[Cari 1.8 GDI] środkowa konsola , alarm i immobilizer |
Autor |
Wiadomość |
Daro2404
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-08-2012, 19:37 [Cari 1.8 GDI] środkowa konsola , alarm i immobilizer
|
|
|
Witam wszystkich . Gdzie w carismie 1.8 gdi po lifcie moge znależć immobilizer i jak zdjąć środkową konsole ?? Kupując auto dostałem 2 kluczyki . Z jednym z nich jest coś nie wporządku ponieważ nie można z niego odpalić samochodu . Sprzedawca powiedział że jest on rozkodowany i być może tak jest . Natomiast problem polega na tym że do kluczyków był dołączony 1 pilot ale też nie działał . Sprzedawca powiedział że nie ma baterii . Założyłem nowe baterie i nic zero reakcji . Jak wogóle sprawdzić czy mam alarm w samochodzie ?? Dodam że kluczykiem zamykam jednocześnie wszystkie drzwi więc chyba jest centralny lecz na pilota nie ma żadnej reakcji . Dodam że kupiłem na allegro taką plastikową skrzyneczke od innej carismy z pilotem . Gościu powiedział że to sie podłącza gdzieś za popielniczką czyli w kokpicie . Jak zdjąć środkową konsole żeby się do tego dostać i nic nie urwać ani nie popsuć ?? Poprosze o dokładny opis lub jakiś schemat. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje !! |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
xluki
Mitsumaniak

Auto: Mercedes SLK
Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Mar 2009 Posty: 813 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: 31-08-2012, 19:43
|
|
|
Pilot nie jest do alarmu... to pilot do sterowania centralnym zamkiem (sprawdź czy baterie dobrze włożyłeś) |
_________________ 02483/KMM
Była: Carisma 1.8GDI 98' LX
Była: Carisma 1.8GDI 12.04' Motion PLUS
Była: Honda Civic VIII 2.2 i-CTDI
Była: Honda Civic IV 1.6 16v
Jest: Mercedes-Benz SŁK 2.3 Kompressor
 |
|
|
|
 |
Daro2404
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 31-08-2012, 21:14
|
|
|
xluki napisał/a: | Pilot nie jest do alarmu... to pilot do sterowania centralnym zamkiem (sprawdź czy baterie dobrze włożyłeś) | to mi naprawde pomogłeś
Baterie są dobrze włożone bo świeci dioda a centralny nie reaguje na pilota |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
xluki
Mitsumaniak

Auto: Mercedes SLK
Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Mar 2009 Posty: 813 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: 01-09-2012, 00:18
|
|
|
Daro2404 napisał/a: | to mi naprawde pomogłeś
Baterie są dobrze włożone bo świeci dioda a centralny nie reaguje na pilota | wiesz z różnymi przypadkami miałem już doczynienia.
Pytanie teraz czy sterownik jest oryginalny czy dokładany? Sprawdź czy nie znajduje się przy bezpiecznikach lub wyjmij przełącznik w centralnej konsoli (między fotelami) do zamykanie/otwierania drzwi (bardzo często elektrycy podłączają sterownik w tym miejscu.
Co do kluczyka, którym nie możesz odpalić auta... Możliwe, że jest on dorobiony (bez transpondera, czyli tylko możesz nim otworzyć drzwi, ale już nie odjedziesz...). Są osoby, które kodują kluczyki... musiałbyś poszukać w punktach gdzie dorabiają klucze lub zakodować w ASO. |
_________________ 02483/KMM
Była: Carisma 1.8GDI 98' LX
Była: Carisma 1.8GDI 12.04' Motion PLUS
Była: Honda Civic VIII 2.2 i-CTDI
Była: Honda Civic IV 1.6 16v
Jest: Mercedes-Benz SŁK 2.3 Kompressor
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 01-09-2012, 06:22
|
|
|
Po wyjęciu baterii pilot trzeba zaprogramować, poszukaj na forum tematu o programowaniu pilota w Carismie. Kodowanie transpondera u gościa dorabiającego klucze, to koszt około 150zł, jeśli w niedziałającym kluczu nie masz miejsca na taki transponder, to będziesz musiał dorobić jeszcze nowy klucz. Ja za dorobienie z programowaniem w Lublinie zapłaciłem 210zł. |
|
|
|
 |
robert78
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 4g
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Sty 2012 Posty: 1171 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 01-09-2012, 09:33
|
|
|
właśnie na bank trzeba zaprogramować pilot a drugi kluczyk podejrzewam że jest dorobiony tańszym kosztem bez imobilajzera |
_________________ Eclipse 4g 07r
 |
|
|
|
 |
barthez2183
Mitsumaniak 01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
|
Wysłany: 01-09-2012, 14:19
|
|
|
Daro2404, tu masz temat o kodowaniu pilota oryginalnego
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=54786 |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
 |
|
|
|
 |
|