Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] brak możliwości uruchomienia
Autor Wiadomość
JurekM 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-12-2011, 09:37   [3.2 DID] brak możliwości uruchomienia

witam mam miska 2005 3.2 DID mam problem z silnikiem kilka tygodni wcześniej zapaliła się lampka kontrolna silnika lecz nie zmieniło to własciwosci trakcyknych pojazdu w tym okresie jeżdziłem mało i to zeszło na dalszy plan ale ostatnio jadąc samochód stracił chęć do jazdy i zgasł myślałem że to filter lecz po wymianie nic sie nie zmieniło , samochód próbuje zaskakiwać lecz nie odpala . za każde info będę wdzięczny.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 07-12-2011, 12:56   Re: brak możliwości uruchomienia

JurekM napisał/a:
witam mam miska 2005 3.2 DID mam problem z silnikiem kilka tygodni wcześniej zapaliła się lampka kontrolna silnika lecz nie zmieniło to własciwosci trakcyknych pojazdu w tym okresie jeżdziłem mało i to zeszło na dalszy plan ale ostatnio jadąc samochód stracił chęć do jazdy i zgasł myślałem że to filter lecz po wymianie nic sie nie zmieniło , samochód próbuje zaskakiwać lecz nie odpala . za każde info będę wdzięczny.

Pompa wtryskowa raczej. Prawdopodobnie najpierw padł czujnik w pompie. Czasem jest tak, ze jak się go nie wymieni to pada cała pompa.
Ale nie koniecznie tak musi być w twoim przypadku. Potrzeba jedna oględzin.

JurekM 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-12-2011, 09:35   

Szanowny Panie Zbyszku jak pan radzi tak było by dobrze lecz niestety duża odległość , brak czasu oraz koniec roku zmusza do takich działań : wydaje mi się , że podłącze samochód do kompa może pojawią się jakieś kody błędów i może rozjaśni się trochę , jak nie to na razie nie mam pomysłu . Czy Pana zdaniem podłączenie do komputera w tej sytuacji coś pomoże .

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 08-12-2011, 10:16   

JurekM napisał/a:
Szanowny Panie Zbyszku jak pan radzi tak było by dobrze lecz niestety duża odległość , brak czasu oraz koniec roku zmusza do takich działań : wydaje mi się , że podłącze samochód do kompa może pojawią się jakieś kody błędów i może rozjaśni się trochę , jak nie to na razie nie mam pomysłu . Czy Pana zdaniem podłączenie do komputera w tej sytuacji coś pomoże .

trzeba od czegoś zacząć, może wskoczą kody błędów.

JurekM 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-12-2011, 11:04   

Panie Zbyszku po podłączeniu do kompa wyskoczyły dwa kody jeden o numerze
25
i 43 ten kod póżniej znikł , dlatego będę wdzięczny o Pańskie wszelkie uwagi
Jurek.

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 14-12-2011, 11:15   

JurekM napisał/a:
Panie Zbyszku po podłączeniu do kompa wyskoczyły dwa kody jeden o numerze
25
i 43 ten kod póżniej znikł , dlatego będę wdzięczny o Pańskie wszelkie uwagi
Jurek.

Proste do naprawy. proszę zadzwonić 602-673-905

JurekM 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-12-2011, 12:13   

Szanowny Kolega miał rację z tym czujnikiem , prowadnik był pękniety , lecz niestety nie można ruszyć tłoczka prawdopodobnie wg warsztatu jest rysa wewnątrz i według nich nie można go ruszyć . Dlatego nie zamontowali nowego bo boją się że tez się złamie . Czy jest coś co oni przeoczyli lub nie zrobili czegoś zgodnie ze sztuka .

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 18-12-2011, 19:04   

JurekM napisał/a:
Szanowny Kolega miał rację z tym czujnikiem , prowadnik był pękniety , lecz niestety nie można ruszyć tłoczka prawdopodobnie wg warsztatu jest rysa wewnątrz i według nich nie można go ruszyć . Dlatego nie zamontowali nowego bo boją się że tez się złamie . Czy jest coś co oni przeoczyli lub nie zrobili czegoś zgodnie ze sztuka .

Wyjmij pompę, odkręć z drugiej strony blaszkę (4 śruby imbusowe) i postaraj się przepchać delikatnie tłoczek. Nie ma nic do stracenia. Można przedtem zalać jakimś dobrym preparatem. Może jakiś syf się dostał.

tompol34 
Forumowicz

Auto: pajero 3,2 automat long
Wysłany: 19-12-2011, 11:57   

albo ściągacz do łożysk wewnętrznych małych(taki mały śrubunek), dojście od zaworu pts i zalać jakimś np.wd na nockę i rozruszać powinno pomóc .

powodzenia

[ Dodano: 19-12-2011, 12:13 ]
skok tłoczka to około 10 mm (przód -tył) najlepszy ściągacz bezwładnościowy tylko aby się zmieścił.
powodzenia

[ Dodano: 19-12-2011, 12:19 ]
coś w tym stylu :http://moto.allegro.pl/sciagacz-bezwladnosciowy-wewnetrzny-8-30mm-i2002670685.html

siersciunio 
Forumowicz
BULL'O'MANIAK

Auto: PIII 2001 3,2 aut
Wysłany: 04-01-2012, 21:35   

Panowie jak czytam wasze posty to wyjęcie pompy to jak podłączenie telefony do ładowarki :P

tompol34 
Forumowicz

Auto: pajero 3,2 automat long
Wysłany: 04-01-2012, 21:36   

robisz to w aucie bez wyciągania pompy!!!

Odpowiedz do tematu