|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Stary Galant a kolekcjonerzy |
Autor |
Wiadomość |
mitchx
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 1991 2.0 E33A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-06-2013, 15:00 Stary Galant a kolekcjonerzy
|
|
|
Witam,
jestem posiadaczem dosyc nietypowej. bo amerykanskiej wersji Galanta (1991 2.0 E33A). Auto jest raczej wysluzone, podwozie jest zdrowe, natomiast drzwi po stronie kierowcy i pasazera mocno zzera rdza.
Samochod jezdzi, problemem jest skrzynia biegow, wyskakuje 5 i 4 bieg.
2 miesiace temu wyjechalem z Polski, chcialbym uniknac oplat za jego utrzymywanie. Na odrestaurowanie tego samochodu mnie nie stac, wiec musze sie go pozbyc.
W zwiazku z tym, ze auto swoje lata juz ma, rdza jest mocno widoczna, do tego wspomniany problem ze skrzynia, zastanawiam sie czy jest jakis sens w wystawianiu go na otomoto.
Stad tez pytanie do was Szanowni Mitsumaniacy
Wiem, ze istnieja kolekcjonerzy ktorzy skupuja rozne stare auta. Czy orientujecie sie czy taki samochod moze miec jakas wartosc dla kolekcjonera?
Oczywiste, ze chcialbym kilka zlotych wiecej niz na zlomie, jednoczesnie ratujac ten (swego czasu super wygladajcy:)) samochod.
Nie znam sie na motoryzacji, tym bardziej na kolekcjonerstwie. Gdzie i kogo o to pytac? Czy moglbym prosic Was o jakies rady?
Z gory dzieki za opinie!
Pozdr. Karol |
_________________ tak |
|
|
|
 |
ogon56
Mitsumaniak Cheerish your life

Auto: Honda Accord 2.4 Type-S
|
Wysłany: 11-06-2013, 15:17
|
|
|
Twoje autko jeszcze nie nadaję się na żółte blachy (wymóg 25lat), więc dla typowego kolekcjonera nie jest to rarytas. W tamtym roku sprzedałem fiata 125p z przebiegiem 87kkm z rocznika 88' od pierwszego właściciela (dziadek). Samochód całkowicie sprawny mechanicznie i po poprawkach blacharskich + konserwacja. Cena za jaką poszedł nie zrywała czapki z głowy a sprzedać było ciężko. Muszę cie niestety zmartwić, ale nie oczekuj reakcji konesera. Polecam wystawić na allegro za cenę min np. 1000zł i zobacz jaki będzie odzew. Możesz także pobujać się po forach lubujących się w starych samochodach. Jeśli twierdzisz, że podłoga i konstrukcja jest zdrowa to moooże ktoś zechcę takie auto jako bazę do odnowy. |
_________________ Historia mojego autka
Ex. Mitsubishi Galant 2.4GDI
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=78977
Ex. Fiat 125P
http://forum.mitsumaniaki...1178798#1178798 |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 11-06-2013, 17:35
|
|
|
Jeszcze jakby to był E38A to by można było pomyśleć. |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24316 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-06-2013, 07:42
|
|
|
ja bym wziął kilka części z silnika (konkretnie z klimy, bo pewnie ta wersja ją ma) i zaślepkę rozrządu
ale nic poza tym |
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6099 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 12-06-2013, 23:09