Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
9. MitsuManiaki Dzieciom - Zbiórka nakrętek do butelek!
Autor Wiadomość
Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-03-2012, 18:42   9. MitsuManiaki Dzieciom - Zbiórka nakrętek do butelek!

Pomóżmy zebrać odpowiednią ilość nakrętek do butelek na zakup wózka dla 11 letniej Roksanki!

Drodzy Przyjaciele zwracamy się z prośbą o pomoc dla naszej Podopiecznej Roksany Cisek. Chcemy pomóc jej rodzicom w zakupie wózka, potrzebnego do wożenia dziewczynki po domu lub na spacer. Pomóc można przez zbieranie nakrętek z butelek. Przyjmiemy każdą ilość, a potrzebujemy sporo, bo wózek kosztuje około 12 tysięcy zł.

Roksana przyszła na świat 03.08.2001 r. Jest niepełnosprawna. U dziewczynki rozpoznano zespół Cocaynea, który nie pozwala jej się prawidłowo rozwijać. W obrazie klinicznym stwierdza się postępujący zespół piramidowy z atakcją, oczopląsem, regresem rozwoju, zaniki mózgowia, zwapnienia w zwojach podstawy, zaćmę, zmiany zwyrodnieniowe siatkówki, dysforia oraz wyniszczanie się. Mimo swego wieku nie chodzi i mało mówi, nie rośnie i nie przybiera na wadze.

Zakrętki można zbierać w szkołach, różnych instytucjach, w każdym domu… To bardzo dobry sposób na zebranie środków pieniężnych dla Roksi. Każdy może jej pomóc.

Zakrętki można dostarczyć do naszej siedziby: Podkarpackie Hospicjum dla Dzieci, Rzeszów, ul. Lwowska 132, tel.: 17 853 48 18. Uzyskane pieniądze przeznaczone zostaną na zakup tego wózka.

Seichan 
Mitsumaniak
mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
Wysłany: 11-03-2012, 18:46   

Wysyłać bezpośrednio do nich czy ktoś z Rzeszowa może dostarczyć?

Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.

:arrow: Rekin Seichan
:arrow: FTO story
:arrow: Odyseja Seichan

Firebee 
admin mitsumaniak

Wysłany: 11-03-2012, 19:10   

najlepiej bezpośrednio na adres Hospicjum. jeśli chcecie dodajcie w przesyłce karteczkę w stylu "od MitsuManiaki Dzieciom"
pozdrawiam

zwolin 
Forumowicz
baaardzo zły miś ;-)

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 25-03-2012, 21:40   

Firebee, możesz dowiedzieć się o jaki wózek konkretnie chodzi, marka, rozmiar, wyposażenie?
Zanim się 12 kPln uzbiera z zakrętek, to chwila minie. Ja dla mojego dziecka kupiłem za 1200 taki kosztujący normalnie ok 7kPln w bardzo dobrym stanie. Może to jest jakaś metoda?

Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 26-03-2012, 10:11   

3 tyś nakrętek oddałem niedawno na podobny cel (mam nadzieję że dziecku pomogłem). No ale parę setek już się znowu uzbierało to znowu coś się wyśle. W sumie to człowiek nawet nie ma pojęcia ile tego się zbiera w miesiącu.

Firebee 
admin mitsumaniak

Wysłany: 26-03-2012, 11:52   

zwolin napisał/a:
Firebee, możesz dowiedzieć się o jaki wózek konkretnie chodzi, marka, rozmiar, wyposażenie?
Zanim się 12 kPln uzbiera z zakrętek, to chwila minie. Ja dla mojego dziecka kupiłem za 1200 taki kosztujący normalnie ok 7kPln w bardzo dobrym stanie. Może to jest jakaś metoda?

oczywiście. dowiem sie i poinformuję. dzięki za info

Krystian99 
Mitsumaniak

Auto: Galant
Wysłany: 17-05-2012, 19:51   

Zakrętki jeszcze można wysyłać :?:

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 18-05-2012, 08:06   

Podpowiedzcie mi, czy te nakrętki muszą być od "petów"? Czy np od butelek po płynie do spryskiwaczy itp. też mogą być?
Myślę, że to chodzi głównie o twarde pcv do przemiału na granulat, ale... pewności nie mam :)
http://www.mmdzieciom.pl/

szuwar 
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 18-05-2012, 09:00   

Firebee, do kiedy można wysyłać ? żonka ma odłożone bo u niej w szkole są zbiórki co jakiś czas.

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 18-05-2012, 09:19   

Niestety Roksanki nie ma już wśród nas :(

Hospicjum Dla Dzieci Rzeszów napisał/a:
Zbieramy zakrętki
czwartek, 26 kwietnia 2012 11:19 Fundacja - Wolontariat

Drodzy Przyjaciele i Wolontariusze!

Od kilku tygodni ogłaszaliśmy akcję zbierania nakrętek dla Roksi. Celem zbiórki było pozyskanie funduszy na zakup wózka. Nasza Pacjentka odeszła kilka dni temu do wieczności...

Wiele osób zaangażowało się w zbiórkę nakrętek. Wciąż napływają kolejne worki nakrętek do naszej siedziby. W związku z tym akcję będziemy kontynuować. Zebrane pieniądze przeznaczymy na dofinansowanie sprzętu lub turnusu rehabilitacyjnego dla potrzebującego dziecka.

Jest cel! Jest zbiórka!

Przy okazji dowiedziałem się, że zakrętki mogą być przeróżne, byle by z twardego materiału i bez zanieczyszczeń typu okleina, naklejki.
http://www.mmdzieciom.pl/

Firebee 
admin mitsumaniak

Wysłany: 18-05-2012, 10:53   

Dokładnie jak napisał Pamar. Zbierajmy dalej nakrętki i wysyłajmy na adres Hospicjum.

Odpowiedz do tematu