Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z kierunkowskazami
Autor Wiadomość
mikron-82 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis; Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-03-2011, 00:29   Problem z kierunkowskazami

Witam. Tak jak w tytule mam problem z kierunkowskazami. Temat wielokrotnie poruszany lecz nie znalazłem konkretnej podpowiedzi więc piszę: Nie działają mi kierunkowskazy podczas gdy awaryjne już tak. Słychać wyraźnie działanie przerywacza, a raczej nie wydaje mi się żeby do kierunków był jakiś osobny. Bezpieczniki też w porządku i sprawdziłem jeszcze styki w samym przełączniku kierunkowskazów. Wydaję się że wszystko jest OK a kierunków nie ma. Wyczytałem że obwód kierunkowskazów jest poprowadzony poprzez wyłącznik świateł awaryjnych, czy w związku z powyższym możliwe jest że problem tkwi gdzieś na lini przełącznik kierunkowskazów-wyłącznik świateł awaryjnych? Proszę o podpowiedź w tym temacie.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 28-03-2011, 06:41   

Tak jest jak napisałeś, z przerywacza idzie przewód i do przełącznika awaryjnych i do przełącznika kierunków ale też przewody które wychodzą z przełącznika kierunkowskazów, które idą już do lamp idą przez przełącznik awaryjnych. Jeśli przełącznik kierunkowskazów jest ok to może nie działać właściwie przełącznik od awaryjnych. Najlepiej sprawdź czy na włączonym zapłonie pojawia się napięcie na przewodach wychodzących z przełącznika kierunkowskazów i idących do lamp ale jeszcze przed przełącznikiem awaryjnych po włączeniu na jeden i drugi kierunek. Jeśli napięcie będzie to raczej coś nie tak z przełącznikiem awaryjnych a jeśli napięcia nie będzie to coś nie tak z Przełącznikiem od kierunkowskazów.

jacek_89 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DID 2003r
Wysłany: 16-03-2012, 19:09   

Mi udało się rozwiązać podobny problem( działały awaryjne a kierunkowskazy nie) włączając naraz światła awaryjne i kierunkowskazy. Włączyłem prawy kierunkowskaz i jednocześnie włączyłem awaryjne co dało taki efekt że tylko prawy kierunek świecił potem wyłączyłem awaryjne wyłączyłem kierunkowskazy, jeszcze raz włączyłem i wyłączyłem awaryjne, od tamtego czasu kierunkowskazy już działały.

BTTOS 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,9 DI-D 102 KM 2001
Wysłany: 13-04-2016, 16:54   

Witam, a ja mam problem gdyż co jakiś czas mam sygnalizację spalonej żarówki i przyśpieszone migotanie po czym znowu działa normalnie i tak co jakiś czas znowu że niby żarówka się spaliła. Pokręciłem coś przewodami w przedniej komorze, wymieniłem żarówkę i wystarczyło na parę dni, ale problem znowu powoli wraca. Co to może być?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 13-04-2016, 17:05   

Może jakiś problem ze stykiem w kostce :? .
Rozbierz, przeczyść i powinno śmigać.

sekret_84 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1.8 GDI
Wysłany: 15-03-2017, 10:10   

hej witam
ja mam problem taki ze kierunki jak właze to świecą cały czas a powinny mrugać
co może być przyczyną

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 15-03-2017, 11:47   

sekret_84, sprawdź przerywacz kierunkowskazów w skrzynce bezpieczników pod deską rozdzielczą.

sekret_84 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-03-2017, 14:40   

a gdzie te bezpieczniki sa dokładnie

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 15-03-2017, 18:36   

Pod plastikiem przed lewym kolanem kierowcy.

sekret_84 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-03-2017, 07:03   

dzięki kolego

Piitteer1 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,9 DI-D 102 KM 2002
Wysłany: 01-02-2023, 22:28   

Witam, mam problem z kierunkowskazami. Przy włączeniu kierunkowskazu w prawo lub w lewo włączają się światła awaryjne mitsubishi carisma. W czym może być problem? Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu