Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozrusznik i zaczep do linki holowniczej
Autor Wiadomość
lisu67 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 89r 1.8
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 11-01-2013, 19:07   Rozrusznik i zaczep do linki holowniczej

Witam mam galanta e88a od prawie roku ale dzisiaj po odbyciu krótkiej przejażdżki niestety nie odpalił tak jak by aku zdechło próbowałem na kable odpalarką nic. Wyjąłem aku do ładowania, naładowałem do pełna włożyłem i dalej nic... jak przekręcam stacyjke to tylko słychać cyk i nic nie rusza... co w takim wypadku? w którym miejscu jest w ogóle ten rozrusznik żeby chociaż tam zajżeć? może ktoś ma jakieś zdjecia albo może zrobić żeby mi to z obrazować?

Druga sprawa ani z przodu ani z tyłu nie mam "ucha" do linki holowniczej w ogole w naszych galach jest? bo w moim najwyrażniej nie ma albo jest dobrze ukryte.

Wojciech Bogacz 
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Wysłany: 13-01-2013, 01:41   

Może to drobiazg ale sprawdź, czy klemy od kabli siedzą solidnie na akumulatorze.... Ewentualnie podejrzewałbym rozrusznik... Chociaż niech tutaj się wypowiedzą spece ? Wszyc ? Rosomak ???

Aż szkoda, żeby taka maszynka stała a nie jeździła... mój E88A wbrew wszelkim przepowiedniom, rozsądkowi oraz stanie moich finansów jeździ i to w dodatku coraz lepiej :) Sądzę, że jeżeli Twój zaniemógł jest to drobiazg... Zazwyczaj tak jest w tymi naszymi wynalazkami. Jak nie pali to drobiazg. Ważny ale drobiazg.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 13-01-2013, 08:32   

Rozrusznik jest na dole silnika po stronie chłodnicy, ucho holownicze możliwe że znajdziesz na przedniej belce która znajduje się pod silnikiem/skrzynią
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 14-01-2013, 16:04   

Jak robi cyk to jakby brakowało nadal pradu. Popraw klemy , zobacz kable na rozruszniku, ewentualnie inny akumulator na próbe włóz.
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Wysłany: 20-01-2013, 20:21   

1. Padł rozrusznik, jest mocowany do skrzyni od strony chłodnicy nad belką wzdłużną

2. Na belce wzdłużnej z przodu znajduje się ucho, jak go nie ma to zgniło i ktoś urwał, z tyłu jest na koszu od zapasówki, jak nie ma to ktoś urwał bo zgniło ;)

ad.1 http://www.fotosik.pl/u/e...13/album/878648 tutaj widać, pod kolektorem wydechowym, na łączeniu bloku ze skrzynią ;) innej foty nie chce mi sie szukać,a ta była pod ręką :D

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 21-01-2013, 23:43   

przynajmniej powinien być ładny dostęp do rozrusznika :D

Odpowiedz do tematu