|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: fj_mike 26-03-2013, 22:40 |
[EAx 97-04] Galant 2.0, 1998r, sedan, Olsztyn, Bielsko-Biała |
Autor |
Wiadomość |
Pysioslaw
Nowy Forumowicz
Auto: Nie mam
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-03-2013, 13:27 [EAx 97-04] Galant 2.0, 1998r, sedan, Olsztyn, Bielsko-Biała
|
|
|
Witam,
Przymierzam się do zakupu samochodu i przeglądając rózne oferty zaciekawiła mnie jedna z Mitsubishi Galant:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C28447289.html
Średnio orientuje się w tych samochodach więc byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś bardzej zapoznany z Galantami pomógłby mi ocenić ten samochód. Poza tym na jednym ze zdjęć samochód jest na blachach z powiatu Bielsko-Biała. Postanowiłem sprawdzić ubezpieczenie na https://zapytania.oi.ufg.pl/SASStoredProcess/guest i właśnie na tych, a nie olsztyńskich jest ubezpieczenie.
Cytat: | Witam.
Sprzedam Galanta, rok 1998.
Autko dobrze się sprawuje.
w lutym 2012 wymiana:
- kompletny rozrząd + pompa wody (luty 2012) 1200zł
- elementy zawieszenia < wahacze, sworznie, gumy, stabilizatory, drążki itp. > (luty 2012) 2500zł
- 4 wentylowane tarcze + klocki mitsubishi ( luty 2012) 1000zł
- olej silnika Mobil 1 5w50 pełen syntetyk.
- Posiadam 2 komplety kół lato 17cali z nowymi oponkami
- zima 15 cali stalówki z nowymi oponkami jeszcze z roczna Gwarancją
WSZELKIE OLEJE I FILTRY WYMIENIANE NA CZAS
Dla własnej przyjemności i satysfakcji zamontowałem sprzęt grający w profesjonalnej firmie car audio, samochód został wygłuszony, i wzmocniony w kilka systemów grających przód system Hertz, tył system JBL = wzmacniacz GT Series bagażnik Blaupunkt GT Series całość naprawdę może zaspokoić najbardziej wyselekcjonowanego konesera muzyki i dźwięku.
W samochodzie jest instalacja LPG. Po wymianie filtrów autko pali ok 8.5l/100 - trasa oraz 12/13l (jeżdżę dość dynamicznie) miasto, co jak na silnik i gabaryty tej klasy czyni go bardzo ekonomicznym.
w samochodzie do zrobienia jest tylnia lewa reperaturka. |
|
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 25-03-2013, 20:58
|
|
|
Ogólnie auto prawdopodobnie powypadkowe ze względu na poliftowy zderzak i grill a auto jest z 1998 roku. Do tego deska rozdzielcza oklejona jakąś tkanina flocko-podobna prawdopodobnie z powodu wystrzelonej poduszki.
Z tyłu brak jakichkolwiek oznaczeń na klapie.
Pysioslaw napisał/a: | sprzęt grający w profesjonalnej firmie car audio, samochód został wygłuszony, i wzmocniony w kilka systemów grających przód system Hertz, tył system JBL = wzmacniacz GT Series bagażnik Blaupunkt GT Series całość naprawdę może zaspokoić najbardziej wyselekcjonowanego konesera muzyki i dźwięku. |
No tu troche poleciał, nie jest to sprzęt z wysokiej półki i do zaspokojania audiofilów zapewnie mu daleko
I do tego auto jest w zwykłem automacie.
Auto nie warte tych pieniędzy moim zdaniem. |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 25-03-2013, 21:11
|
|
|
major napisał/a: | Ogólnie auto prawdopodobnie powypadkowe ze względu na poliftowy zderzak i grill a auto jest z 1998 roku. |
mhm to ja też miałem powypadkowego gala i ten obecny też będzie powypadkowy bo chce zmienić zderzak i grill |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 2066 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 25-03-2013, 21:16
|
|
|
Wg mnie cena zbyt duża... ja dałem mniej za swoje rok młodsze i lepiej wyposażone 2,5 V6 ze zrobionymi nadkolami.
Chyba ktoś chce odzyskać włożoną w auto kasę... |
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Lut 2013 Posty: 1190 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 25-03-2013, 22:08
|
|
|
rzeczywiście sporo przemawia, że auto było bite, ale dopóki nie zobaczysz pewności nie ma. cena spora, ale jeżeli na rozrząd są papiery i nic z niego nie capi dodatkowo opony sa nowe i nie jakieś chińskie, to sporo trzeba od ceny odjąć.
Nie wiem czy ceny zawieszenia trzymają się kupy(dla niewtajemniczonego wygląda dość drogo) no i kolejne pytanie ile jest w Polsce bo na zachodzie taki przebieg i uszkodzenie zawieszenia wydaje się podejrzane
nadkole rzeczywiście do roboty na wczoraj, bez lakierowania sie nie obejdzie.
Z tego co widzę do autka masz blisko a każdy kontakt z samochodem, który zamierzasz kupić jest na wagę złota. |
_________________ Jest:
Citroen C4 Coupe VTS 2.0 177KM - Ryszard, 2017 - ???
Paulinowy - Saab 93 1.8t 01.2014r. - ???
Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 25-03-2013, 22:16
|
|
|
Pysioslaw, dostosuj temat:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247 |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 25-03-2013, 22:22
|
|
|
Juiceman napisał/a: | mhm to ja też miałem powypadkowego gala i ten obecny też będzie powypadkowy bo chce zmienić zderzak i grill |
Bardziej chodziło mi związek pomiędzy wymianą zderzaka i dziwną okleiną kokpitu. Dla mnie zaślepka poduszki pasażera wygląda dziwnie i już
Nie mam nic do wyman zderzaków bo sam chce z tyłu avancować mojego
Bartekkita napisał/a: | Nie wiem czy ceny zawieszenia trzymają się kupy(dla niewtajemniczonego wygląda dość drogo) |
to 2500 tys zł wydaje mi się na zawyżoną kwotę, chyba, że faktycznie wszystko na tip top zrobione i jest faktura na wszystko |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 26-03-2013, 22:40
|
|
|
Zamykam. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
|
|