|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Trzęsie autem - silnikiem |
Autor |
Wiadomość |
marceli
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 kombi
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 08-07-2012, 18:06 Trzęsie autem - silnikiem
|
|
|
Wsiadłem dzisiaj do auta, a jezdze nim raz w tygodniu - moja druga polowa jezdzi na codzien. Nie wiem, kiedy się zaczęło, dziwnie trzęsie autem.
Wygłada tak jakby trzęsło silnikiem, nieregularnie, ale pewna powtarzalnosc mozna wyczuc. Trzesie tylko na wolnych obrotach, bo juz przy okolo 900obr/min jest ok.
Obroty sa stabilne, przy włączaniu klimy tez sa stabilne.
Zrobilem okolo 1700 km w 6-8 tygodni, czyli tyle ile mam auto, przebieg 60 000, raczej prawdziwy.
Jakies pomysly? pasek? napinacz/e? gumy pod silnikiem? Dzieki |
_________________ Space Runner - 1993
Carisma - 2000
Lancer - 2006
-------------------------
Był jeszcze maluszek 1979
i Citroen Xantia 1995 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 08-07-2012, 20:04
|
|
|
Więcej szczegółów na temat objawów. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
DanielBogusz
Mitsumaniak Sędzią moim jest Bóg

Auto: Space Star 1.6 Galant 2.5
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 389 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 08-07-2012, 22:37
|
|
|
Co prawda to taki mój wymysł, ale może sprawdź czy mocowanie poduszki silnika jest stabilne, rdza mogła się pojawić i poduszka nie ma oparcia, oderwała się od spodu częściowo. |
|
|
|
 |
marceli
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-07-2012, 23:23
|
|
|
Teraz to juz stracilem pewnosc czy to poduszka. Jeszcze raz spojrzalem. Wskazowka od temperatury nie zatrzymuje sie rowno w polowie, jest jakies 5-10 stopni nizej i nie chce isc do srodka/poziomu.(tak mialem w carismie) Wiatrak sie nie wlaczyl przez okolo 3minuty, sprawdzane na goracym silniku, ale nie mialem czasu czekac dluzej. Co do wskazowki to prawde mowiac nie pamietam, czy ta wskazowka zawsze byla idealnie poziomo. Jutro sprobuje go wziac na komputer. Jakkolwiek wszelkie pomysly mile widziane.
Silnik regularnie co okolo 3 sekundy wpada w drzenie, ktore trwa okolo 1 sekundy. wiecej objawow nie zauwazylem. Kontrolki, obroty, wszystko ok. |
Carisma - 2000
Lancer - 2006
i Citroen Xantia 1995 |
|
|
|
 |
bcn
Forumowicz Save the SOHC

Auto: Lancer CS0 2007
|
Wysłany: 09-07-2012, 11:10
|
|
|
wskazowka temperatury nigdy nie dochodzi do polowy - zawsze jest tak troche ponizej, czyli temperatura (przynajmniej na wskazniku) ok.
komputer wg mnie nic nie da. Jesli nie masz bledu, to nie masz. Obstawialbym jednak poduszke; jak np. wlaczysz klime silnik sie zachowuje tak samo? |
_________________ 2007 Lancer CS3 | 2001 Civic EU7
 |
|
|
|
 |
marceli
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-07-2012, 13:08
|
|
|
Tak, na klimie chodzi tak samo, delikatne wahniecie i spokoj.
Wskazowka w carismie zawsze byla w idealnym poziomie, a tutaj nie wiem, za krotko mam i za malo jezdze tym autem, ale dzieki zwroce uwage, masz racje, wlasnie wrocilem od mechanika. Komputer nie pokazal nic. Mechanik stwierdzil ze to cewka. Zobaczymy, napisze co i jak.
[ Dodano: 14-07-2012, 22:46 ]
Może ktoś zna ten temat. Podjechałem do serwisu, wziąłem numer cewki MD363552 i jakiez moje zdziwienie - cewka dostepna tylko w Stanach albo w Chinach. Na ebayu pokazuje tylko aukcje ze Stanów, No i wygląd cewki sie nie zgadza. Tzn montowanie wyglada na te same, ale trzpień ma inny kształt i wydaje mi się któtszy. Z kolei ta sama cewka, ktora mam zamontowaną, tez dostępna jest tylko w Stanach. Cewki moge tez kupic od reki, po modelu auta i silniku, tylko numery mi sie nie zgadzaja. Mechanik twierdzi, ze tylko montowanie musi się zgadzac, bo rozni producenci maja rozne wzory, wazne zeby cewka byla do danego modelu. Miał ktoś z Was z tym do czynienia? Czy wogole jest sie czym przejmowac? |
Carisma - 2000
Lancer - 2006
i Citroen Xantia 1995 |
|
|
|
 |
|
|