|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E88A 2,5 V6] W moim aucie jest ozonator |
Autor |
Wiadomość |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-09-2012, 16:09 [E88A 2,5 V6] W moim aucie jest ozonator
|
|
|
Wczoraj w trakcie odrdzewiania Gala po demontażu pewnych elementów klimy okazało się, że w aucie mam zamontowany ozonator ! Co też innego by to mogło być ???
http://imageshack.us/phot...4/cam00216.jpg/
Skoro więc jest ozonator to nie trzeba na odgrzybianie jeździć ! Hurra !
Nie wiem jednak jak jest u Was - ja mam klimatronik więc podejrzewam, że te wersje będą go miały ale jak inne ? Ktoś widział może coś podobnego u siebie ? |
_________________ Lancer 1,6 C66A
(Była) Nasza Sigma Kombi |
|
|
|
 |
Motofreak
Mitsumaniak

Auto: będzie e54a==>jest E54a
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Paź 2010 Posty: 211 Skąd: Ciepielów/Lublin
|
Wysłany: 18-09-2012, 16:32
|
|
|
Wojciech Bogacz napisał/a: | Skoro więc jest ozonator to nie trzeba na odgrzybianie jeździć ! Hurra ! |
Całkiem ciekawe, w sumie tłumaczyłoby to trochę brak filtra kabinowego. A wiesz może w jaki sposób to działa? |
_________________ Poziom druciarstwa w moim samochodzie był porażający a i tak wszystko działało
NO MORE DIESEL a może jednak???
V6 POWER
Chociaż w domu głód i nędza, sześć cylindrów mnie napędza
e54a MÓJ, e52a m/t TATA, e52a a/t SIOSTRA, e88a MÓJ, miejmy nadzieje e54a a/t MÓJ, colt ca0 w planach |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-09-2012, 18:16
|
|
|
Motofreak napisał/a: | A wiesz może w jaki sposób to działa? |
Wypytam mojego sąsiada mechanika jak to dokładnie jest Nawet dzisiaj go odwiedzę, żeby zobaczyć jak robota idzie i to się dowiem wszystko. |
|
|
|
 |
OREU
Nowy Forumowicz
Auto: GALANT E54A 6A12 F4A23 (A/T)
|
Wysłany: 16-01-2014, 12:40
|
|
|
Wojciech Bogacz napisał/a: | |
W swoim galu nie mam takiego urządzenia, ale w gratach które nabyłem wraz silnikiem i skrzynią do przekładki był takowy.
Czy zasilany jest zwyczajnie 12V po kluczyku? Możesz to sprawdzić? Planuję to do siebie zamontować. |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-01-2014, 13:20
|
|
|
OREU napisał/a: | Wojciech Bogacz napisał/a: | |
W swoim galu nie mam takiego urządzenia, ale w gratach które nabyłem wraz silnikiem i skrzynią do przekładki był takowy.
Czy zasilany jest zwyczajnie 12V po kluczyku? Możesz to sprawdzić? Planuję to do siebie zamontować. |
W tym momencie nie mam jak... autko już dawno zmontowane a mechanik mi nic więcej w temacie nie powiedział Jak masz chęci to dojdziesz co i jak |
|
|
|
 |
kaczka81s
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2012 Posty: 651 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 16-01-2014, 22:45
|
|
|
Wojtku na ruskiej stronie pisze Jonizator, ale to chyba to samo. Mój brat bawił się kiedyś w elektronikę i zrobił coś takiego jak jonizator, a działa to jakoś tak że są jakieś tam wyładowania i wtedy od tego prądu wytwarza się ozon, a ozon zabija zarazki, grzyby itp... (sorki ale nie wiem dokładnie jak to ustrojstwo działa, a nie chce mi się wujka Google pytać)
A tak z innej beczki, odgrzybianie w serwisie wygląda właśnie tak że panowie serwisanci wkładają do samochodu jonizator, czy ozonator, włączają wentylację na obieg zamknięty i zamykają drzwi, tak na jakiś czas.
Teraz pytanie na ile to coś działa w naszych Galach i czy w ogóle działa ja miałem klimę sprawną i nie czułem żeby mi jakimś ozonem "śmierdziało", druga sprawa ten filterek obok tego, miałem zawalony syfem, umyłem i nie było różnicy.
Może ktoś wie jak sprawdzić czy ten jonizator/ozonator działa |
_________________ Toyota odeszła
Jest Imprezka
Galant zgnił
Przygarnąłem BMW
 |
|
|
|
 |
tpodsiadlo
Forumowicz

Auto: Galant V 2.0 V6-24 a/t
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 430 Skąd: sokolow mlp
|
Wysłany: 19-01-2014, 09:31
|
|
|
Dokladnie, to jestj jonizator. A dziala tak ze pomiedzy elektrodami jest bardzo wysokie napiecie, kilka tysiecy voltow, i pod wplywem wyladowan wytwarza sie ozon... Nie wiem na jakiej zasadzie dziala w galancie, ciezko bedzie sprawdzic mkernikiem czy cos, chyba ze pobor pradu zasilajacego, ale nawet jak bierze to nie daje nam to 100% gwarancji ze dziala... |
_________________ To nic ze mam stare auto. czesci do niego sa tak drogie jak do nowych
========================= |
|
|
|
 |
|
|