Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
swiece zarowe nie grzeja
Autor Wiadomość
abituri
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2006, 00:33   swiece zarowe nie grzeja

po wlaczeniu zaplonu na zimnym silniku kontrolka swiec zarowych zapala sie na dluzsza chwile, slychac tez odglos cykania (wtryskiwacz czy moze iskra gdzies przeskakuje??), nie da sie odpalic; na rozgrzanym kontrolka zapala sie na ulamek sekundy i oczywiscie odpala bez problemu. sprawdzany byl bezpiecznik (pod kokpitem) i ten element w puszcze z bezpiecznikami pod maska, sam przekaznik przykrecony w centralnej czesci pod maska wg 2 elektrykow jest sprawny, ale w momencie rozruchu nie dociera do niego napiecie. temperature wody pokazuje prawidlowo. ubieglej zimy auto odpalalo za pierwszym razem w najwieksze mrozy, teraz od 2 tygodni musze odpalac samochod na starter rozpylany przez wlot powietrza. auto bylo u kilku elektrykow i albo nie chcieli sie podjac naprawy, albo sie nie udalo. w aso po zdiagnozowaniu komputerem (podobno) stwierdzili uszkodzenie przekaznika, ale nie mieli ochoty sie tym zajac (chyba ze za 1700 zl - to wg nich cena samego przekaznika w co nie uwierze). moze ktos mial podobny problem i podpowie jak zdiagnozowac przyczyne?

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 15-11-2006, 10:35   

a moze poprostu swiece zarowa padaja ?? one nie maja nie wiadomo jakiej zywotnosci, znamprzypadki z mercedresa c-klasy cdi ze padly po 30tys.km :shock:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2006, 11:57   świece

trykanuie po przekręceniu kluczyka podczas świecącej sie kontrolki od świec żarowych to odgłos wysterowującego suię zaworu przyspieszacza kąta wtrysku- tak ma być. Nie wiem jeśli polskich elktryków przerasta sprawdzenie czy do świecy dochodzi napięcie czy nie to ja nie wiem u kogo Ty byłeś? Najpierw sprawdź czy do świecy dochodzi napięcie- chyba nie ma łatwiejszej sprawy- poza biciem ..nia(sorry). Pamiętaj po zgaśnieciu kontrolki gerzania świece jeszcze grzeją przez jakieś 10 sekund- dogrzewanie. Jeśli napiecie dochodzi to sprawdź świece- prosty test do ,,+" aku jesli iskrzy to dobra jeśli nie do kosza( pamiętaj że świece chodza parami więc musisz jedną z pary pozbawić zasilania). ... awogóle to jedź do elektryka samochodowego a nie do wiejskiego grzebacza. Pozdro.......

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2006, 13:32   

jesli na cieplym odpala, a dodatkowo problemy pojawily sie gdy na podworku zaczelo robic sie zimniej to na 95% swiece do wymiany.

abituri
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2006, 00:40   

swiece sprawdzone - na 100% sprawne
wymieniony zostal przekaznik i czujnik temperatury - kasa wyrzucona w bloto
teraz auto stoi juz w 4 serwisie japonczykow - stwierdzili, ze komputer jest uszkodzony... ale chyba sami w to nie wierza

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2006, 08:30   

lepiej jedz do porzadnego serwisu diesla lub francuza, bo twoj silnik i samochod ma malo wspolnego z japonia.
a serwis japoncow teoretycznie powinien slabo znac sie na dieslach.

Geloo_Jedi
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2006, 22:09   

ja miałem kiedyś podobnie, dałem samochód do elektryka, rozebrał przekaźnik świec żarowych, cośtam zrobił, i działało jak należy.

Odpowiedz do tematu