Rozrusznik i zaczep do linki holowniczej |
Autor |
Wiadomość |
lisu67
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 89r 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-01-2013, 19:07 Rozrusznik i zaczep do linki holowniczej
|
|
|
Witam mam galanta e88a od prawie roku ale dzisiaj po odbyciu krótkiej przejażdżki niestety nie odpalił tak jak by aku zdechło próbowałem na kable odpalarką nic. Wyjąłem aku do ładowania, naładowałem do pełna włożyłem i dalej nic... jak przekręcam stacyjke to tylko słychać cyk i nic nie rusza... co w takim wypadku? w którym miejscu jest w ogóle ten rozrusznik żeby chociaż tam zajżeć? może ktoś ma jakieś zdjecia albo może zrobić żeby mi to z obrazować?
Druga sprawa ani z przodu ani z tyłu nie mam "ucha" do linki holowniczej w ogole w naszych galach jest? bo w moim najwyrażniej nie ma albo jest dobrze ukryte. |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
|
Wysłany: 13-01-2013, 01:41
|
|
|
Może to drobiazg ale sprawdź, czy klemy od kabli siedzą solidnie na akumulatorze.... Ewentualnie podejrzewałbym rozrusznik... Chociaż niech tutaj się wypowiedzą spece ? Wszyc ? Rosomak ???
Aż szkoda, żeby taka maszynka stała a nie jeździła... mój E88A wbrew wszelkim przepowiedniom, rozsądkowi oraz stanie moich finansów jeździ i to w dodatku coraz lepiej Sądzę, że jeżeli Twój zaniemógł jest to drobiazg... Zazwyczaj tak jest w tymi naszymi wynalazkami. Jak nie pali to drobiazg. Ważny ale drobiazg. |
_________________ Lancer 1,6 C66A
(Była) Nasza Sigma Kombi |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 13-01-2013, 08:32
|
|
|
Rozrusznik jest na dole silnika po stronie chłodnicy, ucho holownicze możliwe że znajdziesz na przedniej belce która znajduje się pod silnikiem/skrzynią |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 14-01-2013, 16:04
|
|
|
Jak robi cyk to jakby brakowało nadal pradu. Popraw klemy , zobacz kable na rozruszniku, ewentualnie inny akumulator na próbe włóz. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Frost
Mitsumaniak Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 1377 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 20-01-2013, 20:21
|
|
|
1. Padł rozrusznik, jest mocowany do skrzyni od strony chłodnicy nad belką wzdłużną
2. Na belce wzdłużnej z przodu znajduje się ucho, jak go nie ma to zgniło i ktoś urwał, z tyłu jest na koszu od zapasówki, jak nie ma to ktoś urwał bo zgniło
ad.1 http://www.fotosik.pl/u/e...13/album/878648 tutaj widać, pod kolektorem wydechowym, na łączeniu bloku ze skrzynią innej foty nie chce mi sie szukać,a ta była pod ręką |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 21-01-2013, 23:43
|