Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] Układ wydechowy, potrzebna drobna pomoc
Autor Wiadomość
Major93 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-01-2012, 15:21   [CA1A 1.3] Układ wydechowy, potrzebna drobna pomoc

Witam ponownie forumowiczów, zaczynam tworzyc historie swojego Miśka, powoli do przodu, teraz zaczynam go opłacac, bo przegląd sie konczy ect.. i tutaj pojawia sie moja delikatna prośba, aczkolwiek mam dośc mała lecz dającą sie usłyszec dziórke w pierwszej częsci układu wydechowego od kolektora do katalizatora, jest to taki jakby ruchomy kołniez, rurka, nie mam pojęcia jak to nazwac... więc przechodzac w koncu do rzeczy, chciałbym aby ktoś podał mi cene takiej czesci, bo na necie szukałem ale cos licho, bo wszędzie pisze brak towaru.. podaje obrazek, moze pomoze :) czekam na odpowiedzi :) dziekuje :P

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 10-01-2012, 16:16   

A nie da się tego pospawać? Jeśli to naprawdę mała dziurka to nie powinno być żadnego problemu. Jeśli masz dziurę w łączniku elastycznym to wtedy kupujesz sam nowy łącznik i Ci go wspawają w zakładzie zajmującym się tłumikami. Te odcinki nowe też da radę kupić, widziałem na allegro, ale bez dziury na sondę, więc tu by trzeba dalej dorabiać-koszt duuużo większy niż to co opisałem.

WK89 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 16v (c66a)
Wysłany: 10-01-2012, 16:44   

wnioskując z obrazka łącznik elastyczny dziurawy koszt 50zł + spawanie

Major93 
Forumowicz

Wysłany: 11-01-2012, 09:16   

tak dziurka jest w łaczniku tym elastycznym, i nie ma zbyt jak tego zaspawac, a jezeli kupie sam łacznik za 50zł i dam go do zaspawania za drugie tyle albo i wiecej, to moze taniej wyjdzie kupic całą czesc z łacznikiem od kolektora do katalizatora?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-01-2012, 09:22   

Nie kupisz taniej całej rury od kolektora do katalizatora, kosztuje chyba trochę ponad 800zł, zapytaj w serwisie, zamiennika szukaj na ebay - będzie ciężko bo jeżeli numer oryginału to MB 923556, to nawet Bosal nie wykonuje tego jako zamiennika
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 11-01-2012, 09:31   

Takie rury chodziły na portalu aukcyjnym po jakieś 200zł, ale nie miały dziury na sondę lambda, więc dochodzi koszt dospawania tego elementu. Lepiej kup łącznik elastyczny i wspawaj. P.S. Bosal też miał w ofercie te odcinki (ale 2x tyle co podałem kosztują;-)).
Sprawdziłem w IC sklepie, do silnika 1.6 owszem za 400zł się to kupi, ale dla 1.3 jest za 604zł!!!! BOS753-831 ;-)

WK89 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 16v (c66a)
Wysłany: 11-01-2012, 10:03   

tomi4love napisał/a:
tak dziurka jest w łaczniku tym elastycznym, i nie ma zbyt jak tego zaspawac, a jezeli kupie sam łacznik za 50zł i dam go do zaspawania za drugie tyle albo i wiecej, to moze taniej wyjdzie kupic całą czesc z łacznikiem od kolektora do katalizatora

wspawanie w warsztacie to jakieś 50zł wiec nie zapłacisz więcej jak 100zł wraz z częścią

Major93 
Forumowicz

Wysłany: 11-01-2012, 15:17   

a pytanie mam takie jeszcze, gdzie moglbym dostac taki łacznik elastyczny?? jakies linki bym poprosic mogł ? dzieki za zaangazowanie :)

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-01-2012, 17:22   

Jakikolwiek dobry sklep motoryzacyjny, w chorzowie masz np Jadar na ulicy Gałeczki 14 32-2460126
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Major93 
Forumowicz

Wysłany: 11-01-2012, 22:39   

oke, dzieki, napewno zawitam w ów sklepie :) jak zrobie to sie odezwe:) dzieki za zaangazowanie :)

Odpowiedz do tematu