ale kontrolka jest na desce która pokazuje ze air bak włączony ??

5.)auto do mojeg prywatnego uzydku wsadze poduszki bo sa po 250zl od sztuki

sebo1983 przepraszam Cie stary, ale w Twojej wypowiedzi znalazlem blad ...... logiczny. pozwole sobie go rozwinac.

Kupiles samochod po "dzwonie", ok, w p.5 piszesz ze samochod kupiles dla siebie i ze zamierzasz go uzbroic w poduszki. OK. Jednak z w p.2, 3 i 4 wynika ze dluuugo szukales w Internecie pomocy zeby ominac elektronike, lub ze moze robisz to juz nie po raz pierwszy - po co?. Najgorsze jednak jest to ze wg p.1 i 3 zadales sobie niesamowicie duzo trudu zeby "oszukac komputer".
Po co?
Sebo przeciez na zdrowy chlopski rozum, to jezeli auto bedzie dalej naprawiane i jezdzone przez ciebie, to moglbys sobie pojezdzic troszke ze swiecaca kontrolka poduszek, to w niczym nie przeszkadza itp itd...

Reasumujac, nie mnie to osadzac ale smie twierdzic ze samochod po znalezieniu "zlotego srodka" zaradczego w postaci zaslepek, rezystorow itp pojawi sie w Internecie na sprzedaz jako ten: "nie bity, malo jezdzony i co to starszy pan niemiec ale mieszkajacy w USA jezdzil tylko do kosciola". Jezeli mam racje, a mam nadzieje ze jej nie mam to wowczas .......................................................................... - wole to sam wycenzurowac szanujac czas moderatorow :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?

daktaris 
Mitsumaniak

Auto: Lancer sportback 1.8
Wysłany: 28-11-2010, 20:06   

zgadzam sie z Jac, nie widze sensu w oszukiwaniu komputeraz rezystorami, nastepnie szukaniu czegos co zastapi czujnik w siedzeniu psazera zeby pozniej wstawiac poduszki po 250 zl . odrazu bym to zrobil a kontrolka by mi nie przeszkadzala.

i tez mam nadzieje ze nie bedzie to kolejny samochod z USA nie bity,w promocyjnej cienie

Silverrr 
Mitsumaniak
Jackdaw

Auto: Lancer SB 2008 1.8 Invite
Wysłany: 29-11-2010, 09:15   

daktaris napisał/a:
zgadzam sie z Jac, nie widze sensu w oszukiwaniu komputeraz rezystorami, nastepnie szukaniu czegos co zastapi czujnik w siedzeniu psazera zeby pozniej wstawiac poduszki po 250 zl . odrazu bym to zrobil a kontrolka by mi nie przeszkadzala.

i tez mam nadzieje ze nie bedzie to kolejny samochod z USA nie bity,w promocyjnej cienie

Ostatnia wizyta: Wczoraj 16:52 (Minut: 8 )
Wizyt: 7 Łączny czas wizyt Godzin: 3.7
Nnniiieeeee... no co Ty... Widać ewidentnie, że to nasz nowy MitsuManiak i będzie żył z nami długo i szczęśliwie ^^

Odpowiedz do tematu