Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Myjnia automatyczna
Autor Wiadomość
MarPod 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-08-2012, 09:31   Myjnia automatyczna

Mam na moim Miśku antenę na dachu, dziś pierwszy raz jadę z nim do mycia, na myjkę automatyczną. Doradźcie czy mam odkręcić antenę, żeby szczoty mi nic nie popsuły? ja pierwszy raz będę mył samochód, czy mam siedzieć w samochodzie czy mam z niego wyjść? Każda rada mile widziana. Dziękuję :-)

mls 
Forumowicz

Auto: -
Wysłany: 31-08-2012, 10:48   

Ja tam zawsze odkręcam przed wjazdem do tunelu myjni. Ale wszystko zależy od myjni - tunelowe raczej nie urwą anteny, co najwyżej docisną ją do dachu. Automaty przy stacjach paliw to inna sprawa, bo tam szczotki poruszają się chyba również w drugą stronę (czyli od tyłu do przodu pojazdu) - wtedy mogą urwać.
Co do pobytu w samochodzie - jeśli to myjnia tunelowa, siedzisz w środku. Jeśli zwykły automat - wysiadasz.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 31-08-2012, 12:59   

Antenę odkręć. Tylko sprawdź wcześniej czy się lekko odkręca. Ten gwint lubił się zapiekać :roll:
MarPod napisał/a:
na myjkę automatyczną
A nie lepiej na samoobsługową/ręczną/bezdotykową :?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

xylen 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Wysłany: 31-08-2012, 17:43   Re: Myjnia automatyczna

MarPod napisał/a:
Mam na moim Miśku antenę na dachu, dziś pierwszy raz jadę z nim do mycia, na myjkę automatyczną. Doradźcie czy mam odkręcić antenę, żeby szczoty mi nic nie popsuły? ja pierwszy raz będę mył samochód, czy mam siedzieć w samochodzie czy mam z niego wyjść? Każda rada mile widziana. Dziękuję :-)

Jeśli mogę Ci doradzić to nie rób tego, szkoda lakieru. Ja tak zrobiłem w outku, kilka razy na początku myłem na automacie i miałem strasznie porysowany lakier, lepiej umyć na bezdotykowej lub zapłacić więcej i pojechać na ręczną.

Odpowiedz do tematu